sałatka z fasoli fioletowej

Oj nie mam czasu na gotowanie i na blogowanie :( prowadzę kawiarnię i gotuję teraz głównie dla klientów. Mam nadzieję, że szybko się ogarnę czasowo i w końcu znajdę czas tylko dla swojej kuchni :) Zobacz więcej
Smaczna, szybka i tania! Takie sałatki są najlepsze. Dodatkowo, dzięki fasoli i makaronowi, również sycąca i pożywna. Jak dla mnie HIT każdej imprezy. SKŁADNIKI: 200 g makaronu kokardki 1/2 małej Zobacz więcej
zastanawiać się co z nim zrobić. Bałam się, że jak go ugotuje to straci swój wspaniały kolor. Więc postanowiłam go zjeść na surowo w sałatce. Dośćczęsto jako potrawa grillowa pojawiała się u nas w Zobacz więcej
Tysiące pasji i uspokojeń « Sałatka ziemniaczana z ... Zupa z czarną fasolą i ... » Pulpeciki z warzywami Pyszne ,aromatyczne ,i mało pewnie obiektywnie ,bo ja mielone to zawsze i wszędzie i pod każdą Zobacz więcej
Mada
Mada Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MadaWKuchni
Kolorowe muffinki warzywne

Kolorowe muffinki warzywne 199

1
Przepyszne, przepięknie kolorowe, pełnoziarniste wytrawne muffinki, które zawierają żółtą kukurydzę, fioletową fasolę, zieloną fasolkę szparagową, białą cebulę i czerwoną paprykę. Kolorowy zawrót Zobacz więcej
Fajne zimowe danie, zawiera wszystko niezbędne dla zdrowia i urody. Poza tym dobrze smakuje! Prosty posiłek na piątek 13. między Tłustym Czwartkiem a Walentynkami :) Sałatka z fioletowych ziemniaków Zobacz więcej
wrzącej, osolonej wodzie; ostudzić. Wszystkie składniki wrzucić do blendera i powoli, ale dokładnie zmiksować. Przechowywać w słoiczku w lodówce. Podawać jako dodatek do pieczywa, sałatek, czy Zobacz więcej
Witajcie dziś są andrzejki i z tej okazji chciałabym Wam zaproponować sałatkę mojego własnego pomysłu. Jest to sałatka z zupek chińskich, podana na ostro w stylu meksykańskim. Składniki: - 3 zupki Zobacz więcej
można je kwasić, a także przyrządzać jak fasolę szparagową. Surowe młode liście nadają się jako dodatek do sałatek jarzynowych. U mnie dziś aromatyczna zupa z boćwiny, z dodatkiem białego wina i Zobacz więcej
Proponujemy kolorową sałatkę z udziałem kolorowych ziemniaków, dokładnie jak widać fioletowych. Są bardzo smaczne, nadają się do gotowania, nadają się szczególnie do sałatek, idealne do krojenia, są Zobacz więcej
Zapowiedź tej sałatki wzbudziła na Facebooku niemałe emocje! Czy to fasola? Czy czerwona kapusta? Buraki? Nieważne, wygląda bosko! I takie też było moje pierwsze wrażenie, kiedy zobaczyłam ją na Zobacz więcej
Na obiad było kolorowo: pomarańczowo, czerwono, zielono, fioletowo, kremowo, biało i żółto. Na obiad była zapiekanka z kolorowego makaronu z mięsem mielonym, pomidorami i czerwoną fasolą, która w Zobacz więcej
asiapolak
asiapolak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakowity blog
Szczypiorek

Szczypiorek 175

0
i czosnek. Szczypior znany był już w starożytności. W Europie zaczął być popularny w XVI wieku. Szczypiorek uprawiany jest w wielu krajach świata: w Europie, Ameryce Północnej i Azji. Zdjęcie Zobacz więcej
Posiadanie własnego ogródka to wielka radość, szczególnie wtedy, kiedy widzisz jak z każdym dniem twój wysiłek i praca przynosi oczekiwane efekty. Cudownie jest móc iść po świeże, aromatyczne zioła, Zobacz więcej
Sezon na fasolkę szparagową trwa. Od niedawna, poza odmianą żółtą i zieloną, można jeszcze spotkać fasolki fioletowe i białe. Doskonale zastępują węglowodany w potrawach (można je podawać zamiast Zobacz więcej
szparagami. Słoik wkładamy do najzimniejszego miejsca w lodówce. Tak przygotowane szparagi możemy trzymać nawet tydzień, wymieniając mętną wodę na świeżą. Poradniki 3 sierpnia 2016 Grzes Dodaj Zobacz więcej
. Szparagi są bowiem nie tylko pyszne, ale także zdrowe i powszechnie uznawane za afrodyzjaki. Aby jednak cieszyć się ich wybornym smakiem, musimy je właściwie wybrać. Jak przygotować szparagi Zobacz więcej
Niedawno zamieściłam przepis na wiosenną sałatkę ziemniaczaną ze szparagami. I już naszła mnie ochota na kolejne ziemniaczane danie. Chyba bym się pohamowała (bo ostatnio ziemniaki u nas jakoś chyba Zobacz więcej
z węglowodanów a pozostałe z białka. Makaron jest dobrym źródłem witaminy B1, B6, PP, kwasu foliowego, żelaza, magnezu i cynku. Najbardziej wartościowe makarony są z mąki pełnoziarnistej. Makarony Zobacz więcej
, które przykuły moją uwagę: Najwięcej fitoskładników mają najbardziej pikantne odmiany cebuli i czosnku. Fioletowa marchew ma dużo więcej karotenu i przeciwutleniaczy niż popularna odmiana Zobacz więcej