sakiewki wieprzowe

patusia
patusia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smak mojej kuchni
Sakiewki wieprzowe

Sakiewki wieprzowe 626

0
Sakiewki wieprzowe Składniki na 4 sakiewki: 4 duże plastry kotleta wieprzowego pół papryki czerwonej pół papryki zielonej 1 cebula 5 pieczarek 1 łyżeczka przecieru pomidorowego przyprawy: sól, pieprz, Zobacz więcej
Viola
Viola Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fun & Taste
Wieprzowe sakiewki

Wieprzowe sakiewki 424

1
autor przepisu Viola 4 kotlety schabowe mieszanka przypraw do mięsa wieprzowego 200 g pieczarek 1 średnia czerwona cebula 2 dymki 1 mała papryczka chili 50 g startego ser żółtego 1 łyżka majonezu Zobacz więcej
godziny. Dodaj pokrojoną w centymetrowe paski kapustę pekińską. Gotuj 20 minut. Składniki na wontony: 30 dag łopatki wieprzowej 2 posiekane drobno szalotki 2 posiekane ząbki czosnku 1 łyżeczka Zobacz więcej
kuchni greckiej, zjedzone zostało u nas ze smakiem. :) Popełniłam w wykonaniu jeden błąd, na który uczulam zawczasu - wygodniej i praktyczniej zrobić sakiewki większe, a mniej. Wygodniej będzie się Zobacz więcej
. Farsz-fasolę odsączyć,przelać wodą.Mięso z serc wieprzowych zmielić w maszynce z czosnkiem i cebulą.Wymieszać z przyprawami.Rozgrzać tłuszcz na patelni i przesmażyć mięso .Dodać starty ser Zobacz więcej
. Farsz-fasolę odsączyć,przelać wodą.Mięso z serc wieprzowych zmielić w maszynce z czosnkiem i cebulą.Wymieszać z przyprawami.Rozgrzać tłuszcz na patelni i przesmażyć mięso .Dodać starty ser Zobacz więcej
Agiatis
Agiatis Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moja kulinarna przygoda
Chinkali

Chinkali 487

0
W Gruzji chinkali zamawia się jako danie główne, jest to rodzaj pieroga, który faszeruje się mięsem Posiadają swój oryginalny kształt, a podawane na gorąco zawierają wewnątrz aromatyczny rosół. Zobacz więcej
Polędwiczki wieprzowe z mozzarellą To przepis na ciekawe, nieco inne podanie polędwiczek wieprzowych. Dzięki szynce i mozzarelli powstaną pyszne sakiewki z polędwiczek. składniki: około 1 kg Zobacz więcej
z rodzinką i razem gotowałyśmy każda przygotowała po 4 dania. Panowie stwierdzili, że takie wieczorki im się podobają oni oglądają telewizje popijając piwko a kobiety "pitraszą" w kuchni i co chwila Zobacz więcej
To jeden z tych przepisów, który z powodu braku dostępności wszystkich składników leżał długo zapomniany w szufladzie. Udało mi się w końcu zakupić ciasto filo i nie zwlekając upiekłam te smakowite Zobacz więcej
maminek61
maminek61 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Maminek kulinarny
Pierogi z pieca

Pierogi z pieca 276

0
mięsa wieprzowego, ugotowaną wcześniej marchewkę i cebulę i wszystko mielimy. Do zmielonego mięsa dodajemy -jedno jajko -pieprz -przyprawę barbecue i dokładnie mieszamy. Farsz gotowy. Zobacz więcej
sakiewki, bo chyba można je tak nazwać :) Składniki: - plastry schabu wieprzowego - papryka (po kawałku z każdego koloru) - 10 dkg sera żółtego - 10 dkg wędliny - 1/2 cebuli - sól, pieprz - 1 jajko - Zobacz więcej
Często je wykorzystuję do przygotowania różnych potraw, ponieważ zawsze wychodzi idealnie pyszne. Tym razem moje naleśniki nadziałam farszem zrobionym z mięsa mielonego (wieprzowego) oraz gotowej Zobacz więcej
Czyli długo pieczone, słodko - pikantne żeberka z korzennym twistem. 1 kilogram żeberek wieprzowych szklanki cukru trzcinowego (optymalnie użyć muscavado) ale ja w domu miałem danamerę i tak wyszło Zobacz więcej
grillowane polędwiczki wieprzowe w syropie brzoskwiniowo - klonowym Zmysłowa gra smaków zawsze nas zaskakuję, gdy odtwarzamy przepisy Bobby Flay. Jest on mistrzem nie tylko grilla, ale i kuchni Zobacz więcej
ROZKOSZ NUGETSY CYGARA Z MIĘSA MIELONEGO ZE SZPINAKIEM I SEREM FE... CALZONE KOTLECIKI WIEPRZOWE Z MASŁEM I SEREM ŻÓŁTYM A'LA ... CUKINIOWO-MARCHEWKOWA ROZKOSZ Z KREMEM Z POMARAŃCZ... CAMEMBERT Zobacz więcej
Te pierożki chodziły za mną od roku :) a dopiero dzisiaj odważyłam się je zrobić, widocznie wolny czas na macierzyńskim mi służy. Oryginalne Chinkali powinny być zrobione z baraniny lub wołowiny , w Zobacz więcej
maminek61
maminek61 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Maminek kulinarny
Babeczki z mięsem

Babeczki z mięsem 217

2
, jak na rosół. Nie zapomnijmy o opalonej cebulce, która dodana do rosołu nadaje nie tylko smak, ale zapewnia też klarowność. Ćwiartki, marchew i cebulę wyjmujemy z rosołu a następnie, po Zobacz więcej