sajgonki najlepsze

Sajgonek nie jadam poza domem no chyba, że jestem w restauracji z prawdziwego zdarzenia, którą znam, jadam i faworyzuję. Niestety ostatnio rzadko zdarza mi się rzec, że coś mi smakuje ... jest taka Zobacz więcej
:) Wszystko po kolei :) Na dziś sajgonki. Trochę inne niż poprzednio, bardzo aromatyczne, ale jednocześnie delikatne. No i taki bonusik w postaci ulubionego przeze mnie odgłosu „chrupnięcia” Zobacz więcej
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Surówka jak w chińskiej knajpie. Pasuje do sajgonek i kurczaka w kokosowym cieście oraz do innych mięsnych, chińskich dań. Łatwa … Przeczytaj cały artykuł Post Zobacz więcej
zewa
zewa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ewa w kuchni
Sajgonki na ostro

Sajgonki na ostro 21

1
Moje drugie sajgonki. Te są z surowego farszu. Jeśli dajemy farsz surowy to trzeba dłużej smażyć sajgonki. Według mnie są lepsze. I jak widać lepiej się prezentują od pierwszych więc idzie moja Zobacz więcej
Szparagi z szynką w cieście francuskim Szparagi grillowane z czosnkiem Dziś zakończyliśmy wyjątkowo udany sezon na szparagi, od jutra tylko sajgonki i zupa pho, bo już wkrótce weekend w Hanoi :D. Zobacz więcej
wyjechał, choć kilka dni spokoju, bez pożegnania, duma nie pozwoliła. w zasadzie bez różnicy- i tak w domu nie bywa za często, i dobrze pytanie do tłumu, niech tum przemówi: masło z migdałów czy Zobacz więcej
| dzień dobry! | herbatka u babci | morskie opowieści | na twardo czy na miękko? | oswajanie się z nowym rokiem | pogotowie przeziębieniowe | preclove | sylwestrowe sajgonki | umiesz liczyć, licz na Zobacz więcej
Tak się złożyło że dzisiaj jadę do Warszawy na warsztaty z kuchni azjatyckiej na zaproszenie firmy House of Asia, dlatego tez i was zapraszam do Azji na smakowite, ekspresowe domowe sajgonki z Zobacz więcej
zewa
zewa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ewa w kuchni
Sajgonki

Sajgonki 45

4
W końcu je zrobiłam. Moje pierwsze sajgonki. Do doskonałego kształtu im daleko ale w smaku wyszły dobre. Czytałam różne przepisy bo nie bardzo wiedziałam jak się za nie zabrać i zrobiłam swoją wersję Zobacz więcej
DFFFF
DFFFF Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Szef kuchni odleciał
Sos hoisin

Sos hoisin 955

0
sezamowego - szczypta mielonego pieprzu Wszystko wymieszać. Świetny do sajgonek. Do warzyw. Do mięsa. Rewelacja po prostu. Modyfikacje Jest też wersja z masłem orzechowym. Ja wolę bez, ale jeśli Zobacz więcej
Naoglądałam się ostatnio pełno przepisów na warzywne sajgonki i uznałam, że muszę stworzyć własną wersję tej potrawy. Kupiłam papier ryżowy, warzywa, tofu, pasztet i sos sojowy i zabrałam się do Zobacz więcej
Bezkonkurencyjny, bez dwóch zdań najlepszy - na szybki lunch, szybką kolację po pracy, przed imprezą, na kaca w weekend. Jeżeli lubicie azjatycką kuchnię, jesteście głodni wyraźnych smaków to na pewno Zobacz więcej
Czasami, kiedy nie chce mi się gotować lub po prostu nie mam na to czasu lubię skoczyć na wietnamską zupkę. Moimi ulubionymi są zupa z rybą i zupa Won Ton :) W Warszawie przetestowałam już kilka Zobacz więcej
Dobra, dzisiejsze sajgonki- sprawiły, że doszłam do pewnego wniosku: Smaczne, nie znaczy skomplikowane. Co mam na myśli ? Nie zawsze niezbędne są zagmatwane przepisy i trudno dostępne produkty, aby Zobacz więcej
Niecodzienne. Dobre. Bardziej słodkie niż słone. Kuchnia Filipin, lekko w stronę fusion :-) Składniki (8 sajgonek) - papier ryżowy, sztuk 8 - opakowanie fety - 1 banan, ma być dojrzały, prawie brązowy Zobacz więcej
Karolaa
Karolaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
I love cooking
Przepisy na Sylwestra

Przepisy na Sylwestra 609

0
cukiniowe Parówki w cieście francuskim Pieczarki faszerowane Pieczone pierogi drożdżowe z kurczakiem i warzywami Quesadilla z kurczakiem Kąski z kurczaka w sezamie Nuggetsy z kurczaka Dietetyczne Zobacz więcej
Dzisiaj coś dla miłośników kuchni azjatyckiej. Pikantny sos słodko - kwaśny do sajgonek. Aromatyczny, pikantny, łatwy do zrobienia i moim zdaniem bardzo dobry. Idealnie komponuje się z sajgonkami. Zobacz więcej
sympatyczny. Nic nie kupiłam, bo zabrakło czasu...- długa historia xD Jeżeli chodzi o sernik - wzięłam od cioci. Był PYSZNY! Muszę w najbliższym czasie go zrobić :) Na upalne dni jak ulał :D W Zobacz więcej
Niewiele jest smaków, które lubię tak jak ten. Tofu naturalne, listki bazylii i sos sojowy. Rozsmakowałam się w tym, kiedy P. wymyślił dla mnie sushi z taką kombinacją, sama na własny użytek Zobacz więcej
Sajgonki, czyli inaczej spring rolls z nadzieniem z makaronu z fasoli mung, kapusty pekińskiej z dodatkiem kurczaka, papryki i dyni. Najlepsze prosto z patelni, z dodatkiem pikantnego sosu chilli. Zobacz więcej