sajgonki po polsku - sprawdzone przepisy kulinarne

liczba wyników: 2027

Sajgonki po polsku

Twoje Smaki

Zainspirowana przepisem firmy TaoTao na sajgonki postanowiłam wypróbować je w domu, ale z drobnymi zmianami :) Składniki: garść suszonych podgrzybków,ok. 50g makaronu chińskiego,mała marchewka,cebula,3 ząbki czosnku,250g piersi z kurczaka,2 łyżki sosu sojowego,papier ryżowy,pieprz. Przygotowanie: Grzyby moczymy na noc w wodzie, następni...

Sajgonki

Ślinka cieknie!

Skład: Mięso mielone wieprzowe-25 dag cebula-1 mała kapusta pekińska-1 mała marchewka-1 duża grzyby-garść pieczarki-10 dag papier ryżowy   Marchewkę kroimy w słupki, cebulę w kostkę i podsmażamy na patelni. Dodajemy cienko poszatkowaną kapustę pekińską i mięso mielone, oraz pieczarki.    W szklance z wrzątkiem moczymy suszone grzyby przez ok 10 ...

Sajgonki

Wypieki z Pasją

Nie będę się rozpisywać na temat walorów odżywczych sajgonek, bo rzecz jasna nie ma o czym pisać ;) Nie są ani zdrowe, ani też nie mają żadnych szczególnych właściwości. One są po prostu smaczne! I to wystarczy aby raz na jakiś czas pojawiły się na naszym stole :) Baaa.. to były pierwsze sajgonki juniora, który odważnie spróbował nawet ...

Sajgonki

Eksplozja smaku

Sajgonki Z sajgonkami jest chyba tak jak z pierogami, jedno ciasto -  różne nadzienia. W zależności od upodobań i gustów kulinarnych można włożyć do środka wszystko co nam się podoba. Mnie spodobało się mięso mielone z warzywami a następnym razem zrobię z kurczakiem. Zawijanie sajgonek może być bardzo zabawne,  zwłaszcza moczenie papier...

"Sajgonki"

gary barbary

Fajna przekąska. Smaczna, dobrze się prezentuje, niewiele kosztuje. Efekt kilku spontanicznych koncepcji. Doskonała na imprezy, podwieczorki i romantyczne kolacje. Całkiem sycąca, choć niezapychająca. Składniki: papier ryżowy (opakowanie)surimi (200-250g)zielony ogóreksezamkremowy serek twarogowysos sojowytrochę letniej wody Ogórka i surimi kroi...

Sajgonki

wyspasmaku.blog.pl

Sylwester tuż tuż, a najlepsze na taką imprezę są drobne przekąski np. takie oto sajgonki. Składniki na ok 10 sajgonek: 5grzybów mun50g makaronu chińskiego1 marchew średniej wielkości1 cebula3 liście kapusty pekińskiej200g mielonego mięsajajko10 kiełków fasoli mung2 łyżki sosu sojowego1op. papieru ryżowegopieprz Sposób wykonania: Grzyby...

Sajgonki

Piekielnie Dobre

Sajgonki, czyli idealny pomysł na obiad inny niż zawsze. Podane wraz z pysznym ryżem i sosem z kurczaka tworzą idealną kompozycję. Nuta maggi również nadaje im smaku. Polecam !!! Martyna Składniki na sajgonki: 1/2 kg mięsa mielonego1/2 średniej kapusty pekińskiej1/2 opakowania makaronu ryżowego2 średnie marchewki3 łyżki maggisó...

Sajgonki

Kuchnia wegAnki

Składniki opakowanie papieru ryżowego 400 g pieczarek 10-15 liści kapusty pekińskiej 1/2 lub cały woreczek ugotowanego ryżu 1 łyżeczka pieprzu ziołowego sól olej do smażenia Przygotowanie Pieczarki i kapustę drobno kroimy i dusimy w garnku lub na patelni. Dodajemy ryż, przyprawy i mieszamy. Płaty papieru ryżowego wkładamy na 2 sekundy do letniej...

Sajgonki

KICZen blog

To taka zapiekanka (bo z resztek), którą możesz przyszpanować wśród znajomych. Bierzesz trochę papieru ryżowego, resztki z lodówki, zwijasz i smażysz – sajgonki gotowe. Robi się je dosyć szybko, więc to też dobra przekąska na pogodę jaka u nas teraz panuje… Można je jeść na ciepło i na zimno. Pokażę Wam z czego składały się moje saj...

Sajgonki

Moja kulinarna przygoda

Wzięło mnie na sajgonki, uwielbiam je odkąd pierwsze spróbowałam w malutkiej knajpce wietnamskiej. Wtedy nie miałam większego pojęcia o kuchni i nie śmiałam nawet próbować odtworzyć, czy też spróbować własnej wersji tej przekąski. Wcześniej robiłam z kurczakiem, tym razem z wieprzowiną z dodatkiem pieczarek, które wprost uwielbiam;) ...

Sajgonki

Smakalajzyt

Sajgonki Sajgonki przepis na chrupiące i pyszne domowe, delikatne i świeże sajgonki – takie są właśnie najlepsze. Przepis tylko na pozór jest skomplikowany, ale gdy chociaż raz przygotujecie je sami będziecie czynność tę powtarzać wielokrotnie. Zabawa trochę podobna do przygotowywania gołąbków z tą różnicą, że sajg...

Sajgonki

Kulinarna Odyseja... czyli kuchnia u Homera

Mimo, iż moda na „chińskie żarcie” już dawno w Polsce minęła to sajgonki nadal cieszą się popularnością nie mniejszą niż swego czasu sklepy z dopalaczami… Nic dziwnego skoro można zjeść coś przypominającego obiad za… 5zł   U mnie na pierwszym miejscu są zdecydowanie te z „Barlika” czyli… Bar Phuong Dong  ul. Stefana Żeromskiego 47 Wyświ...

Sajgonki

Fajny przepis

Wypróbowany fajny przepis na wspaniałe sajgonki. Przygotowanie ich niestety jest czasochłonne i pracochłonne, ale myślę, że od czasu do czasu warto się poświęcić, bo efekt jest zniewalający. Składniki: 300 g mięsa mielonego 6 zewnętrznych liści kapusty pekińskiej 2-3 marchewki 100 g kiełków fasoli mung 12 grzybów mun 100 g makaronu chiń...

Sajgonki

Z zielonej kuchni

Pasztet z selera Przepyszny! Kto raz go spróbuje, ten będzie robił go już ciągle. Można za każdym razem czymś go urozmaicać, dodając np. pieczarki, marchewkę...

Sajgonki

Kuba Pichci

Sajgonki zna chyba każdy – kuchnia wietnamska, która swe złote lata na naszej ziemi miała w ostatniej dekadzie XX wieku (jak to brzmi!) znana jest chyba każdemu mieszkańcowi większego miasta, choć i w malutkich wioskach widziałem bary o nazwie „Sajgon” lub „Mekong”. Dziś zapraszam do przygotowania domowych sajgonek, które mają taką prze...

sajgonki

Moja Kuchnia

Tym razem wspólne gotowanie zaproponowała Basia. Wybór padł na sajgonki. Przepis nie trudny, a efekty pyszne. Przepis cytuję za Basią: Sajgonki – Cha Gio 12-14 arkuszy papieru ryżowego5 dag makaronu ryżowegokilka grzybków mun (namoczonych i posiekanych w cieniutkie paseczki)2 posiekane dymki1 nieduża marchewka posiekana w julie...

Sajgonki

Kuchnia Bez Kitu

Pierwsze sajgonki w moim wydaniu to była jakaś istna masakra! Wszystko wybebeszyło się podczas smażenia i na talerzu wylądowały ociekające tłuszczem szczątki, niepodobne do niczego, a kolega musiał uwierzyć na słowo, że TO SĄ SAJGONKI. Normalnie gorzej niż podczas pierwszego podejścia do filetowania ryby, która latała po całej ...

Sajgonki

PrzepisAli

PrzepisAli na sajgonki. Po co biegać po sajgonki do chińskiego baru, skoro można je zrobić samemu? Przepis na sajgonki jest prosty, a ich smak… po prostu pyszny! Sajgonki robię mniej więcej od roku. Czemu tak późno się za nie zabrałam? To pytanie nie ma odpowiedzi! Najważniejsze, że na stałe rozgościły się w m...

Sajgonki

smaczne - go!

Sajgonki -warzywa (do wyboru), ja użyłam mieszanki chińskiej, ale można dodać świeże -papier ryżowy ~ jeden około 15 Papier ryżowy moczymy w letniej wodzie około 2 sekund, a następnie odkładamy by dodatkowo zmiękł, warzywa doprawiamy do smaku, a następnie wykładamy dwie czubate łyżki na papier. Nadzienia nie może być za wiele, bo będą s...

Ostatnio wyszukiwane:

w kuchennym stole, watrobka nadzienie do kaczki, pasztey z krulika, jajka z groszkiem w galarecie, jajka z groszkiem w gakarecie, trójskładnikowe, mazurel, smazona watrobka z zurawina, jogutr naturalny twarozek, dania z karczku, jamnik hotdog, bitki wieprzowe w sosie śmietanowym, miodownik przekladany smietana, nalewka pomaranczowa gozdziki, śledzie wielkanocne, babka cud ewy, roladki wielkanocne, parówka jamnik, salata rzymska jak podac, kurczak zbrokulami w iescie francuskim

Informujemy, że na swoich stronach Phoenix Press Sp. z o.o. Sp.k. wykorzystuje wraz z innymi podmiotami współpracującymi pliki  cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych i w celu dostosowania serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników.  Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki będą one zapisane w pamięci urządzenia. Kliknij polityka cookies, aby dowiedzieć się więcej, w tym jak zarządzać plikami cookies.

x