sałata z mulami

Mamy świeże mule w sosie czosnkowym, więc do tego: Pikantna sałatka z roszpunki, gorgonzoli i pistacji SKŁADNIKI: opakowanie roszpunki ( lub rukoli) ser gorgonzola 3 pomidory 2 garście pistacji ostra Zobacz więcej
Miniony weekend był wyjątkowo ciepły i pogodny jak na pierwsze dni listopada:) Po całym dniu spacerowania i delektowania się słońcem zaszliśmy do Delikatesów Esencja na późny lunch. Plan był na mule w Zobacz więcej
Łosoś to jedna z niewielu ryb, która zawiera dużo tłuszczu, a więc jest idealna dla wszystkich będących na diecie niskowęglowodanowej. Zwróć uwagę, że nie zawiera ona ani grama węglowodanów!! W Zobacz więcej
Będąc dziś na zakupach natknęłam się w Almie na gotowe danie, które trzeba jedynie odgrzać. Skusiłam się i w zasadzie nie żałuję. Jednakże tylko porcja jak dla wróbelka i zrobiła mi ogromnego smaka na Zobacz więcej
akcentów. Orzechowe drewno sprawia, że jest tu bardzo przytulnie. Louise to dobre miejsce na lunch. Dostaniecie tu znakomite homary! My wybrałyśmy homara na zimno z majonezem i sałatą-był wyborny! Zobacz więcej
akcentów. Orzechowe drewno sprawia, że jest tu bardzo przytulnie. Louise to dobre miejsce na lunch. Dostaniecie tu znakomite homary! My wybrałyśmy homara na zimno z majonezem i sałatą-był wyborny! Zobacz więcej
sałatki z awokado i prosciutto, to: 250g pomidorków koktajlowych cherry kilka listków sałaty lodowej 10 dag szynki prosciutto (włoska dojrzewająca na słońcu np. prosciutto di Parma) 1 świeży ogórek 1 Zobacz więcej
mista, czyli mixsałat, pomidor,ogóreki sos winegret (16 zł). Ja w tym czasie ochoczo zajadałam świeże bułeczki (wypiekane w restauracji). Sałatka ładnie się prezentowała. Warzywa były świeże, sos był Zobacz więcej
Kremowe sery, chrupiące i świeże bagietki, pyszne oliwki, pierwsze w życiu mule i najlepsze lody pistacjowe- tak w pigułce mogę opisać kwintesencję regionalnej kuchni prowansalskiej. Ale jedzenie we Zobacz więcej
, niegdyś podawanych z szałwią, obecnie z miętą. W karcie były też warte uwagi pierogi z tuńczykiem i awokado. Bardzo tęsknimy też za makaronem oraz pizzą z grzybami leśnymi. Były mistrzowsko Zobacz więcej
Na ostatnich wakacjach zakochałam się w kuchni luizjańskiej, a szczególnie w kanapkach ze smażonymi w głębokim tłuszczu owocami morza. Niestety świeże ostrygi to w naszym kraju dobro luksusowe, ale Zobacz więcej
bardzo krótkiego, do momentu otwarcia się muszli. Trwa to około 3 minut. Ja postanowiłam wykorzystać przepis R. Makłowicza, który kiedyś obejrzałam w jednym z jego programów w TVP, co prawda tam w Zobacz więcej
Strona główna › Przepisy › Ryby i owoce morza › Przekąski i przystawki › Krewetki z pomidorkami koktajlowymi i rukolą Kategorie Mięsa Grill Zupy Dla dzieci Ciepłe dodatki do obiadu Dużo i do syta Zobacz więcej
grazyna0071
grazyna0071 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Grażyna gotuje
Mule po marynarsku

Mule po marynarsku 195

0
25 11 2012 Kiedy byłam latem w Normandii, dostałam od znajomych świetną francuską książkę kucharską „Prawdziwa kuchnia naszych babć ” ( można ją zobaczyć tutaj ). Postanowiłam robić co jakiś czas Zobacz więcej
Przepisy » Sałatki i surówki » Sałatka z szynką parmeńską, serem i granatem » TalerzPokus.tv - przepisy kulinarne z filmami Przepis na dobre gotowanie Twoja książka kucharska LoginHasło Zapamiętaj Zobacz więcej
mieszaniu :-) Przepis Pani M - tak powinnam go nazwać :-) Nasze pierwsze gotowanie muli. Wyszło świetnie, a ile przy tym zabawy z próbowania nowych rzeczy. Do tej pory mule jadałam tylko "na Zobacz więcej
600m. Że 600 wiem, bo znam swoje tempo spacerowe, i jak szłam powyżej 4 minut to było ponad 500m…. Tym razem ostrożnie – zamówiłam zupę – tą samą co ostatnio i sałatkę z muli. I….. Zupa a bardziej Zobacz więcej
Provencal basil sauce Pistou Prowansalska tarta z pomidorami Jam medlars Z upalnej Prowansji. Co jeść w taką noc?! Zapiekane cukinie z czosnkiem i oliwą. Osso buco w pomarańczach i białym winie / Zobacz więcej
Trudne i ciekawe mamy wakacje w tym roku. Najpierw remont w domu, który oznaczał rozstanie z moją kuchnią na ponad miesiąc. Potem (a właściwie w międzyczasie) wyjazd do Normandii, gdzie przez tydzień Zobacz więcej
tatar wołowy. Świetnie doprawiony i dobrze „nadziany”. Mówi Wam to tatarowy freak ;) Zdecydowanie bym na niego wróciła. Bezglutenowe tagliatelle z szynką parmeńską, kaparami, rukolą i suszonymi Zobacz więcej