sałata z mulami

Mamy świeże mule w sosie czosnkowym, więc do tego: Pikantna sałatka z roszpunki, gorgonzoli i pistacji SKŁADNIKI: opakowanie roszpunki ( lub rukoli) ser gorgonzola 3 pomidory 2 garście pistacji ostra Zobacz więcej
Miniony weekend był wyjątkowo ciepły i pogodny jak na pierwsze dni listopada:) Po całym dniu spacerowania i delektowania się słońcem zaszliśmy do Delikatesów Esencja na późny lunch. Plan był na mule w Zobacz więcej
Łosoś to jedna z niewielu ryb, która zawiera dużo tłuszczu, a więc jest idealna dla wszystkich będących na diecie niskowęglowodanowej. Zwróć uwagę, że nie zawiera ona ani grama węglowodanów!! W Zobacz więcej
, bo mogłoby być drożej. Najeść się tym nie najemy, ale za to spróbujemy dobroci. Ogólnie to z ręką na sercu polecam jeżeli u Was je znajdziecie. KLIK !!! Mule są smacznym bardzo zdrowym i Zobacz więcej
akcentów. Orzechowe drewno sprawia, że jest tu bardzo przytulnie. Louise to dobre miejsce na lunch. Dostaniecie tu znakomite homary! My wybrałyśmy homara na zimno z majonezem i sałatą-był wyborny! Zobacz więcej
akcentów. Orzechowe drewno sprawia, że jest tu bardzo przytulnie. Louise to dobre miejsce na lunch. Dostaniecie tu znakomite homary! My wybrałyśmy homara na zimno z majonezem i sałatą-był wyborny! Zobacz więcej
sałatki z awokado i prosciutto, to: 250g pomidorków koktajlowych cherry kilka listków sałaty lodowej 10 dag szynki prosciutto (włoska dojrzewająca na słońcu np. prosciutto di Parma) 1 świeży ogórek 1 Zobacz więcej
z kurkami i szałwią (menu sezonowe - 26 zł). Tata natomiast wybrał aglio olio, czyli świeże mule w oliwno-winnym sosie z czosnkiem (39 zł). Zdecydowanie nie popełniłam żadnego błędu wybierając to Zobacz więcej
Kremowe sery, chrupiące i świeże bagietki, pyszne oliwki, pierwsze w życiu mule i najlepsze lody pistacjowe- tak w pigułce mogę opisać kwintesencję regionalnej kuchni prowansalskiej. Ale jedzenie we Zobacz więcej
. Zamówiliśmy małże duszone w porach w sosie serowym. Ktoś, kto twierdzi, że sera nie powinno się mieszać z owocami morza, jest w ogromnym błędzie. Były to najlepsze muszle, jakie można spotkać w Zobacz więcej
Na ostatnich wakacjach zakochałam się w kuchni luizjańskiej, a szczególnie w kanapkach ze smażonymi w głębokim tłuszczu owocami morza. Niestety świeże ostrygi to w naszym kraju dobro luksusowe, ale Zobacz więcej
bardzo krótkiego, do momentu otwarcia się muszli. Trwa to około 3 minut. Ja postanowiłam wykorzystać przepis R. Makłowicza, który kiedyś obejrzałam w jednym z jego programów w TVP, co prawda tam w Zobacz więcej
i ma „czekać” na krewetki). czas przygotowania: 5-7 minut « powrót do listy przepisów Dodaj do książki kucharskiej Wydrukuj przepis Komentarze (0) Bądź pierwszą osobą, która podzieli się z nami swoją Zobacz więcej
grazyna0071
grazyna0071 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Grażyna gotuje
Mule po marynarsku

Mule po marynarsku 192

0
25 11 2012 Kiedy byłam latem w Normandii, dostałam od znajomych świetną francuską książkę kucharską „Prawdziwa kuchnia naszych babć ” ( można ją zobaczyć tutaj ). Postanowiłam robić co jakiś czas Zobacz więcej
podzieli się z nami swoją opinią. Dodaj swój komentarz Zaloguj się, aby skomentować przepis. Reklama Zobacz także Pomidorki zapiekane z bazylią i czosnkiem Mule w ostrym sosie pomidorowym Rolada ze Zobacz więcej
mieszaniu :-) Przepis Pani M - tak powinnam go nazwać :-) Nasze pierwsze gotowanie muli. Wyszło świetnie, a ile przy tym zabawy z próbowania nowych rzeczy. Do tej pory mule jadałam tylko "na Zobacz więcej
600m. Że 600 wiem, bo znam swoje tempo spacerowe, i jak szłam powyżej 4 minut to było ponad 500m…. Tym razem ostrożnie – zamówiłam zupę – tą samą co ostatnio i sałatkę z muli. I….. Zupa a bardziej Zobacz więcej
Chopina Czekoladowy latawiec z miętą i truskawkami Kwiaty akacji w gorzkiej czekoladzie Ślimaki zapiekane w sosie czosnkowym Swinka w mleku z prowansalską szałwią Karczochy z czarnym sosem Zobacz więcej
Trudne i ciekawe mamy wakacje w tym roku. Najpierw remont w domu, który oznaczał rozstanie z moją kuchnią na ponad miesiąc. Potem (a właściwie w międzyczasie) wyjazd do Normandii, gdzie przez tydzień Zobacz więcej
porównania – danie na co dzień kosztuje 29 zł, a w trakcie festiwalu macie 3 dnia w cenie 39 zł). Rybki chrupią, nie są nasiąknięte tłuszczem, a pesto pietruszkowe subtelnie podkreśla ich smak. Zobacz więcej