sakiewki schabowe

1 września 2012 Danie główne, Obiad Schabowe sakiewki Komu nie smakuje rolada? Ale i ona czasami się znudzi, dla odmiany moża zrobić sakiewki. Składniki: na 4 porcje 4 średniej grubości plastry Zobacz więcej
Sakiewki schabowe, faszerowane wątróbką, to moja kuchenna improwizacja;) Muszę przyznać, że bardzo udana. Z wielką ochotą, wrócę do tego przepisu. Ostatnio, zamarzył nam się tradycyjny kurczak z Zobacz więcej
Macie dość zwykłego schabowego? Oto wspaniała dla niego alternatywa i w dodatku bogato nadziana grzybami. Oczywiście farsz możecie dowolnie zmienić pod własne kubki smakowe. Świetnie sprawdzą się w Zobacz więcej
Proponujemy schab w zupełnie nowym wydaniu. Niespodzianką jest kasza gryczana " spakowana" w sakiewkę z kotleta schabowego. Składniki: -ok. 10 plastrów schabu -10 dkg kaszy gryczanej -5 dkg masła -2 Zobacz więcej
sakiewki (jeżeli nie wszystko się związało, możemy wetknąć wykałaczkę). Dusimy w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym oliwą i podlanym wodą, w piekarniku, od czasu do czasu podlewając. Piekarnik Zobacz więcej
Składniki: 4 kotlety schabowe 1 duży por 1 marchewka opakowanie mini mozzarelli sól i pieprz mielony bułka tarta do panierowania jajko do panierowania 2-3 łyżki mleka olej do smażenia W każdym Zobacz więcej
powstała sakiewka. Ułożyć w formie do zapiekania i wstawić do nagrzanego piekarnika do 130 stopni, najlepiej z funkcją pary, lub przykryć. Piec około godziny. Podawać z surówką z rzodkiewki i Zobacz więcej
. Schab rozbijamy na duże okręgi, uważajmy jednak, żeby schab się nie podziurawił bo wtedy sakiewki się nam rozpadną :( Na środku rozbitego schabu układamy po kopiatej łyże farszu z pieczarek i Zobacz więcej
siebie i mocujemy wykałaczkami. Takie sakiewki oprószamy papryką słodką i przyprawą gyros. Tak przygotowane sakiewki układamy do naczynia żaroodpornego, które wcześniej smarujemy masłem. Przykrywamy Zobacz więcej
każdego kotleta nakładam po łyżce farszu, łapię za brzegi zbierając je razem i delikatnie skręcam zgodnie z ruchem wskazówek zegara, przewiązuję paskami pora. Sakiewki układam w natłuszczonym Zobacz więcej
Może kotlet, może nie ... takie nachodziły mnie myśli kiedy patrzyłam na trzy plastry schabu. Jakoś dziś wyjątkowo nie miałam pomysłu na obiad. Ponowne otwarcie lodówki rzuciło mój wzrok na trzy Zobacz więcej
Viola
Viola Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fun & Taste
Wieprzowe sakiewki

Wieprzowe sakiewki 424

1
autor przepisu Viola 4 kotlety schabowe mieszanka przypraw do mięsa wieprzowego 200 g pieczarek 1 średnia czerwona cebula 2 dymki 1 mała papryczka chili 50 g startego ser żółtego 1 łyżka majonezu Zobacz więcej
Mechanik
Mechanik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mechanik w kuchni
Pikantne sakiewki

Pikantne sakiewki 200

0
Co wymyślić aby odejść znów na chwilę od stereotypów i podać niby zwykłego schabowego a jednak nieco inaczej zrobionego bo z pomysłem. Składniki : 5 kawałków schabowego 200 gr pieczarek 2 większe Zobacz więcej
Już dawno temu przedstawialiśmy przepis na tradycyjnego, niedzielnego schaboszczaka, który jest tak ważny w polskiej kuchni, że posiada opis na wikipedii, również w wersji anglojęzycznej! :) Zobacz więcej
I tak nadszedł czas prawie co tygodniowych imprez rodzinnych jak i również naszej rodzinnej imprezki 3 w 1. Chciałam uraczyć moich gości czymś nowym i pysznym i musiałam to przetestować. Tak więc Zobacz więcej
Niedzielny obiad powinien być ze schabowym. Tak tez miało być i tym razem, ale schabu w domu nie miałem, za to wczoraj kupiłem dwie piersi z kurczaka i szynkę serrano. Miałem tez szpinak i ser Zobacz więcej
tych samych składników. Sakiewki świetnie nadają się na zwykły obiad jak i na imprezę. Składniki: 6 kotletów schabowych bez kości 12 pieczarek 2 małe cebule musztarda dijon natka pietruszki sól, Zobacz więcej
serkiem topionym i takim farszem napełniłam kotleciki schabowe. Było pysznie. Składniki: 500 – 600 g schabu bez kości (6 kotletów) świeże zioła: rozmaryn, oregano, bazylia, pietruszka, szczypiorek Zobacz więcej
Staram się ograniczać ilość spożywanych tłuszczów, dlatego też zmniejszam ich ilość podczas przygotowywania potraw. Nie jest jednak tak, że całkowicie z nich rezygnuję. Po prostu, albo stosuję Zobacz więcej