sajgonki inaczej

Sajgonki inaczej - Dania główne bezmięsne i ryby - W Mojej Kuchni-ak - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU W Mojej Kuchni-ak Sajgonki inaczej (10.10.2014)Tort z dżemem i masą adwokatową Zobacz więcej
Sajgonki inaczej | O autorce Nagrody i wyróżnienia Współpraca RSS Sajgonki inaczej 05 sty Składniki: • 24 szt. papieru ryżowego (2 opakowania) • 150 g makaronu ryżowego • 1 łyżeczka startego Zobacz więcej
sajgonki. Smaki te pozostały w naszej rodzinie na długo. Kilkanaście lat później, gdy z utęsknieniem wspomniałam Mamie o wietnamskiej zupi , przygotowała ją tak szybko, jak szybko ostudziłam swoją Zobacz więcej
sajgonki. Smaki te pozostały w naszej rodzinie na długo. Kilkanaście lat później, gdy z utęsknieniem wspomniałam Mamie o wietnamskiej zupi , przygotowała ją tak szybko, jak szybko ostudziłam swoją Zobacz więcej
lub dipem. Idealne jako przystawka lub przekąska. Składniki: papier ryżowy makaron ryżowy pierś kurczaka sałata papryka czerwona papryka żółta ogórek sos sojowy sól, pieprz olej sezamowy Zobacz więcej
pieczone sajgonki Zrobienie sajgonek teoretycznie nie jest trudne, jednak trzeba je usmażyć na głębokim tłuszczu. Temperatura oleju musi być idealna, inaczej sajgonki przykleją się do dna naczynia i Zobacz więcej
Sajgonki, czyli inaczej spring rolls z nadzieniem z makaronu z fasoli mung, kapusty pekińskiej z dodatkiem kurczaka, papryki i dyni. Najlepsze prosto z patelni, z dodatkiem pikantnego sosu chilli. Zobacz więcej
w letniej wodzie, układamy go na czystym kuchennym ręczniku i osuszamy. Na papiernakładamylistek sałaty, krewetkę, dymkę, marchewkę i opcjonalnie makaron. Zawijamy jak krokiety i podajemy z sosem do Zobacz więcej
Kiedyś kupiłam w promocji papier ryżowy. I tak zalegał na półce kuchennej. W końcu znajoma mi przypomniała o jego istnieniu :) Zdecydowałam się go jednak trochę inaczej wykorzystać niż do Zobacz więcej
Tradycyjne sajgonki smaży się w głębokim tłuszczu, ale można też podać je zupełnie inaczej! Proponuje ich lekką wersję z kolorowym, wiosennym nadzieniem. Idealne na przekąskę lub małą kolację. Zobacz więcej
), olej sezamowy, sos sojowy, sezam,sól,pieprz. Smażymy przez 5 minut. Na talerz wylewamy odrobinę ciepłej wody, namaczamy kolejno arkusze papieru ryżowego, nakładamy farsz z warzyw i zawijamy. Zobacz więcej
alisz`
alisz` Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchnia alisz
made in China?

made in China? 86

0
Made in china - czyli chyba najpopularniejsze 3 słowa na świecie ;-) Jakie więc było moje zdziwienie, kiedy na moim chińskim makaronie jajecznym znalazłam napis "wyprodukowano w Belgii". Miło, że Zobacz więcej
Składniki: 6 krewetek black tiger ( średnie) 4 truskawki 1 łyżeczka sosu pikantnego chili ( taki jak do sajgonek) 3 łyżki masła 1 łyżka oleju z pestek winogron pieprz biały mielony papryka słodka Zobacz więcej
Dzisiejsza propozycja to łatwy i szybki przepis na egzotyczną przystawkę. Sajgonki z ciasta filo Potrzebne składniki: mrożone ciasto filo* 1 marchewka 1 opakowanie suszonych grzybów ostrygowych lub Zobacz więcej
: · marchewka · seler · natka pietruszki Jedną marchewkę, pietruszkę i 1/4 selera ścieramy na tarce o dużych oczkach. 1 pora kroimy w drobną kosteczkę. Wszystkie warzywa podsmażamy na patelni, Zobacz więcej
(10.10.2014)Sajgonki inaczej (10.10.2014)Tort z dżemem i masą adwokatową (21.09.2014)Pieczona karkówka z majonezem (21.09.2014)Udko z kurczaka faszerowane kaszą gryczaną ze śliwkami na szpinakowej Zobacz więcej
Wczoraj zauważyłam, że ostatni przepis na danie makaronowe na blogu pojawił się w październiku. Oczywiście nie liczę tu publikowanych ostatnio sajgonek z wieprzowiną i krewetkami, bo chociaż wśród Zobacz więcej
można dostać suszoną żurawinę BEZ cukru?) i pewnie jednak trzymałabym się salsy z innego owocu niż cytrus. Robiłam też sajgonki, a w zasadzie spring rolls, ponieważ nie były smażone, które maczałam w Zobacz więcej
Zachwycające danie. Bardzo "letnie". W upał świetnie się sprawdzi zarówno na śniadanie, obiad, jak i kolację. Jeśli traktujemy je jako przystawkę, wystarczą dwie połówki sajgonka na osobę, jeśli jako Zobacz więcej