sałatka mięsna

Błyskawiczna w przygotowaniu sałatka z makaronem tortellini, szynką, kukurydzą, ogórkiem i koperkiem. Bardzo smaczna i delikatna. Najlepiej smakuje z mięsnym tortellini. Składniki: 150 g makaronu Zobacz więcej
Zdecydowanie coś dla mięsożernych:) Choć przyznam że ja entuzjastką tzw. padliny nie jestem, ale jednak mi ta sałatka smakowała. Zachwyceni będą zwłaszcza panowie. To też świetny sposób na Zobacz więcej
Sakiewki mięsne Składniki gotowe do upieczenia ciasto francuskie 20 dag mielonego mięsa (np. łopatka wieprzowa) 1 mała cebula kilka plasterków żółtego sera papryka słodka bazylia, zioła prowansalskie Zobacz więcej
Kolejny przepis na sałatkę. Tym razem wersja z mięsnymi kulkami i grillowaną cukinią. Wiosna za oknem sprawia, że coraz częściej mam ochotę na przyrządzanie czegoś "kolorowego" a ta sałatka Zobacz więcej
Sałatka z kulkami mięsnymi w sosie jogurtowym Sałatka pełna niespodzianek. Mini kuleczki z mięsa mielonego w połączeniu z efektywnym makaronem Farfalle, a to wszystko dopełnione świeżymi warzywami i Zobacz więcej
Sałatka z kulkami mięsnymi w sosie jogurtowym Sałatka pełna niespodzianek. Mini kuleczki z mięsa mielonego w połączeniu z efektywnym makaronem Farfalle, a to wszystko dopełnione świeżymi warzywami i Zobacz więcej
ciekawość co do jego „historii”. Pierwszy raz jadłem je u mojego przyjaciela, który podał mi je z jakąś dziwną miną. Nooo! Fachowiec… Powiedz mi co to jest? Rzuciłem wymieniać komponenty naprędce Zobacz więcej
Moja propozycja na naprawdę sycącą, pożywną sałatkę o wyraźnym, ostrym smaku. Dla wielbicieli kuchni meksykańskiej i nie tylko. składniki: 300 g mięsa mielonego 100 g żółtego sera 2 łyżki bułki Zobacz więcej
Sałatkaziemniaczana to świetny dodatek do mięsnych dań z grilla. Możnaprzygotowaćją dużo wcześniej i schłodzić w lodówce . Kiedy smaki dobrzesię ze sobąpołącząwydaje mi się o wielesmaczniejsza. Zobacz więcej
możemy na śniadanie, na lunch w pracy jak i też na obiadokolacje. Posiłek tani, prosty w przygotowaniu (zaprawdę trudną ją zepsuć) a dodatkowo pożywny. Tak więc o to sałatka jarzynowa nie do końca Zobacz więcej
Cannelloni z mięsnym kremowym farszem zapiekane pod beszamelem z sałatką z bobu z dodatkiem parmezanu. | Miod chili i cytryna Miod chili i cytryna gotowanie z pasją Menu Przeskocz do treści szybkie Zobacz więcej
Składniki: 300 g mięsa mielonego, 3 szklanki bulionu warzywnego, 1 opakowanie rukoli, 1 opakowanie mozzarelli z kuleczkach, 3 łyżeczki bazylii otartej, 6 łyżek oliwy z oliwek, 1/2 ząbek czosnku, 1/2 Zobacz więcej
Szybka, nieźle wyglądająca i smaczna sałatka z kupnych pierożków. Można ją zrobić z mniejszych pierożków, czyli tortellini, ale ja użyłam większych - tortelloni, ponieważ wcześniej miałam okazję Zobacz więcej
. Drobniutko posiekałem obrane ogórki. Ugotowaną marchewkę i ziemniaki także pokroiłem w kostkę. Kapustę kiszoną, po odciśnięciu pokroiłem. Por pokroiłem dość drobno. Czosnek przecisnąłem przez Zobacz więcej
Poniżej przepis dla każdego, kto raczy narzekać, że nie będzie jadł trawy. Sałatka zawierająca więcej mięsa, niż warzyw :) Inspirowana sałatką Etna z krakowskiego Warsztatu. Składniki na 2 porcje: 1 Zobacz więcej
kuleczki: 250 g mięsa mielonego (my użyłyśmy mięsa wieprzowo- wołowego) 1 jajko bułka tarta 1 cebula pół pęczka natki pietruszki łyżeczka Vegety szczypta pieprzu olej do smażenia Sos jogurtowo- Zobacz więcej
Składniki: 125g ryżu, 500g mięsa mielonego, puszka czerwonej fasoli ( 240g po odsączeniu ), puszka kukurydzy ( 285g po odsączeniu ), garstka posiekanego koperku, kilka marynowanych pieczarek, 1 Zobacz więcej
na 3-4 części Szynkę, jaja, obranego ogórka, pieczarki, pietruszkę bardzo drobno pokroić, dodać kukurydzę, majonez, musztardę, sól i pieprz wszystko dokładnie wymieszać. Sałatką faszerować cząstki Zobacz więcej
propozycja sałatki dla Was, znajomych, czy gości... Taką sałatkę można zabrać do pracy czy do szkoły. Jest to pełnowartosciowy posiłek. Smaczny, zdrowy i do tego efektowny. Polecam 500g. mięsa Zobacz więcej
do słoików (tyle, żeby przykryła śliwki). Zakręcić wieczka. Słoiki wstawić do garnka z ciepłą wodą ( taka sama temperatura jak w słoikach) żeby nie popękały. Gotować ok3-5 min od momentu zawrzenia Zobacz więcej