sajgonki z piekarnika

Iza
Iza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Izy
Sajgonki z piekarnika

Sajgonki z piekarnika 951

0
Z wczorajszego obiadu zostało mi trochę ryżu z mięsem. Zastanawiałam się co można z niego zrobić. Sajgonki były pierwszym pomysłem, który wpadł mi do głowy. Smażone w wysokim tłuszczu odpadajągdyżsą Zobacz więcej
Od kilku dni mój sposób odżywiania stał się dość orientalny. Zajadam się klasyczną „chińszczyzną”, makaronem ryżowym z dodatkami, sajgonkami (nawet będąc w knajpie, nieświadomie zamawiam gołąbki po Zobacz więcej
Sajgonki zazwyczaj kojarzą nam się z pyszną ale bardzo ciężką tłustą potrawą. Ja natomiast postanowiłam odejść od tradycyjnego smażenia na głębokim tłuszczu i upiekłam swoje w piekarniku. Tak Zobacz więcej
...tak, że jeszcze arbuz mnie woła, czereśnie...i inne wspaniałości;p Dobraa, ale na obiad nie raczyłam Pięknego owocami, a sajgonkami. W ogóle tak mi to gotowanie dzisiaj nie szło, bo wiecznie coś, a Zobacz więcej
Sajgonki z piekarnika | słodkamuffinka słodkamuffinka blog kulinarny RSS Sajgonki z piekarnika 28 lis Uwielbiam sajgonki! Kiedyś robiłam takie smażone na głębokim tłuszczu, ale co się napryskało i Zobacz więcej
W domu zostało mi kilka płatków papieru ryżowego do sajgonek, do tego miałam też grzybki mun i makaron ryżowy, postanowilam wszystko wykorzystać i tak powstał pomysł na sajgonki. Dokupiłam czerwoną Zobacz więcej
Szybka przekąska, z mega ostrym sosem to danie dla zabieganych ludzi. •papier ryżowy •mieszanka chińska •czosnek •chilli •pomidory •sałata 1) Warzywa z czosnkiem przesmażamy na suchej patelni 2) Zobacz więcej
Naoglądałam się ostatnio pełno przepisów na warzywne sajgonki i uznałam, że muszę stworzyć własną wersję tej potrawy. Kupiłam papier ryżowy, warzywa, tofu, pasztet i sos sojowy i zabrałam się do Zobacz więcej
guarana
guarana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kulinarne wariacje
Sajgonki

Sajgonki 371

0
Ponieważ ostatnio dużo się dzieje, niestety nie mam czasu gotować i bardzo mi tego brakuje. Dziś sobota, więc zainspirowana wczorajszą wizytą w suszarni postanowiłam zrobić...no niestety sushi nie Zobacz więcej
Sajgonki uwielbiam :-) ale niestety do dietetycznych dań nie należą. postanowiłam zamiast je smażyć upiec w piekarniku..ja dla mnie pycha..choc wiadomo to nie to samo co smażone na głębokim oleju... Zobacz więcej
Czyli uroków lata ciąg dalszy! Świeże warzywa w formie lekkich sajgonek i pasta z pysznego bobu :) Składniki: 5 arkuszy papieru ryżowego kilka plastrów dyni piżmowej 3 liście sałaty 100g cukinii pół Zobacz więcej
Ola B
Ola B Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Makaronowa kokardka
Sajgonki

Sajgonki 601

2
do smaku sosem sojowym, przyprawą 5 smaków, solą i pieprzem. Farsz odstawiamy do wystygnięcia. Papier ryżowy moczymy na kilka sekund w zimnej wodzie (użyłam do tego głębokiego talerza). Gdy papier Zobacz więcej
Dziś naśniadanie totalny miks – połączenie włoskiej focacii, polskiego schabu, orientalnych sosów idodatków. Składniki: focaccia, 1 plaster schabu na1 kanapkę ser bryndza 2 plastry świeżego imbiru sos Zobacz więcej
Jestem ogromnym miłośnikiem sajgonek. Niestety te z chińskiej nie mają nic wspólnego z dietetycznym daniem więc postanowiłam stworzyć sobie własne po pierwsze z piekarnika po drugie z dietetycznym Zobacz więcej
Dziś u nas na stole, gości taka rybka. Jakiś czas temu , pytałam na FB co chętnie byście zobaczyli na blogu. Padły 3 propozycje : sajgonki, risotto i rybka. Dziś wiecspełniam jedno życzenie :) Na Zobacz więcej
Dzisiaj pora na pyszne chrupiące sajgonki! Co ciekawe- pomysł na przepis urodził się w mojej głowie całkowicie spontanicznie. Podczas przygotowywania nadziewanych plasterków cukinii, uznałam, że Zobacz więcej
Dzisiaj troszeczkę inne naleśniki, podobne do sajgonek .Właściwie są to sajgoniki, aczkolwiek mi kojarzą się z naleśnikami i przy tym określeniu zostaję. Składników starcza na ok 5 porcji, osobiście Zobacz więcej
sniadaniedolozka
sniadaniedolozka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Photo Kuchnia
Sajgonki

Sajgonki 130

5
w maszynce 2 razy. Grzyby mun moczymy we wrzącej wodzie (dopóki nie wsiąkną wody). Odcedzamy, siekamy i wrzucamy do farszu. Dodajemy ocet, cukier oraz sól. Mieszamy. Zawijamy sajgonki (na pierwszym Zobacz więcej
Już dawno chciałam je zrobić ale jakoś ciężko mi było się za to zabrać, dzisiaj jednak się zmobilizowałam i powstał obiad. Sajgonki pochodzą z Wietnamu , są różne farsze warzywne jak i mięsne. Do Zobacz więcej
” w piekarniku. SOS: Połowę cebuli pokrojonej w kostkę zeszklić na oliwie, dolać sok z grapefruita i resztę piwa. Zredukować, dodać sól i pieprz do smaku, szczyptę chilli i ewentualnie szczyptę Zobacz więcej