sałatka do słoika z fasolki szparagowej

Idealny dodatek do każdego obiadu. Okres gromadzenia zimowych zapasów czas zacząć ! Składniki: 1 kg fasolki szparagowej, 1 kg cebuli, 1 kg cukinii młodej, 1 kg kiszonych ogórków, 1 kg pomidorów, 1 kg Zobacz więcej
Składniki 1 brokuł 1 słoik fasolki szparagowej w zalewie 1 średni por 3 jajka 30 dkg wędliny drobiowej majonez 2 łyżeczki musztardy sól, pieprz Sposób przygotowania Brokuła podzielić na różyczki … Zobacz więcej
Fasolka szparagowa z marchewką ( składniki na 6 słoików 0,5l.) Składniki: 3 kg. fasolki szparagowej 1 kg. marchewki Zalewa: 4 szklanki wody 1/2 szklanki cukru 4 łyżki soli Przygotowanie: Marchew obrać Zobacz więcej
Podobno każdy ma swój sposób na sałatkę nicejską :) Składniki : - 1/2 główki sałaty lodowej, - 1/2 opakowania fasolki szparagowej mrożonej, - 2 - 3 ziemniaki, - 3 jajka, - 2 - 3 pomidory, - puszka Zobacz więcej
Dziś chciałabym bardzo Wam polecić sałatkę na bazie fasolki szparagowej,wędzonej szynki ,czerwonej fasoli i ciecierzycy. 10dag.zielonej fasolki szparagowej sól morska puszka odcedzonej fasoli Zobacz więcej
Składniki: - 2 kg fasolki żółtej szparagowej - 40 dag marchewki - 40 dag cebuli - 2 małe słoiki przecieru pomidorowego - 2 szklanki oleju - 2 liście laurowe - 6 łyżek cukru - 3 łyżki soli - 2 łyżki Zobacz więcej
W ubiegłym roku zrobiłam ją pierwszy raz. To był mój pomysł na wykorzystanie fasolki szparagowej i zamknięcie jej w słoiku:) Ten pomysł to strzał w dziesiątkę, chętnie zjadaliśmy tę sałatkę do obiadu. Zobacz więcej
Pyszna jako przekąska, do sałatek jak i z bułką tartą :) Lubie fasolkę ??? Jakieś pomysły na jej wykorzystanie ? :) Składniki: fasolka szparagowa Zalewa: 1 litr wody 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 3 Zobacz więcej
W ogrodzie miałam dużo fasolki szparagowej więc musiałam ją przerobić. Zrobiłam łagodną sałatkę z fasolki z dodatkiem marchewki. Do zalewy użyłam ocet winny z białego wina 6% firmy Jamar. Fasolka jest Zobacz więcej
Na 10 słoików 0,33 l Składniki 2 kg fasolki szparagowej 40 dag marchewki 40 dag cebuli 2 małe słoiczki przecieru pomidorowego 2 szkl. oleju 2 liście laurowe 6 łyżek cukru 3 łyżki soli 2 łyżki octu Zobacz więcej
Fasolka szparagowa latem gości u nas bardzo często. Lubimy ją przede wszystkim ugotowaną i polaną masłem z bułką. Czasami dodaję strączki do sałatki czy np. usmażę z grzybami. Zawsze jest pyszna. Nie Zobacz więcej
Fasolka szparagowa z cebulą i czosnkiem na zimę ( Na 6 słoików 0,3l.) Składniki: 1kg fasolki szparagowej 2 duże cebule 4 ząbki czosnku Zalewa: 2 szklanki wody 1/2 szklanki octu 200g.koncentratu Zobacz więcej
Rok temu po raz pierwszy robiłam taką fasolkę na zimę. Okazała się strzałem w dziesiątkę - wykorzystałam ją do różnych sałatek i do przygotowania z bułką tartą. Polecam gorąco. Składniki: 1 kg fasolki Zobacz więcej
Fasolka szparagowa konserwowa świetnie nadaje się do surówek i sałatek,jest słodkawa,chrupiąca i smaczna.Dzisiaj podam przepis na moją ulubioną surówkę. SKŁADNIKI : 1 Zobacz więcej
Sałatka z cyklu czyszczenie szafek. W szafce od dawna stał słoik marynowanych pieczarek, znalazłam też czerwoną fasolę oraz woreczek ryżu. Dodałam fasolkę z własnych zapasów oraz trochę żółtego sera i Zobacz więcej
Taką fasolkę dała mi kiedyś teściowa, okazała się rewelacyjna. Zimą wyciągam słoik i mam fasolkę szparagową do obiadu. Można ją ugotować i podać z bułką tartą albo wykorzystać do sałatek. Polecam! Zobacz więcej
Jest kilka sposobów na przetworzenie fasolki szparagowej tak, aby idealnie smakowała zimą. Pierwszy i najprostszy to zamrożenie. Ja blanszuję fasolkę. studzę i dopiero wkładam do woreczków foliowych, Zobacz więcej
Sałatka z soczewicy i fasoli szparagowej z papryką i marynowanymi cebulkami – idealna do grilla Prosta i pożywna sałatka, kolorowa, świetnie sprawdza się jako dodatek do grillowanych mięs. Bardzo Zobacz więcej
« Kompot z jagód na zimę Odwrócony placek ananasowy » Sałatka ze szpinaku z fetą, truskawkami i miodowym dresingiem Uwielbiam sałaty z truskawkami. To moja kolejna propozycja. Składniki: 200g liści Zobacz więcej
Potrzebny czas: 25 minut Moja ocena: 3 Składniki (dla 4 osób): - 350 g zielonej fasoli szparagowej - 225 g marchwi - 1 czerwona papryka - 1 czerwona cebula Dressing: - 2 łyżki oliwy z oliwek - 1 łyżka Zobacz więcej