sałatka kuchni tajskiej

Propozycja dla miłośników kuchni orientalnej – tajski makaron z chrupiącymi warzywami. Jeśli wykorzystujemy krewetki mrożone, wtedy ich wcześniejsze rozmrożenie czyni danie posiłkiem ekspresowym. Zobacz więcej
Wczorajsza tajska zupa miała być obiadem na 2 dni, okazała się jednak tak smaczna, że wpałaszowaliśmy ją także i na kolację. Dziś, pozostającw klimatach kuchni tajskiej zrobiłam duszoną,niezwykle Zobacz więcej
Ostatnio często natrafiam na mango w promocyjnych cenach. Żal więc nie skorzystać, tym bardziej, że owoc smaczny i wdzięczny do wykorzystania w kuchni. Świetnie smakuje w połączeniu ze świeżym Zobacz więcej
pokrojona, do podania 25 g orzeszków ziemnych, pokruszonych, do podania liście bazylii lub kolendry, do podania Sposób przygotowania Ogórka posól , a gdy lekko puści sok, opłucz i osusz. Włóż do Zobacz więcej
MałgosiaZ
MałgosiaZ Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki Alzacji
Sałatka tajska

Sałatka tajska 1875

1
Sałatka tajska Taką sałatę przygotowuję w Jadalni, ostrą, orientalną, bardzo lekką, pachnącą limonką i imbirem, kolejna z sałatek w tym sezonie, którą pokochałam, kuchnia tajska jest przecież jedną z Zobacz więcej
C - Sałatka "Oddech chińskiego smoka" Kuchnia azjatycka powszechnie uważana za jedną z najlepszych i najbardziej oryginalnych kuchni świata. Należą do niej kuchnia tajska, japońska, indyjska, Zobacz więcej
Bardzo smaczna, słodko-kwaśna sałatka, łącząca w sobie ciekawe zestawienie mango z pomidorami i ogórkiem. Z reguły nie lubię makaronu na zimno, a tym samym makaronowych sałatek – to jednak jest Zobacz więcej
Regiony kuchni wietnamskiej.Sałatka jest ciekawa i świetna na aperitif. Nie próbowaliśmy jej do dania głównego, bo po minucie od zrobienia już jej nie było... Składniki - makaron ryżowy, duża garść, Zobacz więcej
Ciekawostki Porady Swiat ziół PRAKTYCZNIE Ryby Owoce Warzywa Drób Mięso KUCHNIE Polska Chińska Francuska Japońska Niemiecka Rosyjska Tajska Ukraińska Włoska INNE Zdjęcia Video Polecam KONTAKT E-mail Zobacz więcej
Kolejna moja potrawa inspirowana kuchnią tajską. Ty razem jest to sałatka z kurczakiem, czerwoną papryką, jajkami i makaronem polana słodko-kwaśnym sosem tamaryndowym i podana w liściach sałaty. Zobacz więcej
. Zastosowanie: Przede wszystkim kurkumy używa się do barwienia ryżu i makaronu, chociaż w kuchni tajskiej i indyjskiej to popularny składnik sosów, sałatek i dań z owoców morza. Kurkuma jest tańszym Zobacz więcej
Świętowanie Dnia Kobiet w tym roku zaczęłam wyjątkowo wcześnie. Z przyjaciółkami wzięłam udział w pokazie kuchni tajskiej w Restauracji Cafe Oranżeria w Hotelu Kossak. Pokaz kulinarny poprowadził Szef Zobacz więcej
22 września 2012 roku w Hotelu InterContinental byliśmy z Piotrem na wyjątkowych warsztatach, które prowadził Karol Okrasa. W sobotnie przedpołudnie stawiliśmy się w „Restauracji Platter by Okrasa” by Zobacz więcej
chciałam jeść, po czy zaczęłam poważnie rozważać wynajęcie mieszkania w okolicy tego parku. Jak pisałam już wcześniej - uwielbiam tajską kuchnię. A kto lepiej przyrządzi coś tajskiego jak Taj. Zobacz więcej
chciałam jeść, po czy zaczęłam poważnie rozważać wynajęcie mieszkania w okolicy tego parku. Jak pisałam już wcześniej - uwielbiam tajską kuchnię. A kto lepiej przyrządzi coś tajskiego jak Taj. Zobacz więcej
strony aż uzyska lekko złotawy kolor. Usmażonego tuńczyka odstawiamy na bok. Układamy tuńczyka i pomidory na talerzu z posiekaną kapustą a całość polewamy przygotowanym sosem. Sos rybny jest Zobacz więcej
do zamarynowania. Mięso smażymy przez 12-15 minut. Kurczaka przenosimy na talerze, polewamy sosem i posypujemy pozostałą kolendrą. Mielony imbir jest świetnym dodatkiem smakowym do dań azjatyckich. Zobacz więcej
Odkrywam nowe smaki :) Próbujmy nowości. Jeśli nie odrzucamy czegoś z konieczności zdrowotnej lub przekonań etycznych, dajmy się namawiać na nowości. Dzięki próbom możemy poznać wspaniałe smaki, które Zobacz więcej
Dorady jakiś czas temu zobaczyłam na blogu u Eweliny, były w ofercie pewnego popularnego sklepu, a jako ze nie miałam okazji jeść wcześniej tej ryby to postanowiłam jąkupić. Spodobał mi się pomysł Zobacz więcej
sezamem i smażymy na oliwie, po 2 minuty z każdej strony. Podajemy z cząstkami limonki. Klopsiki możemy też podać zawinięte w sałatę z kawałkami mango. Ja wybrałam dodatek sałatki z kolorowych Zobacz więcej