Przepis na sajgonki na słodko

Pyszne sajgonki na cieplejsze dni. Szybkie w wykonaniu, smaczne, pełne kolorów i znikają zdecydowanie za szybko. Zróbcie sobie dużo bo będą smakowały. Polecam gorąco. Sajgonki w sosie słodko - Zobacz więcej
Niby wciąż bezrobotna, ale ciągle zabiegana. Gotuję codziennie. Większość nie zostaje sfotografowana. Zawsze zapominam o tym. Dzisiaj sajgonki czy z angielskiego spring rolls z sosem słodko-kwaśnym. Zobacz więcej
To również jeden z produktów, które zwykle kupowaliśmy. Sos słodko-pikantny uwielbiamy nie tylko do sajgonek- jemy go tak naprawdę niemalże do wszystkiego. Połączony z jogurtem greckim lub majonezem Zobacz więcej
foodmania
foodmania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Foodmania
SAJGONKI Z CZARNYM RYŻEM NA SŁODKO

SAJGONKI Z CZARNYM RYŻEM NA SŁODKO 60

Bardzo lubię papier ryżowy, ponieważ można z niego przyrządzić wiele różnych dań: na słodko, wytrawnie- w formie przekąsek lub dania głównego. Często można spotkać się z propozycjami sajgonek, czy to Zobacz więcej
DFFFF
DFFFF Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Szef kuchni odleciał
Sajgonki na słodko i słono

Sajgonki na słodko i słono 89

Niecodzienne. Dobre. Bardziej słodkie niż słone. Kuchnia Filipin, lekko w stronę fusion :-) Składniki (8 sajgonek) - papier ryżowy, sztuk 8 - opakowanie fety - 1 banan, ma być dojrzały, prawie brązowy Zobacz więcej
przypiecu
przypiecu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przy Piecu
Sajgonki na słodko z Czekoladą!

Sajgonki na słodko z Czekoladą! 51

Składniki: Sajgonki: -Papier ryżowy 10-12 płatów -100g czekolady karmelowej z solonymi orzeszkami E.Wedel -100g (1 woreczek) ryżu -1,5 kg kwaśnych jabłek -3-4 łyżki cukru -1 płaską łyżeczkę cynamonu Zobacz więcej
Dzisiaj coś dla miłośników kuchni azjatyckiej. Pikantny sos słodko - kwaśny do sajgonek. Aromatyczny, pikantny, łatwy do zrobienia i moim zdaniem bardzo dobry. Idealnie komponuje się z sajgonkami. Zobacz więcej
Słodki debiut. Mój pierwszy raz z papierem ryżowym, a tym samym z sajgonkami. Dziś również poznałam smak tofu. Wybrałam słodkie smaki, ale na pewno wypróbuję jeszcze wytrawną wersję. Postawiłam na Zobacz więcej
Po raz kolejny na naszym stole gościły sajgonki. Bardzo lubię tę chrupiącą przekąskę. Farsz można komponować na przeróżne sposoby co za każdym razem daje nowy, ciekawy smak. Tym razem zmieloną Zobacz więcej
Sajgonki z ostrym sosem słodko-kwaśnym / Spring rolls W ramach lekkiej kolacji dla całej rodziny postanowiłam zrobić coś z warzywami. Wybór padł na sajgonki. Chrupiące warzywa zawinięte w delikatny Zobacz więcej
Dziś tłusty czwartek ja zajadam się z rana sajgonkami ? No tak . Pączków u mnie nie będzie bo ich nie lubię , nawet w wersji bezglutenowej czy pieczonej Ale postanowiłam zrobić coś innego , oczywiście Zobacz więcej
Sajgonki to popularne danie kuchni wietnamskiej, znane dobrze w Polsce z budek z azjatycką szamką. Jest wiele odmian i rodzajów nadzienia do papieru ryżowego, ja proponuje wersje smażoną z Zobacz więcej
Jasny, pikantny sos słodko- kwaśny do sajgonek, czyli coś dla miłośników kuchni azjatyckiej.Mocy nadaje mu pikantny sos piri piri. Sos idealnie komponuje się z sajgonkami z mięsem, jak i sajgonkami Zobacz więcej
Już kiedyś robiłam pieczone sajgonki, z bananami. Były bardzo smaczne, ale znalazłam dla nich lepsze pokrycie niż białko jaja- odrobinę oleju, z dowolnymi dodatkami lub bez. Są wtedy bardziej Zobacz więcej
Składniki: - 100g ugotowanego ryżu - 2 jabłka obrane i pokrojone w kostkę - garść posiekanych orzechów - garść rodzynek - płynny miód - 2 łyżki cukru - 1 łyżeczka cynamonu - 10 sztuk papieru ryżowego Zobacz więcej
Co przychodzi Wam na myśl na hasło sajgonki? Najczęściej smażone w głębokim oleju „naleśniki” z papieru ryżowego z mięsnym farszem. W Tajlandii i Wietnamie równie jak nie bardziej popularne są spring Zobacz więcej
Sos chilli który podawany jest w formie dipu idealnie pasuje do sajgonek lub krewetek w cieście. Pasuje również do innych dań z kurczaka,owoców morza lub warzyw. Nie sądziłam że jest tak prosty w Zobacz więcej
Sajgonki, odkąd pamiętam, były jedną z moich ulubionych przekąsek, ale nigdy dotąd nie robiłem ich sam. Temat przewodni naszego ostatniego numeru magazynu Kociołzachęcił mnie do spróbowania szczęścia Zobacz więcej
Bo kto z nas nie lubi ryżu z jabłkami... na jesień to jeden z najbardziej popularnych deserków. Ja dziś trochę poeksperymentowałam w kuchni, a smak tego dania zaskoczył nawet mnie po prostu "Niebo Zobacz więcej
Megg
Megg Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia i podróże
Sajgonki

Sajgonki 1406

Sajgonki to tradycyjna potrawa kuchni wietnamskiej. Składają się z zawiniętego w papier ryżowy różnego rodzaju farszu i można je podawać na ciepło lub na zimno. Sajgonki podaje się zazwyczaj z sosem Zobacz więcej