sajgonki na słodko

{{headerMessage}}
Pyszne sajgonki na cieplejsze dni. Szybkie w wykonaniu, smaczne, pełne kolorów i znikają zdecydowanie za szybko. Zróbcie sobie dużo bo będą smakowały. Polecam gorąco. Sajgonki w sosie słodko - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To również jeden z produktów, które zwykle kupowaliśmy. Sos słodko-pikantny uwielbiamy nie tylko do sajgonek- jemy go tak naprawdę niemalże do wszystkiego. Połączony z jogurtem greckim lub majonezem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Niby wciąż bezrobotna, ale ciągle zabiegana. Gotuję codziennie. Większość nie zostaje sfotografowana. Zawsze zapominam o tym. Dzisiaj sajgonki czy z angielskiego spring rolls z sosem słodko-kwaśnym. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj coś dla miłośników kuchni azjatyckiej. Pikantny sos słodko - kwaśny do sajgonek. Aromatyczny, pikantny, łatwy do zrobienia i moim zdaniem bardzo dobry. Idealnie komponuje się z sajgonkami. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jasny, pikantny sos słodko- kwaśny do sajgonek, czyli coś dla miłośników kuchni azjatyckiej.Mocy nadaje mu pikantny sos piri piri. Sos idealnie komponuje się z sajgonkami z mięsem, jak i sajgonkami Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo lubię papier ryżowy, ponieważ można z niego przyrządzić wiele różnych dań: na słodko, wytrawnie- w formie przekąsek lub dania głównego. Często można spotkać się z propozycjami sajgonek, czy to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś tłusty czwartek ja zajadam się z rana sajgonkami ? No tak . Pączków u mnie nie będzie bo ich nie lubię , nawet w wersji bezglutenowej czy pieczonej Ale postanowiłam zrobić coś innego , oczywiście Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sajgonki z ostrym sosem słodko-kwaśnym / Spring rolls W ramach lekkiej kolacji dla całej rodziny postanowiłam zrobić coś z warzywami. Wybór padł na sajgonki. Chrupiące warzywa zawinięte w delikatny Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Co przychodzi Wam na myśl na hasło sajgonki? Najczęściej smażone w głębokim oleju „naleśniki” z papieru ryżowego z mięsnym farszem. W Tajlandii i Wietnamie równie jak nie bardziej popularne są spring Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Świeże, słodkie mango, papryka, marchew, zielona cebulka, kapusta pak choi, makaron somen, warstwa kremowego serka z papają i curry oraz smażony w aromatycznej marynacie kurczak. A wszystko to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wszystkie sajgonki kładziemy je na rozgrzany olej i smażymy na złoty kolor, delikatnie je przewracając. Usmażone przekładamy na papierowe ręczniczki, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu, następnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Niecodzienne. Dobre. Bardziej słodkie niż słone. Kuchnia Filipin, lekko w stronę fusion :-) Składniki (8 sajgonek) - papier ryżowy, sztuk 8 - opakowanie fety - 1 banan, ma być dojrzały, prawie brązowy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: Sajgonki: -Papier ryżowy 10-12 płatów -100g czekolady karmelowej z solonymi orzeszkami E.Wedel -100g (1 woreczek) ryżu -1,5 kg kwaśnych jabłek -3-4 łyżki cukru -1 płaską łyżeczkę cynamonu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
łyżek sosu sojowego, 2 łyżek octu ryżowego, 2 łyżek sosu rybnego, łyżki płynnego miodu, 2 ząbków przeciśniętego czosnku, połowy świeżej papryczki chili drobno pokrojonej, 2 łyżek octu balsamicznego, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sos chilli który podawany jest w formie dipu idealnie pasuje do sajgonek lub krewetek w cieście. Pasuje również do innych dań z kurczaka,owoców morza lub warzyw. Nie sądziłam że jest tak prosty w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Już kiedyś robiłam pieczone sajgonki, z bananami. Były bardzo smaczne, ale znalazłam dla nich lepsze pokrycie niż białko jaja- odrobinę oleju, z dowolnymi dodatkami lub bez. Są wtedy bardziej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
). Jabłka smażymy aż będą miękkie ale nie będą się rozpadały. Papier ryżowy zamaczamy w ciepłej wodzie kładziemy na blat i układamy na nim kolejno składniki: ryż, orzechy i jabłka (patrz fotografie Zobacz więcej
tintalle
tintalle Obserwuj blogaObserwujesz bloga
bento na każdy dzień
Bento nr 18

Bento nr 18 122

0
{{headerMessage}}
Dziś wiosenne sajgonki, pyszna i zdrowa alternatywa klasycznych, smażonych. Moje są nadziane słupkami surowych warzyw: ogórka, marchewki, selera naciowego i papryki. Do sajgonek można podać sos, tutaj Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierogi w chińskim stylu. Farszem jest mielona wieprzowina doprawiona przyprawami kojarzącymi sie z kuchnia chińską. Lekko podsmażone ( surowe ) w woku , a następnie duszone pod przykryciem po Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Potrzebne: 150 g mięsa wołowego papier ryżowy makaron ryżowy grzyby mun kapusta pekińska marchewka imbir czosnek oliwa sos sojowy olej do smażenia sól pieprz Opcjonalnie: sos słodko kwaśny Makaron Zobacz więcej