sałatka z gęsią

{{headerMessage}}
Próbowaliście kiedyś kiełbasy z gęsi? Przyznam, że mnie zdarzyło się to ostatnio po raz pierwszy. Do tej pory stawiałam przede wszystkim na mięso z indyka, kurczaka oraz czasami wieprzowinę. Gęsina Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierś gęsi pieczoną robiłam pierwszy raz, przedtem próbowałam z powodzeniem swoich sił podając ją w formie półgęska , albo peklowaną w soli. Tym razem piekłam ją osobno, nie była duża, więc musiałam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na półmisku. Do peklowanej gęsiej piersi zrobiłam inspirowaną programem Okrasy sezonową sałatkę z gruszką w kwiatowo-musztardowym winegrecie, z syropem z kwiatów dzikiego bzu, by pasowała aromatem do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Każdy wie, że w upalny dzień stanie przy garach to mordęga. Unikam więc gotowania na tyle na ile mogę. Część posiłków obiadowych można podać na zimno bo chłodniki czy sałatki nie tylko zaspokajają Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To już jak ostatnia propozycja na gęsinę z jej części, świetna sałatka idealna na sylwestra czy noworoczny lekki obiad. Pierś z gęsi z owocami i sałatą nie tylko zaspokoi głód, ale milo zaskoczy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przygody świętomarcińskiej ciąg dalszy. Danie to wymaga nieco więcej czasu, ponieważ tydzień trwa peklowanie mięsa, ale warto poczekać. Niebanalny sposób na apetyczny obiad. Przepis bierze udział w Zobacz więcej
Magdalena Z
Magdalena Z Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Biały Fartuszek
WYTRAWNE

WYTRAWNE 181

1
{{headerMessage}}
Cannelloni Zupa bułgarska Sałatka z kurczakiem Pasztet domowy Pierś z kaczki Lasagne ze szpinakiem Pierś z gęsi Kurczak w sosie Makaron z indykiem Burgery Majonez Polędwiczki Placki ziemniaczane Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
5 ćwiartka podroby

5 ćwiartka podroby 1501

0
{{headerMessage}}
bycze jądra cynaderki - nerki cielęce flaki gulasz z żołądków drobiowych nóżki wieprzowe w galarecie serduszka drobiowe z pęczakiem – pęczotto szpik wołowy pieczony wątróbka cielęca smażona wątróbka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wraz z życzeniami sylwestrowo-noworocznymi – proponuję jeszcze rzut oka na moje choinki (tzn. ubierane przeze mnie) A w moim menu sylwestrowym będzie confitowana pierś gęsi według przepisu Agaty Wojdy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
-15 minut z każdej strony Sok z cytryny wyciskamy i zalewamy nim mięso Dolewamy wodę, tak by zakryć mięso Zagotowujemy, zmniejszamy ogień i dusimy gęś przez minimum 1,5 godziny Podajemy z jedną z Zobacz więcej
Kluczyk
Kluczyk Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuję i zjadam
Top 10 przepisów 2016 r.

Top 10 przepisów 2016 r. 66

0
{{headerMessage}}
10. Nalewka z kwiatów czarnego bzu 9. Sałatka z zielonych pomidorów 8. Pieczona gęś - genialna!!! 7. Marynowana pierś gęsi 6. Fasola mamut - najprostszy przepis 5. Duszony fenkuł (koper włoski) 4. Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Figi - co z nimi zrobic

Figi - co z nimi zrobic 100

0
{{headerMessage}}
figi zapiekane z malinami francuskie babeczki z figami górka cielęca z figami Konfitura z fig z orzechami włoskimi – idealna do serów i wędlin odwrócona tarta z figami nalewka na świeżych figach Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Figi - co z nimi zrobic

Figi - co z nimi zrobic 89

1
{{headerMessage}}
figi zapiekane z malinami francuskie babeczki z figami górka cielęca z figami Konfitura z fig z orzechami włoskimi – idealna do serów i wędlin odwrócona tarta z figami nalewka na świeżych figach Zobacz więcej
{{headerMessage}}
10. Sałatka z buraków z soczewicą 9. Zupa z czerwonej kapusty - przepis 8. Pieczyste - udziec jagnięcy 7. Papierowe kanapki, czyli papier ryżowy na surowo (bez smażenia) 6. Nalewka dereniowa 5. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tu łatwiejszy sposób na gęś autorstwa Artura Moroza. Sałatka z pieczonej gęsi z marynowaną gruszką i śliwką. Propozycja dla amatorów słodyczy łączonej z mięsem (czyli na przykład dla mnie). W sałatce Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bluszczyk kurdybanek nadaje się do zup ziemniaczanych, krupników, sałatek i pieczonego mięsaPrawa strona bylica piołun o bardzo gorzkim smaku nadaje się do likierów, nalewek "żołądkowych" Lewa strona: Zobacz więcej
Agatka
Agatka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Domowo i ze smakiem
Świąteczne przysmaki

Świąteczne przysmaki 629

0
{{headerMessage}}
Barszcz czerwony z uszkami Zupa grzybowa Kergulena Boże Narodzenie - Świąteczny obiad Rosół z pieczonej kaczki Pieczona perliczka Pierś z gęsi w pomarańczach Schab po sztygarsku Duszona przepiórka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj zapraszam na zimową sałatkę z czerwonej kapusty na ciepło. Będzie idealnym dodatkiem do pieczonej gęsi, kaczki, kurczaka czy innego mięsa. Jest tania i prosta do przygotowania, a Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ta prosta i pyszna sałatka towarzyszy nam zawsze podczas świąt do pieczonej kaczki albo gęsi. Inaczej rzadko ją robimy a szkoda bo smakuje wyśmienicie,karnawałowo, jako dodatek do mięsnadaje się Zobacz więcej