sałatka z kaszy jaglanej i orzechami włoskimi

Wartości odżywcze: Energetyczność posiłku: 827,59 kcal Białko: 33,21 g Tłuszcz: 38,38 g Węglowodany: 86,86 g Składniki: Kasza jaglana - 1,25 woreczka (110 g) Ser typu feta - 3,25 porcji (90 g) Oliwa z Zobacz więcej
Wartości odżywcze: Energetyczność posiłku: 727,27 kcal Białko: 29,19 g Tłuszcz: 33,73 g Węglowodany: 76,33 g Składniki: Kasza jaglana - 1 woreczek (100 g) Ser typu feta - 2,75 porcji (80 g) Oliwa z Zobacz więcej
Sałatka z granatem, pomarańczami i orzechami włoskimi • Programista w kuchni Programista w kuchni Toggle navigation Programista w kuchni Strona główna Przepisy Na wynos Blog Programista w kuchni / Zobacz więcej
Bardzo smaczny, wilgotny miąższ, lekko chrupiąca skórka. Z lodówki wyjmuję żytni zakwas, trzymam go 1-2 godziny w temperaturze pokojowej, odmierzam 60g zakwasu i przekładam go do dużej miski. Do Zobacz więcej
Każdy z nas z pewnością poznał już niesamowite właściwości jarmużu. Odkąd pierwszy raz go skosztowałam, zakochałam się w nim. Nie tylko za wartości odżywcze, ale też za różnorodne zastosowanie w Zobacz więcej
Kiedyś już faszerowane bataty pojawiły się na blogu. Dziś nowa odsłona, na pewno bardziej sycąca i wyrazista. Idealne danie na zimowe dni. :) Składniki: 4 średnie bataty 200g suchej kaszy jaglanej 1 Zobacz więcej
To był ciężki weekend. Z jednej strony pełen okazji do radosnego świętowania, a z drugiej strony pełen łez, smutku i cierpienia. Radosne święto - 50 rocznica ślubu moich dziadków, uroczystość piękna i Zobacz więcej
Idealne ciasto na zimową porę, bardzo energetyczne i smaczne. Składniki na ciasto: 2,5 szklanki mąki 1 szklanka mąki krupczatki 3/4 szklanki cukru 1 kostka masła 3 łyżki miodu 1 łyżeczka sody Zobacz więcej
Sałatka z kaszy jaglanej i brązowej soczewicy Składniki: Kasza jaglana – 100g Brązowa soczewica – 50g Seler naciowy – 2 łodygi Orzechy włoskie – 40g Suszona żurawina – 40g Sól Sos: Olej sezamowy- 2 Zobacz więcej
Jaglane budynie to moja kulinarna miłość! W każdym smaku i zawsze! :) Słysząc, że ktoś nie może się przekonać do kaszy jaglanej zawsze polecam jaglane budynie ;) Składniki: 250g kaszy jaglanej 0,5l Zobacz więcej
Sałatka z kaszy jaglanej z wiosennymi akcentami w postaci młodych buraczków i kiełków. Buraki są lekko zamarynowane, co dodaje im smakowitości. Sałatka zasmakuje amatorom chrupania, bo jest tu ogórek, Zobacz więcej
Po hucznej zabawie Sylwestrowej pora na coś zdrowego i lekkiego! Ryżowa sałatka z chrupiącymi buraczkami oraz orzechami włoskimi- sycąca i z charakterem! ;) Składniki: 100g ryżu brązowego 3 buraki Zobacz więcej
Nigdy specjalnie nie przepadałam za gruszkami, jednak, aby nie dosięgnąć nudy w kuchni postanowiłam wykorzystać je do przygotowania deseru... i wiecie co? To był genialny pomysł! Ciepłe, miękkie, Zobacz więcej
Mimo rosnącego zainteresowania kaszą jaglaną nadal zbyt rzadko gości ona na naszych stołach. A to tylko od nas zależy czy wprowadzimy jaglankę do naszej diety. Gdzieś kiedyś przeczytałam, że te drobne Zobacz więcej
Prosta, szybka, wykwintna i bardzo zdrowa:) Fajna do pracy albo na uczelnię na drugie śniadanie. Sałatka z jarmużem, gruszką i orzechami włoskimi Wykonanie: Jarmuż ugniatam w dłoniach, kroję drobno i Zobacz więcej
Mój domownik by tego nie ruszył ;) jak wiecie, nie cierpi selera naciowego i chyba nie bardzo rozumie ideę dodawania jabłek do sałatki. Natomiast mi to połączenie bardzo przypadło do gustu. Sałatka Zobacz więcej
Sałatka z kaszy jaglanej i buraków Składniki: Kasza jaglana – 1 szklanka Buraki – 2 sztuki Marchewka – 1 sztuka Groszek zielony – 1 szklanka Pomidory – 2 sztuki Natka pietruszki – 2 łyżki Olej z Zobacz więcej
Pyszna ,zdrowa ,z kurczakiem ,warzywami i orzechami – kasza jaglana.Jej sposobów podania jest tak wiele , że nie sposób policzyć .Zapraszam do gotowania . Składniki : dla dwóch osób 3/ 4 szklanki Zobacz więcej
Placek jaglany z jabłkami i orzechami włoskimi – Moja Chochla – Blog kulinarny Menu Strona główna PRZEPISY DANIA GŁÓWNE Zupy Na słodko FIT FOOD DESERY WYPIEKI WYTRAWNE CIASTA Słodkie tarty SŁODKIE Zobacz więcej
Składniki (na 1 porcję) - garść rukoli (ok. 20 g), - 1/2 granatu (ok. 50 g), - łyżka orzechów włoskich (ok. 10 g), - 2 łyżeczki soku z cytryny, - świeży korzeń imbiru. Sposób przygotowania 1. Mieszamy Zobacz więcej