sałatka azjatycka

Chrupiące warzywa, sos sojowy i chilli to składniki, które łączymy z kuchnią azjatycką. Zimą, gdy świeżych warzyw nie ma zbyt wiele, a ich smak pozostawia wiele do życzenia, taka sałatka jest wprost Zobacz więcej
Mimo że sałatka jest najlepsza, gdy trochę postoi w lodówce, to trudno się powstrzymać, żeby jej w całości nie zjeść po spróbowaniu jednej łyżki, a potem drugiej i kolejnej. Ta sałatka bardzo dobrze Zobacz więcej
Bazą tej prostej sałatki jest kapusta pekińska, a cały smak nadajeszybki trzyskładnikowy dressing: masło orzechowe, sos sojowy i sok z cytryny. Fajny dodatek do azjatyckich dań albo samodzielna Zobacz więcej
lubię eksperymenty, ciężko mnie zepsuć:-) Bardzo polecam! SKŁADNIKI: 1 świeży ogórek łyżka octu ryżowego 1,5 łyżki sosu sojowego łyżeczka sezamu 1/2 łyżeczki sambal oelek świeża kolendra Ogórka Zobacz więcej
Jadę dziś na grzyby, pierwszy raz od 7 lat, mam nadzieję, że grzyby dopiszą i nie zaleje nas deszcz w lesie :) A tym czasem przed wyjazdem przepis na szybką sałatkę z resztką kaczki po azjatycku. Od Zobacz więcej
Ta sałatka to prawdziwa bomba smaku i świeżości, zawiera mnóstwo białka, witamin, a do tego niewiele kalorii. Jest dobrym przykładem na to, że zdrowe jedzenie wcale nie musi pochodzić od regionalnych Zobacz więcej
potrawy. Wszystko wygląda teraz pięknie, ale każdy wie: blogerzy jedzą zimne ;) Dzisiaj zabrałam się za szykowanie bardzo prostego przepisu - czas przygotowania około 20 min. Wiosenna sałatka Zobacz więcej
Azjatycka sałatka z kurczakiem Przymierzałam się do wypróbowania tego przepisu już jakiś czas ale jakoś nie było okazji. Niby żadna filozofia, przepis banalnie prosty ale moja słabość do azjatyckich Zobacz więcej
(przystawka). Azjatycka sałatka z kaczką: 2 nogi z kaczki (razem ok. 500 g) 100 g kapustki pak-choy / rukoli / szpinaku lub roszponki 60 g makaronu ryżowego typu nitki 1 marchewka 1-2 cebulki dymki Zobacz więcej
Kto powiedział, że sałatki nie mogą być pełnowartościowym i fascynującym daniem? Z całą pewnością nie ja! Dzisiaj przedstawiam Wam kontynuację moich rozważań nad ekscytującymi sałatkami i zabieram Was Zobacz więcej
Mam nadzieję, ze tak jak ja, uwielbiacie sałatki! Podpytując Was na Fanpagu smykwkuchni, co chcielibyście abym przygotowała, jakim przepisem powinnam się z Wami podzielić i co Was interesuje, jedna z Zobacz więcej
Jak wiecie, wygląd potrawy jest dla mnie nie mniej ważny, niż jej smak. Lubię piękne, kolorowe i estetycznie podane dania, bo w tej sposób można pokazać, jak bardzo kochamy gotowanie i że zależy nam Zobacz więcej
Oto kolejna inspiracja z najnowszej Elle à table. Wspaniały dodatek do obiadowej rybki! Kapusta pekińska w...azjatyckim wydaniu...(tak, tak:)). U mnie taka zagościła na stole po raz pierwszy, ale nie Zobacz więcej
Zła wiadomość dla przeciwników kolendry – dziś z nowu danie z dużą jej ilością. Wybaczycie? Ta sałatka z ryżowego makaronu została jedną z moich z moich ulubionych tego lata. Podawana na zimno, lekka Zobacz więcej
Warzywa dla tej sałatki w stylu azjatyckim pokroiłam za pomocą obieraczki do warzyw. Wystarczy poszatkować w cienkie, ale szerokie plasterki, które nadają sałacie doskonałą konsystencję. Jeśli Zobacz więcej
W sklepach pojawiły sie już owoce pomelo. Pomelo to owoc pochodzacy z Malezji o smaku przypominającym grejpfrut. Dla tych co nie wiedzą, co można z niego zrobić - sałatka z pomelo na sposób azjatycki. Zobacz więcej
Czy lubicie azjatyckie inspiracje w kuchni? Tak się składa, że ja bardzo. Pewnie dlatego, że uwielbiam wyraziste smaki, tworzące w daniu jedną spójną całość. W kuchni azjatyckiej wszystkie składniki Zobacz więcej
Azjatycka sałatka z makaronem ryżowym i kiełkami Składniki: 2 źdźbła trawy cytrynowej sok z jednej limonki garść świeżo posiekanej kolendry garść świeżo posiekanej mięty 200g grzybów shiitake 2 dymki Zobacz więcej
Azjatycka sałatka z kurczakiem i orzechami ziemnymi Składniki: pół szklanki orzechów ziemnych pierś kurczaka (obrana z błon i pokrojona w cienkie paseczki) 1 czerwona papryka (pokrojona w cieniutkie Zobacz więcej
Bardzo smaczna fasolka z sosem lekko azjatyckim. Imbir, sos sojowy, czosnek i ocet ryżowy to dobre połączenie. Ważne aby fasolki nie ugotować zbyt mocno, ma pozostać chrupiąca, taka jest Zobacz więcej