"sałatka z kaszą i grzybami"

Kolejną propozycją kulinarną są pyszne, aromatyczne gołąbki tym razem z grzybami i kaszą gryczaną prażoną z Młyny Stoisław. To świetna alternatywa dla tych co nie jedzą mięsa albo też chcą zasmakować Zobacz więcej
SKŁADNIKI: 3 płaty matijasa kilka leśnych grzybów marynowanych(lub pieczarki) 3 kawałki papryki marynowanej ( z mojej spiżarni) 1 czerwona cebula grubo mielony pieprz czarny WYKONANIE: śledzie Zobacz więcej
Nareszcie! Sezon na bób uważam za otwarty! Kupuje więc masowo ten pyszny strączek i przerabiam na różne sposoby. Bób zasadniczo nie potrzebuje wielu dodatków. Mi najlepiej smakuje świeżo ugotowany Zobacz więcej
Nie jest łatwo zastąpić nadzienie mięsne w gołąbkach, jednak postanowiłem spróbować. Efekt był niezły a wegetarianin zadowolony. Składniki: - 1 dowolna kapusta nadająca się na gołąbki - 2 torebki Zobacz więcej
Kasza gryczana z grzybami i warzywami | Kuchnia dla Mojego Syna Menu Przejdź do treści Strona główna Blog z przepisami Kuchnia dla Mojego Syna Przepisy wegetariańskie i nie tytlko Kasza gryczana z Zobacz więcej
Pierogi z nadzieniem zrobionym ze zdrowej kaszy owsianej oraz mieszanych suszonych grzybów leśnych z dodatkiem natki pietruszki, to wspaniała propozycja na wigilijnym stole. Pyszne pierogi z grzybami Zobacz więcej
Pierogi z kapustą, grzybami i kaszą gryczaną Składniki – ciasto na pierogi: 1 kg mąki pszennej 4 łyżki oliwy 1 łyżeczka soli Ciepła woda Składniki - farsz: Kapusta kiszona – 1kg Suszone grzyby – 2 Zobacz więcej
Dodatek kaszy gryczanej sprawia, że w pierogach jest „element chrupiący”. :). Taka odmiana od tradycyjnych – z kapustą i grzybami. Składniki na ciasto: - 3 szklanki mąki, najlepiej typ 500 np. Zobacz więcej
Gdy zasiadamy do świątecznego stołu, lubimy zjeść smaczne i klasyczne dania. W tym roku staram się, aby owe dania były również zdrowe. Dodatkiem, który zapewni smak, zdrowie, a także nutę polskiej Zobacz więcej
Numerem jeden na mojej liście ulubionych produktów jest kasza jaglana no ale to już zapewne wiecie. Zapraszam na kolejną kulinarną przygode z kaszą jaglaną w roli głównej, której będą towarzyszyć Zobacz więcej
Zrobiłam te zrazy na niedzielę, wyszły pyszne. Jestem pewna, że będę je robiła jeszcze wiele razy. Mięso na zrazy pokroić w plastry, mocno rozbić. Przyprawić solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką. Zobacz więcej
Serki w kuchni
Serki w kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Serki w kuchni
Kasza gryczana z grzybami.

Kasza gryczana z grzybami. 120

Pieczarki i serek topiony sprawiają, że kasza zyskuje niesamowity smak! Zobacz więcej
Jakaś niemoc w pisaniu opanowała mnie ostatnio. Nowe przepisy, obfotografowane dania czekają w kolejce, a ja jak nigdy nie mogę się zmobilizować do napisania postu. Mam nadzieje że to chwilowy stan, Zobacz więcej
Dzisiaj w daniu znajdziemy mega dawkę żelaza, chyba każdy z nas chociaż raz w życiu borykał się z jego niedoborem. Po tej potrawie, poczujecie, że zrobiliście dla siebie bardzo wiele ;)) 100 g kaszy Zobacz więcej
Dziś zaprezentuję bardzo smakowite gołąbki z kaszą jaglaną zamiast ryżu. Aromatycznym dodatkiem są w nich podgrzybki, a zamiast białej kapusty użyłam bardziej wyrazistej w smakui i bardziej kruchej Zobacz więcej
To alternatywa dla klasycznych gołąbków z ryżem w sosie pomidorowym. Przepis mojej babci Broni rodem ze Lwowa. Stary jak świat. W naszej rodzinie od pokoleń.Jedzony na co dzień i od święta. Zobacz więcej
stopka
stopka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje gotowanie
Pierogi z kaszą i grzybami

Pierogi z kaszą i grzybami 442

Po dłuższej przerwie wracam do dań regionalnych i swojskich. Pierogi z kaszą do takich dań należą. Czy to będzie kasza jaglana, gryczana, czy jęczmienna, to i tak wyjdzie nam bardzo lekkie zdrowe i Zobacz więcej
Oto jeden ze smaków dzieciństwa! Najpierw takie krokiety przygotowywała moja babcia, później mama, a teraz ja chętnie do nich wracam. Pyszne, sycące, rozgrzewające - idealne na jesienne i zimowe dni. Zobacz więcej
Delikatne . Tanie . Łatwe do zrobienia .Jeśli do ciasta dodamy kurkumy zrobią się wyjątkowo dekoracyjne . Czas :1 godzina Składniki : 2 szklanki mąki + mąka do posypywania 1,2 szklanka wrzącej wody Zobacz więcej
Gołąbki chodziły za mną od dawna, chociaż powinnam chyba powiedzieć, że latały i to bardzo nachalnie. To pyszne danie, ale nie lubię go robić więc kiedy mamy na nie ochotę zbieram się do przygotowania Zobacz więcej