sajgonki po polsku - 200 najlepszych przepisów:

Zobacz też: sajgonki pieczone, sajgonki, sos do sajgonek, kuchnia polska, polski, polskie, kiełbasa polska surowa wędzona, kiełbasa polska, polska, sajgonki z mięsem mielonym

Sajgonki

Pojechana Kuchnia

...Sajgonki już dawno zadomowiły się na polskim rynku kulinarnym. Skąd pochodzą? To proste – z Wietnamu, choć pod różnymi postaciami można je spotkać w całej Azji Południowej. Warto pokusić się i przygotować własnoręcznie tą pyszna i prostą przekąskę. - około 10 sztuk papieru ryżowego - 30 dag...

Sajgonki

Słodka Strona

...Tradycyjna potrawa kuchni azjatyckiej. Wyglądem przypominają mniejszą wersje naszych polskich krokietów, jednak mają zupełnie inny smak. Sajgonki składają się z zawiniętego w papier ryżowy farszu głównie z przewagą mięsa i warzyw. Składniki: (na ok. 28 sajgonek) 350 g mięsa mielonego 100 g makaronu...

Sajgonki

Słodka Strona

...Tradycyjna potrawa kuchni azjatyckiej. Wyglądem przypominają mniejszą wersje naszych polskich krokietów, jednak mają zupełnie inny smak. Sajgonki składają się z zawiniętego w papier ryżowy farszu głównie z przewagą mięsa i warzyw. Składniki: (na ok. 28 sajgonek) 350 g mięsa mielonego 100 g makaronu...

Sajgonki

Pogotowie Kulinarne

...Dzisiaj miałam ochotę na coś innego niż wiecznie-powtarzające się: ziemniaki, kurczak, makaron... I wtedy przyszły mi na myśl sajgonki. Orientalne, chrupiące, polane słodki-ostrym sosem chilli. Taka chwila oddechu od tradycyjnej, polskiej kuchni i jej podobnych :) Pichcąc słuchałam: Muse "MADNESS"...

Sajgonki

Dookoła talerza czyli kuchnia odczarowana

...Sajgonki Tak pokrótce - sajgonki są tradycyjnym daniem wietnamskim, spożywanym w czasie świętowania Wietnamskiego Nowego Roku. Wypełnienie papieru ryżowego stanowi między innymi mieszanka mielonego mięsa wieprzowo-wołowego, makaron sojowy, grzybki mun i sos rybny. Ja użyłam tylko wieprzowiny, a...

Sajgonki

Kluskowopl

...:). Sajgonki to danie kuchni wietnamskiej, którego podstawą jest papier ryżowy, w który zawijamy farsz. Farsz jest mięsno-warzywny, albo krewetkowy. Możemy je przygotować na różne sposoby, jak kto lubi, z ryżem lub z makaronem sojowym czy ryżowym, wszystko jest tu kwestią upodobań. Może na pierwszy...

Sajgonki

Kobiety do garów

...Odkąd pamiętam moje serce należało do kuchni polskiej! Nawet przez chwilę nazwa tego bloga miała brzmieć „Zjedz ten schab”, nawiązującej ściśle do mojego zamiłowania do polskich, cienkich jak podeszwa kotletów schabowych :) Potem kolejno wkradały się do mojego manu coraz to nowe smaki. Obecnie na...

Sajgonki

Mania Gotowania

...Sajgonki są tradycyjną potrawą kuchni wietnamskiej. Ich podstawą jest papier ryżowy. Farsz możemy komponować z ogromnej ilości dodatków, może być zarówno mięsny jak i warzywny, według waszych indywidualnych upodobań. Do sajgonek często dodawany jest również chiński makaron. Sajgonki najlepiej...

Sajgonki

My Blueberry Corner

...Sajgonki - My Blueberry Corner Szukaj Menu głównePrzeskocz do treści Strona główna Przepisy śniadanie pieczywo obiad zupy dania główne do obiadu sałatki i surówki desery podwieczorek bułeczki ciasta ciasteczka kolacja wieczorem… procenty zakąski przekąski na słodko dodatki smarowidła wytrawnie...

Polskie sajgonki

STS - Szybko Tanio Smacznie

...Po świętach została nam masa nie dojedzonych resztek w lodówce. Żal takie polskie pyszności wyrzucić. Mąż stwierdził, że on nie ma pomysłu na ich zastosowanie. Znalazłam więc (spontanicznie) ja! Dłuższy czas temu, pod koniec 2013 roku w sklepie azjatyckim kupiłam opakowanie okrągłych płatów...

Sajgonki po polsku

Twoje Smaki

...Zainspirowana przepisem firmy TaoTao na sajgonki postanowiłam wypróbować je w domu, ale z drobnymi zmianami :) Składniki: garść suszonych podgrzybków, ok. 50g makaronu chińskiego, mała marchewka, cebula, 3 ząbki czosnku, 250g piersi z kurczaka, 2 łyżki sosu sojowego, papier ryżowy, pieprz....

SAJGONKA po polsku

Dietetycznie Siostro!

...ARCHIWUM czerwiec 2014 (5) maj 2014 (2) kwiecień 2014 (3) marzec 2014 (6) luty 2014 (7) styczeń 2014 (4) grudzień 2013 (9) listopad 2013 (12) październik 2013 (14) wrzesień 2013 (12) sierpień 2013 (12) lipiec 2013 (7) czerwiec 2013 (14) maj 2013 (11) kwiecień 2013 (12) marzec 2013 (8) luty 2013 (11)...

Sajgonki po polsku

Gregorhspeed w kuchni

...Pyszne polskie smaki zamknięte w chrupiącym papierze ryżowym. Składniki opakowanie papieru ryżowego garść kapusty kiszonej liść laurowy 50 g kaszy gryczanej 50 g boczku surowego wędzonego mała cebula sól ,pieprz maggi olej do smażenia Przygotowanie Kapustę gotujemy do miękkości razem z liściem...

Sajgonki po polsku

Kuchnia w czekoladzie

...Część z Was już je na pewno widziała, ponieważ przygotowywałam je na konkurs blogerskich zmagań organizowany przez Makarony Polskie. Ukryty w środku makaron świderek (choć tak naprawdę to świder), obtoczony farszem i zamknięty w papierze ryżowym lub w panierce- jak kto woli. Do tego sos pieczarkowy...

Sajgonki smażone

Domowe ciasta

...Do tej pory rzadko porywałam się na wykonania dań kuchni innych niż polska ( no chyba, że w grę wchodzi pizza lub spaghettiJ), postanowiłam jednak coś wykombinować w orientalnym stylu. Zachęciła mnie do tego zdobycz z jednego z dyskontów spożywczych, z jakiejś azjatyckiej akcjiJ, mianowicie: papier...

"Ruskie" Sajgonki

Nie - Typowe Wypieki

...Czy są tu miłośnicy pierogi? Jestem pewna, że tak! Tradycyjne, polskie pierogi zajmują dużo czasu, aby dokładnie i precyzyjnie je ulepić. A co byście powiedzieli na pierogi z farszem "ruskim" owiniętych w papier ryżowy? Są tak samo pyszne, a przy tym dużo łatwiejsze i szybsze do wykonania. Składniki...

Sajgonki Hanojki

Mirabelkowy blog

...Zastanawia mnie, skąd w przepisach sprzed 15-20 lat, i to polskich autorów, pomysły na potrawy ze składnikami, które nawet dziś, po 20 latach, strasznie trudno jest zdobyć, np. mięso z kraba czy ciasto filo. O ile jeszcze to drugie można czasami napotkać w niektórych delikatesach, o tyle z mięsem...

Pieczarkowe sajgonki

Zamieszanie w garach

...Absolutnie nie wiem jak nazwać te rolki. Na krokiety mi to nie pasuje, na sajgonki jest zbyt polskie, ale chyba bardziej są to sajgonki niż krokiety i przy tym zostanę. Zabawa z tymi zawijaskami jest super, bo pasują tutaj wszelkie dodatki. Można je panierować i smażyć, można smażyć w głębokim...

Sajgonki – najlepsze jak dotąd

Kultura Kulinarna

...Kuchnia azjatycka kryje jeszcze przede mną wiele tajemnic. Dowodem na to było choćby moje niedoświadczenie w rozpoznawaniu smaków podczas niedawnej wizyty w bardzo przyjemnej azjatyckiej knajpce w Katowicach (relacja już wkrótce na blogu). Przyzwyczajona do smaków polskich i włoskich (czasem...

SAJGONKI – NEM RAN

OdczarujGary

...NEM RAN – sajgonka. Ale nie taka jak w barze. Moje sajgonki były pyszne, z dużą ilością mięsa, marchewką pokrojoną od serca – ze wszystkim, co w sajgonkach być powinno. Dodatkowo były podane z najprawdziwszym sosem do sajgonek, bardzo intewnsywnym i aromatycznym. Całość dopełniała sałatką, w której...

Ostatnio wyszukiwane:

tort z kremem z białej czekolady i kremówki, patisony z papryka przetwory, szpinak kukurydza musztarda, zapiekany ryż z warzywami po chińsku, zapiekany ryż z warzywami po tajsku, ogórki z koperkiem czosnkiem, surowa ryba marynowane w occie przepis, ryba marynowane w occie przepis, sałatka brokułów warstwowa z feta, wieprzowina na trzy sposoby, przepisy na cukini, devolay z marchewka, steki jagnięce medium, gołąbki bezmięsne z kapusty pekińskiej, królik według okrasy pieczony, chutney z chilli i pomidorów, matias papryka ogórek kiszony, gofry ser, pomidory w słoiku domowe z cebula i czosnkiem, frytki jamie oliver

Informujemy, że na swoich stronach Phoenix Press Sp. z o.o. Sp.k. wykorzystuje wraz z innymi podmiotami współpracującymi pliki  cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych i w celu dostosowania serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników.  Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki będą one zapisane w pamięci urządzenia. Kliknij polityka cookies, aby dowiedzieć się więcej, w tym jak zarządzać plikami cookies.

x