sajgonki z piekarnika

Iza
Iza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Izy
Sajgonki z piekarnika

Sajgonki z piekarnika 1031

0
Z wczorajszego obiadu zostało mi trochę ryżu z mięsem. Zastanawiałam się co można z niego zrobić. Sajgonki były pierwszym pomysłem, który wpadł mi do głowy. Smażone w wysokim tłuszczu odpadajągdyżsą Zobacz więcej
Od kilku dni mój sposób odżywiania stał się dość orientalny. Zajadam się klasyczną „chińszczyzną”, makaronem ryżowym z dodatkami, sajgonkami (nawet będąc w knajpie, nieświadomie zamawiam gołąbki po Zobacz więcej
Sajgonki zazwyczaj kojarzą nam się z pyszną ale bardzo ciężką tłustą potrawą. Ja natomiast postanowiłam odejść od tradycyjnego smażenia na głębokim tłuszczu i upiekłam swoje w piekarniku. Tak Zobacz więcej
...tak, że jeszcze arbuz mnie woła, czereśnie...i inne wspaniałości;p Dobraa, ale na obiad nie raczyłam Pięknego owocami, a sajgonkami. W ogóle tak mi to gotowanie dzisiaj nie szło, bo wiecznie coś, a Zobacz więcej
W Ś C P S N « paź 12 3456789 10111213141516 17181920212223 24252627282930 Kategorie Dania obiadowe (272) Indyk (37) Krokiety, pierogi i kluseczki (10) Kurczak (53) Kotlety z kurczaka w pianierce Zobacz więcej
light moje sajgonki upiekłam w piekarniku, a nie smażyłam na głębokim tłuszczu. Zrobiłam za dużo farszu w stosunku do ilości płatów jakie miałam i musiałam dawać go do środka więcej, dlatego wyglądem Zobacz więcej
Szybka przekąska, z mega ostrym sosem to danie dla zabieganych ludzi. •papier ryżowy •mieszanka chińska •czosnek •chilli •pomidory •sałata 1) Warzywa z czosnkiem przesmażamy na suchej patelni 2) Zobacz więcej
Naoglądałam się ostatnio pełno przepisów na warzywne sajgonki i uznałam, że muszę stworzyć własną wersję tej potrawy. Kupiłam papier ryżowy, warzywa, tofu, pasztet i sos sojowy i zabrałam się do Zobacz więcej
guarana
guarana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kulinarne wariacje
Sajgonki

Sajgonki 394

0
Ponieważ ostatnio dużo się dzieje, niestety nie mam czasu gotować i bardzo mi tego brakuje. Dziś sobota, więc zainspirowana wczorajszą wizytą w suszarni postanowiłam zrobić...no niestety sushi nie Zobacz więcej
Sajgonki uwielbiam :-) ale niestety do dietetycznych dań nie należą. postanowiłam zamiast je smażyć upiec w piekarniku..ja dla mnie pycha..choc wiadomo to nie to samo co smażone na głębokim oleju... Zobacz więcej
Czyli uroków lata ciąg dalszy! Świeże warzywa w formie lekkich sajgonek i pasta z pysznego bobu :) Składniki: 5 arkuszy papieru ryżowego kilka plastrów dyni piżmowej 3 liście sałaty 100g cukinii pół Zobacz więcej
Ola B
Ola B Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Makaronowa kokardka
Sajgonki

Sajgonki 624

2
Składniki: kg łopatki mielonej 2 cebule 2 marchewki Mała kapusta pekińska 100g makaronu ryżowego 1cm świeżego imbiru 2 ząbki czosnku 3 łyżki sosu sojowego łyżeczki przyprawy 5 smaków 2 opakowania Zobacz więcej
Dziś naśniadanie totalny miks – połączenie włoskiej focacii, polskiego schabu, orientalnych sosów idodatków. Składniki: focaccia, 1 plaster schabu na1 kanapkę ser bryndza 2 plastry świeżego imbiru sos Zobacz więcej
Jestem ogromnym miłośnikiem sajgonek. Niestety te z chińskiej nie mają nic wspólnego z dietetycznym daniem więc postanowiłam stworzyć sobie własne po pierwsze z piekarnika po drugie z dietetycznym Zobacz więcej
Dziś u nas na stole, gości taka rybka. Jakiś czas temu , pytałam na FB co chętnie byście zobaczyli na blogu. Padły 3 propozycje : sajgonki, risotto i rybka. Dziś wiecspełniam jedno życzenie :) Na Zobacz więcej
Dzisiaj pora na pyszne chrupiące sajgonki! Co ciekawe- pomysł na przepis urodził się w mojej głowie całkowicie spontanicznie. Podczas przygotowywania nadziewanych plasterków cukinii, uznałam, że Zobacz więcej
batata 5 liści sałaty masłowej 5 pieczarek 5 sztuk papieru ryżowego 100 g tofu przyprawy: curry, suszone pomidory z czosnkiem niedźwiedzim WYKONANIE: batata obieramy, kroimy w paski- "frytki"- Zobacz więcej
sniadaniedolozka
sniadaniedolozka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Photo Kuchnia
Sajgonki

Sajgonki 132

5
w maszynce 2 razy. Grzyby mun moczymy we wrzącej wodzie (dopóki nie wsiąkną wody). Odcedzamy, siekamy i wrzucamy do farszu. Dodajemy ocet, cukier oraz sól. Mieszamy. Zawijamy sajgonki (na pierwszym Zobacz więcej
Już dawno chciałam je zrobić ale jakoś ciężko mi było się za to zabrać, dzisiaj jednak się zmobilizowałam i powstał obiad. Sajgonki pochodzą z Wietnamu , są różne farsze warzywne jak i mięsne. Do Zobacz więcej
Karp w panierce z piwa z czarnym sezamem w sosie grejpfrutowym Danie wyróżnione przez jurorów MasterChef! SKŁADNIKI: filet z karpia 100g bułki tartej 2 łyżki czarnego sezamu 1 jajko 200 ml ciemnego Zobacz więcej