sajgonki na parze

buzunek
buzunek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
zdrowy smak
Sajgonki na parze:

Sajgonki na parze: 730

3
ok 10 min (uważając aby papier ryżowy nie popękał). Gotowe danie wykładamy na talerz, podajemy z sosem sojowym lub słodko kwaśnym (można użyć dwa jednocześnie). Można podać jako dodatek do Zobacz więcej
kornik
kornik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kornik w kuchni
Sajgonki na parze

Sajgonki na parze 743

1
, że najbardziej smakowały mi te, przyrządzone na parze. Tak też podaję je Wam dziś. Składniki na 12 sajgonek 12 arkuszy papieru ryżowego 1 marchewki 100 g tofu naturalnego 1 czerwona paryczka chilli Zobacz więcej
RYBNE SAJGONKI NA PARZE Z BULIONEM Przygotowanie zacznij od wykrojenia z całego pstrąga filetów. Skórę z nich wraz z wszystkimi pozostałymi częściami ryby wrzuć do garnka z zimną wodą (ok 1,5l. na Zobacz więcej
zbiorów zostały mi trzy sztuki, wyglądające coraz smętniej. Trudno mi było się z nimi rozstawać, bo mam świadomość, że to ostatnie. Jednak pokusa była zbyt mocna. Jedna z nich została wykorzystana. Zobacz więcej
Sakiewki z papieru ryżowego, które zrobiłem jakiś czas temu, cały czas są bardzo popularne i dużo osób odwiedza ten przepis :) Postanowiłem więc, zrobić znów coś z wykorzystaniem papieru ryżowego. Zobacz więcej
), olej sezamowy, sos sojowy, sezam,sól,pieprz. Smażymy przez 5 minut. Na talerz wylewamy odrobinę ciepłej wody, namaczamy kolejno arkusze papieru ryżowego, nakładamy farsz z warzyw i zawijamy. Zobacz więcej
Przygotowanie: Ugotuj ryż, na patelni usmaż mięso dodaj cebulę, posiekany szczypiorek, paprykę, pietruszkę i ryż - przypraw do smaku ( jeżeli chcesz aby było bardziej ostre dodaj 1 łyżeczkę pasty Zobacz więcej
kładłam na desce i nakładałam na środek jedną dużą łyżkę farszu. Zawijałam jak sakiewkę i wiązałam szczypiorkiem. Następnie pierożki gotowałam 10 minut na parze. Ostrożnie wyłożyłam pierożki na Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Picantecooking
Chiński sos śliwkowy

Chiński sos śliwkowy 344

2
Taki chiński sos śliwkowy idealnie nadaje się do mięs, zwłaszcza do kaczki lub wieprzowiny. Jest to również klasyczny dodatek do słynnej kaczki po pekińsku, w parze z sosem hoisin. Często jest Zobacz więcej
Witajcie Jak wiecie, my bardzo lubimy dania lekkie dlatego dziś naszła nas ochota na pyszną i orientalną sałatkę, która jest bardzo szybka w przygotowaniu. Składniki: 100 g zielonej fasolki, 2 cebulki Zobacz więcej
. WERSJA 2: Papier ryżowy moczymy chwilę w wodzie by zmiękł, przekładamy na wilgotną ściereczkę. Na papierze układamy listki szpinaku. Krewetki moczymy w sosie chilli i układamy na szpinaku. Na Zobacz więcej
czasu. Nie jest też wymagające. Zrezygnowałam z ich smażenia na rzecz gotowania na parze. Względy zdrowotne :) Oczywiście śmiało możecie się pokusić o smażenie ruloników :) Składniki (7 ruloników z Zobacz więcej
. WERSJA 2: Papier ryżowy moczymy chwilę w wodzie by zmiękł, przekładamy na wilgotną ściereczkę. Na papierze układamy listki szpinaku. Krewetki moczymy w sosie chilli i układamy na szpinaku. Na Zobacz więcej
. WERSJA 2: Papier ryżowy moczymy chwilę w wodzie by zmiękł, przekładamy na wilgotną ściereczkę. Na papierze układamy listki szpinaku. Krewetki moczymy w sosie chilli i układamy na szpinaku. Na Zobacz więcej
Lżejsza wersja sajgonek, ale równie pyszna jak oryginalne. Farsz z warzyw, makaronu z fasoli mung i gotowanej na parze piersi z kurczaka. Do tego aromatyczny imbir, czosnek i grzyby mun. Wszystko Zobacz więcej
Wymarzone jedzenie - czyli pierożki i ciacho - po to przyjechałam! fot. D.Szymborska Tym razem po śniadaniu, na przekąskę, w deszczu. Nigdy wcześniej nie byłam na tym targu śniadaniowym. Dziś było Zobacz więcej
vendea
vendea Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Elf w Kuchni
Sajgonki bez smażenia

Sajgonki bez smażenia 204

0
niebezpieczne. Okazuje się, że bez pieczenia czy gotowania na parze sajgonki też są pyszne ;) Sajgonki bez smażenia Składniki: (na ok. 10 sajgonek) 140 g sałaty lodowej 20 g waszych ulubionych Zobacz więcej
wodzie. Farsz z patelni nakładaj na dole placka i zwijaj jak naleśnika. Sajgonki możesz podawać usmażone na oliwie z oliwek (odsączone na ręczniku papierowym) bądź ugotowane na parze. Oczywiście Zobacz więcej
): 1/3 marchewki 1/3 papryki czerwonej 1/3 kostki marynowanego tofu 1/2 średniego kawałka łososia szczypta pędów bambusów w paski 5-6 grzybków mun sos: łyżka sosu sojowego łyżeczka miodu łyżeczka soku Zobacz więcej