sajgonki na słodko

Pyszne sajgonki na cieplejsze dni. Szybkie w wykonaniu, smaczne, pełne kolorów i znikają zdecydowanie za szybko. Zróbcie sobie dużo bo będą smakowały. Polecam gorąco. Sajgonki w sosie słodko - Zobacz więcej
To również jeden z produktów, które zwykle kupowaliśmy. Sos słodko-pikantny uwielbiamy nie tylko do sajgonek- jemy go tak naprawdę niemalże do wszystkiego. Połączony z jogurtem greckim lub majonezem Zobacz więcej
Niby wciąż bezrobotna, ale ciągle zabiegana. Gotuję codziennie. Większość nie zostaje sfotografowana. Zawsze zapominam o tym. Dzisiaj sajgonki czy z angielskiego spring rolls z sosem słodko-kwaśnym. Zobacz więcej
Dzisiaj coś dla miłośników kuchni azjatyckiej. Pikantny sos słodko - kwaśny do sajgonek. Aromatyczny, pikantny, łatwy do zrobienia i moim zdaniem bardzo dobry. Idealnie komponuje się z sajgonkami. Zobacz więcej
Bardzo lubię papier ryżowy, ponieważ można z niego przyrządzić wiele różnych dań: na słodko, wytrawnie- w formie przekąsek lub dania głównego. Często można spotkać się z propozycjami sajgonek, czy to Zobacz więcej
Dziś tłusty czwartek ja zajadam się z rana sajgonkami ? No tak . Pączków u mnie nie będzie bo ich nie lubię , nawet w wersji bezglutenowej czy pieczonej Ale postanowiłam zrobić coś innego , oczywiście Zobacz więcej
Sajgonki z ostrym sosem słodko-kwaśnym / Spring rolls W ramach lekkiej kolacji dla całej rodziny postanowiłam zrobić coś z warzywami. Wybór padł na sajgonki. Chrupiące warzywa zawinięte w delikatny Zobacz więcej
Co przychodzi Wam na myśl na hasło sajgonki? Najczęściej smażone w głębokim oleju „naleśniki” z papieru ryżowego z mięsnym farszem. W Tajlandii i Wietnamie równie jak nie bardziej popularne są spring Zobacz więcej
wszystkie sajgonki kładziemy je na rozgrzany olej i smażymy na złoty kolor, delikatnie je przewracając. Usmażone przekładamy na papierowe ręczniczki, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu, następnie Zobacz więcej
Niecodzienne. Dobre. Bardziej słodkie niż słone. Kuchnia Filipin, lekko w stronę fusion :-) Składniki (8 sajgonek) - papier ryżowy, sztuk 8 - opakowanie fety - 1 banan, ma być dojrzały, prawie brązowy Zobacz więcej
Składniki: Sajgonki: -Papier ryżowy 10-12 płatów -100g czekolady karmelowej z solonymi orzeszkami E.Wedel -100g (1 woreczek) ryżu -1,5 kg kwaśnych jabłek -3-4 łyżki cukru -1 płaską łyżeczkę cynamonu Zobacz więcej
Po raz kolejny na naszym stole gościły sajgonki. Bardzo lubię tę chrupiącą przekąskę. Farsz można komponować na przeróżne sposoby co za każdym razem daje nowy, ciekawy smak. Tym razem zmieloną Zobacz więcej
Sos chilli który podawany jest w formie dipu idealnie pasuje do sajgonek lub krewetek w cieście. Pasuje również do innych dań z kurczaka,owoców morza lub warzyw. Nie sądziłam że jest tak prosty w Zobacz więcej
Już kiedyś robiłam pieczone sajgonki, z bananami. Były bardzo smaczne, ale znalazłam dla nich lepsze pokrycie niż białko jaja- odrobinę oleju, z dowolnymi dodatkami lub bez. Są wtedy bardziej Zobacz więcej
). Jabłka smażymy aż będą miękkie ale nie będą się rozpadały. Papier ryżowy zamaczamy w ciepłej wodzie kładziemy na blat i układamy na nim kolejno składniki: ryż, orzechy i jabłka (patrz fotografie Zobacz więcej
tintalle
tintalle Obserwuj blogaObserwujesz bloga
bento na każdy dzień
Bento nr 18

Bento nr 18 97

0
Dziś wiosenne sajgonki, pyszna i zdrowa alternatywa klasycznych, smażonych. Moje są nadziane słupkami surowych warzyw: ogórka, marchewki, selera naciowego i papryki. Do sajgonek można podać sos, tutaj Zobacz więcej
Pierogi w chińskim stylu. Farszem jest mielona wieprzowina doprawiona przyprawami kojarzącymi sie z kuchnia chińską. Lekko podsmażone ( surowe ) w woku , a następnie duszone pod przykryciem po Zobacz więcej
Potrzebne: 150 g mięsa wołowego papier ryżowy makaron ryżowy grzyby mun kapusta pekińska marchewka imbir czosnek oliwa sos sojowy olej do smażenia sól pieprz Opcjonalnie: sos słodko kwaśny Makaron Zobacz więcej
. Obsmażyć na oleju na złoty kolor z obu stron. Podawać gorące np. z sosem słodko-kwaśnym i surówką. A to sposób na szybkie sajgonki, ale czy mogą się tak nazywać? Po prostu w papier ryżowy zawinąć Zobacz więcej
Uproszczona wersja sajgonek, zamiast papieru ryżowego – naleśniki. Farsz na bazie kurczaka i gotowanych warzyw. Składniki : ugotowane mięso z połowy piersi kurczaka (lub np. 3 udek) 2 duże ugotowane Zobacz więcej