sajgonki wegetariańskie z warzywami

44 Nie są to miejsca górnych lotów, z białymi obrusami ale rodowici Wietnamczycy potrafią tam przygotować cuda dla podniebienia. Wietnamska zupa ze smażoną rybą, ziołami, pomidorem, makaronem Zobacz więcej
Julienne
Julienne Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Julienne To Go
Spring rolls

Spring rolls 531

0
Sajgonki wegetariańskie Świeże spring rolls z wędzonym łososiem i warzywami, podane z sosem słodko-ostrym. Idealne na letni lunch. Składniki na 10 sztuk: 10 arkuszy papieru ryżowego 100 g makaronu Zobacz więcej
Sajgonki kojarzą mi się z okresem gimnazjum, gdy codziennie po lekcjach szłam z koleżanką do chińskiego baru. Jadałam tam 2 albo 3 potrawy i nigdy nie byłam nimi znudzona. Z sajgonek szybko Zobacz więcej
Dawno miałam na nie ochotę:) Tym razem Wegetariańskie sajgonki SKŁADNIKI: 1 op papieru ryżowego 100g makaronu ryżowego 3 kolorowe papryki 1 marchewka 2 ząbki czosnku pikantny sos sojowy olej sos z Zobacz więcej
Sajgonki nie mogą się nie udać. Pamiętam jak jeszcze w liceum razem ze znajomymi chodziliśmy zawsze po lekcjach albo jeszcze w trakcie do takiej knajpki, która nazywała się Pan Wu. Najczęściej Zobacz więcej
Spring rolls, czyli wegetariańskie sajgonki. Składniki: ok. 15szt papieru ryżowego 50g makaronu sojowego bez gotowania łyżka oleju sezamowego sok z 1/2 limonki 3 łyżki sosu sojowego 3 łyżki octu Zobacz więcej
Pyszne, świeże, lekkie i pięknie pachnące. U mnie opcja typowo wegetariańska, ale można jako farszu użyć także mięsa. Świetnie smakują także smażone. Polecam naprawdę. Smacznego. Sajgonki Zobacz więcej
smolinskaangelika
smolinskaangelika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Plato apetitoso
Sajgonki

Sajgonki 1162

0
Nie znam osoby, której nie smakowałyby sajgonki. Pozornie wydają się trudne w zrobieniu, ale nie ma nic bardziej banalnego! :) Do sajgonek możemy dodawać co tylko chcemy! Mogą być mięsne jak również Zobacz więcej
Sajgonki wegetariańskie Składniki: (Na 10 sajgonek) 10 płatów papieru ryżowego(1 opakowanie,100g.) 200g.białego ryżu(2 torebeczki) 25g. grzybów mun( 1/2 opakowania) 2 średniej wielkości marchewki 2 Zobacz więcej
Sajgonki uwielbiam. Niestety, fakt, że zwykle smażone są na głębokim tłuszczu spowodował, że musiałam się z nimi pożegnać. Chyba mam alergię na tłuszcz, bo jego nadmiar powoduje opuchliznę w okolicach Zobacz więcej
Dziś przygotowałam spring rollsy. To amerykańska nazwa naszych sajgonek, choć ta definicja nie jest kompletna. Spring rollsy można jadać zarówno smażone jak i surowe. U nas popularność zyskały tylko Zobacz więcej
https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Sajgonki są tradycyjną potrawą kuchni wietnamskiej. Troszkę przypominają polskie naleśniki, lecz ich smak jest zupełnie inny. Składają Zobacz więcej
Bardzo dawno ich nie robiłam i tak jakoś wczoraj naszła mnie na nie ochota... Mam na myśli oczywiście najbardziej znane danie kuchni wietnamskiej, czyli sajgonki. Wywodzą się z Wietnamu, ale ich różne Zobacz więcej
Sajgonki wegetariańskie z sojowym granulatem Od kilku dni miałam ochotę na sajgonki. Wiadomo, że najlepsze są te własnoręcznie zrobione, odpowiednio doprawione, świeżo usmażone i podane z ulubionymi Zobacz więcej
, kruche jak chałwa kawałki grillowanych kalmarów z sosem ze świeżego mango (18 zł), smażone sajgonki w wersjach wegetariańskiej (15 zł), drobiowej (17 zł) lub krewetkowej (19 zł), lekkie jak puch Zobacz więcej
Spring rolls, w Polsce znane jako sajgonki, od miasta Sajgon, które notabene Sajgonem już nie jest. Ciekawa sprawa z tą nazwą, to trochę tak jakby gdzieś w Azji na nasze pierogi mówiono np. Suwałki. Zobacz więcej
"surowe" sajgonki, czyli świeże warzywa z krewetkami zawinięte w papier ryżowy podawane z domowej roboty sosem "słodkie chilli". Można również wybrać wersję wegetariańską oraz z kurczakiem. Potrawa Zobacz więcej
termicznej. Ponadto olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega-3 i dlatego jest zbawienny dla naszego zdrowia- nie tylko dostarczy nam „dobrych” kalorii, ale takżepomoże zapobiecchorobom Zobacz więcej
warzywa w ogromnej rozmaitości. Mnie zaś prezentuje dania mięsne, bo są ciekawsze i bardziej, wg niej pod gust białych (którzy nie jadzą takiej ilości ryżu, a skądś energię czerpać muszą). Cóż, Zobacz więcej