sałatka z granatem i nerkowcami

Składniki: kilka moreli garść rukoli (u mnie z botwinką) 150 g sera bałkańskiego z mleka owczego (można zastąpić kozim lub feta) garść nerkowców (można zastąpić włoskimi czy ziemnymi lub pestkami Zobacz więcej
Czas przygotowania: 15minut Ilość porcji: 1-2 porcje Drukuj Sałatka z brokułem, fetą i granatem By Piotr 16 lutego 2016 Sałatka z brokułem, fetą i granatem. Idealna, lekka, kolorowa sałatka, którą Zobacz więcej
Czas przygotowania: 10minut Ilość porcji: 1-2 porcje Drukuj Sałatka z awokado, gruszką i granatem By Piotr 1 grudnia 2015 Sałatka z awokado, gruszką i granatem. Dojrzałe awokado, soczysta gruszka i Zobacz więcej
Czas przygotowania: 10minut Ilość porcji: 1 porcja Drukuj Sałatka z granatem, pomarańczą i fetą By Piotr 6 lutego 2016 Sałatka z granatem, pomarańczą i fetą. Zaskakująco smaczne połączenie Zobacz więcej
Czas przygotowania: 10 min. Porcja dla 1 osoby Koszt przygotowania: 8,00 zł SKŁADNIKI: 3 plastry sera greckiego halloumi 1 łyżka pestek granatu 1/4 papryki czerwonej 1/4 papryki żółtej 5 oliwek Zobacz więcej
Dzisiejsza sałatka z granatem i pomidorkami śliwkowymi to idealny dodatek do obiadu czy kolacji, szczególnie w ciepłe, letnie dni. Świeży granat i kolorowe warzywa świetnie współgrają z Zobacz więcej
Lubicie kisiele, budynie, puddingi? Ta tak! Będąc na redukcji nie mogę sobie jednak pozwolić na klasyczny budyń mleczny, więc musiałam wymyślić alternatywę. Od jakiegoś czasu z wszelkich stron Zobacz więcej
Sałatka taka jak ta jest dobra, bo dobra i szybka. szybko się ją zrobi na wieczorny głód, lub gdy wpadną niezapowiedziani znajomi. Dostarczy nam cennych witamin i składników mineralnych nie obciążając Zobacz więcej
Paulinka_K
Paulinka_K Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne przepisy
Sałatka z mango i granatem

Sałatka z mango i granatem 67

Sałatka z mango i granatem okraszona kawałkami sera feta. Aksamitna i delikatna. Ciekawe połączenie smaku słodkie mangi i cierpki granat. Otulone aksamitnym sosem. Sałatka z mango i granatem urozmaici Zobacz więcej
Ryżowa sałatka azjatycka z nerkowcami i sosem orzechowym to kolorowy, chrupiący, wegański posiłek idealny na obiad lub lunch! Azjatyckie składniki (sos sojowy, imbir, sezam, orzechy nerkowca) nadają Zobacz więcej
To już już, zaraz, niedługo – wreszcie zobaczymy wiosnę z całą okazałością nowalijek, ale to jeszcze nie czas. Na chwilę obecną wyciskam dobroć warzyw korzeniowych, w których jestem zakochany po uszy. Zobacz więcej
Gdyza oknem szaro, buro imało słońca, witaminy natalerzu są bardzo mile widziane. Dziś proponuję Wam jedną zmoich ulubionych sałatek. Todobra propozycja nadrugie śniadanie, podwieczorek lub lżejszą Zobacz więcej
Sałatka z mango i granatem (idealna do mięs- do steka): Składniki: 2 mango 2 granaty pęczek zielonej pietruszki 1 czerwona cebula listki świeżej mięty sos: 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka wody Zobacz więcej
Dzisiaj dzielimy się z Wami bardzo prostym i pysznym przepisem na zdrową sałatkę z serem pleśniowym, granatem i szpinakiem. Jest idealna dla osób zabieganych, ale dbających o to, co ląduje na talerzu. Zobacz więcej
SKŁADNIKI (2 PORCJE): 1 średniej wielkości burak garść mieszanki sałat ziarenka z połowy granatu ser feta oliwa z oliwek zioła prowansalskie pieprz, sól do smaku Nagrzewamy piekarnik z blachą do 220 Zobacz więcej
Prosta owocowa sałatka na rukoli. Słodka gruszka, kwaskowy granat, ostra rukola a całość dopełnia camembert który doskonale komponuje się ze wszystkimi smakami. składniki: 2 garście rukoli 1 duża Zobacz więcej
Eh, już 11 stycznia, a ja dalej się toczę :) (znajomi wiedzą o co chodzi). Planowałam na początek roku opublikować wpis z zestawieniem ciekawszych przepisów, no i oczywiście zdjęć z zeszłego roku na Zobacz więcej
Składniki: 200 g białego ryżu; 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (waga netto, po odsączeniu 130 g); 1 puszka kukurydzy konserwowej (waga netto, po odsączeniu 285 g); 150 g orzechów nerkowca; 1 średnia Zobacz więcej
Nazwa mozzarella wywodzi się z języka włoskiego od czasownika mozzare, czyli odrywać. Historia tego sera sięga I wieku p. n. e., kiedy wytwarzali go Rzymianie. Kilka tysiącleci później mnisi z San Zobacz więcej
Tak bardzo uwielbiam bakłażany, że jem je do późnej jesieni, nie bacząc na to, że sezon na nie przemija. O ile w ogóle możemy mówić o sezonie, bo nawet w lecie bakłażany sprzedawane w Polsce nie są Zobacz więcej