sałatka z marynowanymi małżami

Niedawno dostałam małże, które przeszły już specjalne obróbki (zostały poddane parzeniu) i są gotowe do jedzenia. Postanowiłam zrobić z nich sałatkę. I tu powstało pytanie... co dodać do takiej Zobacz więcej
rodzaje win, wybierając te, które naszym zdaniem pasują do dania najbardziej. Przyrządziliśmy: - marynowane plastry ośmiornicy z małżami i chrupiącą sałatką z owoców południowych - pikantną pierś z Zobacz więcej
Na moim osiedlu tuż przy ulicy wyrósł, nawet nie wiem kiedy, nowy sklepik z rybami i owocami morza. Oprócz ogólnie dostępnych wszędzie indziej ryb, tutaj można kupić pięknego tuńczyka, małże, świeże Zobacz więcej
widzieliśmy rybaków wracających z połowów, dzielących się łupami... A wśród nich mnogość ryb, krewetek, krabów, małży. Nie wiemy tylko co robili z wielgachnymi meduzami (doczytałam jednak, że robi Zobacz więcej
. Zamówiliśmy małże duszone w porach w sosie serowym. Ktoś, kto twierdzi, że sera nie powinno się mieszać z owocami morza, jest w ogromnym błędzie. Były to najlepsze muszle, jakie można spotkać w Zobacz więcej
asiapolak
asiapolak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakowity blog
Ostryga jadalna

Ostryga jadalna 195

1
Ostryga jadalna (Ostrea edulis) - jest to gatunek osiadłego małża nitkoskrzelnego z rodziny ostrygowatych. Występuje w północno-wschodniej części Oceanu Atlantyckiego oraz w Morzu Śródziemnym. Żyje na Zobacz więcej
. Zaszyłam się w domu. Wypiłam słuszną porcję eggnog z brandy i ugotowałam zupę. Sycylijską,z owocami morza. Otuliłam się ich ciepłem i słonecznymi smakami. Rozgrzałam duszę. Gorąco polecam! Zobacz więcej
Fascynujące jest to jak nasze upodobania i smaki zmieniają się w ciągu roku. W zasadzie odzwierciedlają jego pory. Lubię podążać za naturalnym cyklem przyrody. I choć tęsknię za truskawkami, lekkimi Zobacz więcej
się dużo owoców morza. Pamiętajcie, że grillowanie możecie zastąpić pieczeniem w piekarniku lub na patelni teflonowej. Zapraszam ;-) Zimne i ciepłe przekąski oraz przystawki Bagietka wypełniona Zobacz więcej
Jak zwykłam powtarzać - nie lubię robali. Całe szczęście są w redakcji magazynu "Czas Wina" osoby, która lubując się w krewetkach, małżach i innych kalmarach przekonują mniedo docenienia ich smaku. Zobacz więcej
i Roberta Wojnarowskiego, zrestauracji Sowa & Przyjaciele. Przyrządziliśmy: Marynowane plastry ośmiornicy z małżami i chrupiącą sałatką z owoców południowych. Pikantną pierś z kaczki w wędzonej Zobacz więcej
z płaskurki śródziemnomorska Keks warzywny Niespodzianka pomidorowa Sałatka z 3 zbóż Scones na słono w trzech dipach Suflet z radicchio i gorgonzolą Peperoncini verdi w tempurze podane z dipem Zobacz więcej
Owoce morza z czerwonym ryżem pełnoziarnistym Małże z białym winem i śmietanką Tarta z wędzonym łososiem, kalafiorem i papryką Kotlety z ciecierzycy i quinoa Sałatka ze świeżego szpinaku z Zobacz więcej
Walentynkową szef kuchni przygotował specjalne menu APERITIF: Kir Royal AMUSE-BOUCHE: Krewetka w tempurze z musem z mango PRZYSTAWKA: Sałatka z kopru włoskiego na carpaccio z marynowanej cukinii z Zobacz więcej
Ceviche, seviche albo cebiche to różne pisownie nazwy tego samego dania, którym jest sałatka z owoców morza gotowana w soku z cytrusów(bez obróbki termicznej) wywodząca się z Peru. Tradycyjnie Zobacz więcej
Kuchnia Grecka Kuchnia Hiszpańska Kuchnia indyjska Kuchnia Meksykańska Kuchnia Niemiecka Kuchnia Polska Kuchnia Rosyjska Kuchnia Skandynawska Kuchnia Włoska Kuchnie świata Kurczak Małże Marynowane Zobacz więcej
Kuchnia Niemiecka Kuchnia Polska Kuchnia Rosyjska Kuchnia Skandynawska Kuchnia Włoska Kuchnie świata Kurczak Małże Marynowane Mięso Mleko Mule Nabiał Owoce Piwniczka Podroby Porady Produkty Przepisy Zobacz więcej
ją. Dodajemy sos pomidorowy icałość dusimy mieszając przez ok.2min. Dososu dodajemy ugotowany makaron icałość mieszamy, bysos oblepił spaghetti. Nakładamy natalerze ipodajemy posypane świeżą Zobacz więcej
asiapolak
asiapolak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakowity blog
Pieprz czerwony

Pieprz czerwony 153

0
. Dodany do surówek i sałatek poprawia ich smak, wydobywając w pełni ich aromat. Podnosi smak dań warzywnych, potraw z jajek i serów. Idealnie pasuje do ryb, krewetek, krabów i małży. Świeżo zmielony Zobacz więcej