sajgonki na parze

buzunek
buzunek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
zdrowy smak
Sajgonki na parze:

Sajgonki na parze: 808

3
ok 10 min (uważając aby papier ryżowy nie popękał). Gotowe danie wykładamy na talerz, podajemy z sosem sojowym lub słodko kwaśnym (można użyć dwa jednocześnie). Można podać jako dodatek do Zobacz więcej
kornik
kornik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kornik w kuchni
Sajgonki na parze

Sajgonki na parze 769

1
, że najbardziej smakowały mi te, przyrządzone na parze. Tak też podaję je Wam dziś. Składniki na 12 sajgonek 12 arkuszy papieru ryżowego 1 marchewki 100 g tofu naturalnego 1 czerwona paryczka chilli Zobacz więcej
RYBNE SAJGONKI NA PARZE Z BULIONEM Przygotowanie zacznij od wykrojenia z całego pstrąga filetów. Skórę z nich wraz z wszystkimi pozostałymi częściami ryby wrzuć do garnka z zimną wodą (ok 1,5l. na Zobacz więcej
Co można zrobić z 20 dkg mielonego? Zdziwilibyście się jak dużo jest możliwości. Dwadzieścia deko indyczego mielonego zajmuje niewiele miejsca i kiedy wylądowało na moim stole, nie wyglądało zbyt Zobacz więcej
Sakiewki z papieru ryżowego, które zrobiłem jakiś czas temu, cały czas są bardzo popularne i dużo osób odwiedza ten przepis :) Postanowiłem więc, zrobić znów coś z wykorzystaniem papieru ryżowego. Zobacz więcej
), olej sezamowy, sos sojowy, sezam,sól,pieprz. Smażymy przez 5 minut. Na talerz wylewamy odrobinę ciepłej wody, namaczamy kolejno arkusze papieru ryżowego, nakładamy farsz z warzyw i zawijamy. Zobacz więcej
Przygotowanie: Ugotuj ryż, na patelni usmaż mięso dodaj cebulę, posiekany szczypiorek, paprykę, pietruszkę i ryż - przypraw do smaku ( jeżeli chcesz aby było bardziej ostre dodaj 1 łyżeczkę pasty Zobacz więcej
kładłam na desce i nakładałam na środek jedną dużą łyżkę farszu. Zawijałam jak sakiewkę i wiązałam szczypiorkiem. Następnie pierożki gotowałam 10 minut na parze. Ostrożnie wyłożyłam pierożki na Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Picantecooking
Chiński sos śliwkowy

Chiński sos śliwkowy 408

2
Taki chiński sos śliwkowy idealnie nadaje się do mięs, zwłaszcza do kaczki lub wieprzowiny. Jest to również klasyczny dodatek do słynnej kaczki po pekińsku, w parze z sosem hoisin. Często jest Zobacz więcej
Witajcie Jak wiecie, my bardzo lubimy dania lekkie dlatego dziś naszła nas ochota na pyszną i orientalną sałatkę, która jest bardzo szybka w przygotowaniu. Składniki: 100 g zielonej fasolki, 2 cebulki Zobacz więcej
. WERSJA 2: Papier ryżowy moczymy chwilę w wodzie by zmiękł, przekładamy na wilgotną ściereczkę. Na papierze układamy listki szpinaku. Krewetki moczymy w sosie chilli i układamy na szpinaku. Na Zobacz więcej
czasu. Nie jest też wymagające. Zrezygnowałam z ich smażenia na rzecz gotowania na parze. Względy zdrowotne :) Oczywiście śmiało możecie się pokusić o smażenie ruloników :) Składniki (7 ruloników z Zobacz więcej
B.B
B.B Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MAD TEA PARTY
Springrolls czyli sajgonki

Springrolls czyli sajgonki 438

0
, świeża i nie smażona. Nie pamiętam teraz co miała w sobie dokładnie ale wydaje mi się, że była z ryżowym makaronem. Nie przepadam za ryżowym makaronem ani za ryżowym papierem, zawsze wydaje mi się Zobacz więcej
. WERSJA 2: Papier ryżowy moczymy chwilę w wodzie by zmiękł, przekładamy na wilgotną ściereczkę. Na papierze układamy listki szpinaku. Krewetki moczymy w sosie chilli i układamy na szpinaku. Na Zobacz więcej
. WERSJA 2: Papier ryżowy moczymy chwilę w wodzie by zmiękł, przekładamy na wilgotną ściereczkę. Na papierze układamy listki szpinaku. Krewetki moczymy w sosie chilli i układamy na szpinaku. Na Zobacz więcej
Lżejsza wersja sajgonek, ale równie pyszna jak oryginalne. Farsz z warzyw, makaronu z fasoli mung i gotowanej na parze piersi z kurczaka. Do tego aromatyczny imbir, czosnek i grzyby mun. Wszystko Zobacz więcej
Wymarzone jedzenie - czyli pierożki i ciacho - po to przyjechałam! fot. D.Szymborska Tym razem po śniadaniu, na przekąskę, w deszczu. Nigdy wcześniej nie byłam na tym targu śniadaniowym. Dziś było Zobacz więcej
vendea
vendea Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Elf w Kuchni
Sajgonki bez smażenia

Sajgonki bez smażenia 214

0
niebezpieczne. Okazuje się, że bez pieczenia czy gotowania na parze sajgonki też są pyszne ;) Sajgonki bez smażenia Składniki: (na ok. 10 sajgonek) 140 g sałaty lodowej 20 g waszych ulubionych Zobacz więcej
wodzie. Farsz z patelni nakładaj na dole placka i zwijaj jak naleśnika. Sajgonki możesz podawać usmażone na oliwie z oliwek (odsączone na ręczniku papierowym) bądź ugotowane na parze. Oczywiście Zobacz więcej
Sajgonki są tradycyjną potrawą kuchni wietnamskiej. Mimo, że nie są tak popularne, warto ich spróbować. Idealne jako przystawka, na ciepło lub na zimno. Składniki: 10 arkuszy papieru ryżowego (małe) Zobacz więcej