sałatka z opieńkami marynowanymi

Grzybowy urlop już się skończył, ale sezon na zbieranie leśnych skarbów na pewno nie. Jeszcze można zbierać kurki, borowiki, rydze a pojawiają się też już późnojesienne gatunki jak zielonki czy Zobacz więcej
Szybka, sprawdzona, pyszna sałatka. Składniki: 1 słoiczek majonezu sałatkowego (250 ml), 1 pęczek rzodkiewki, 5 młodych ziemniaków, 1 puszka groszku konserwowego (lub 1 szklanka świeżego), 25 dag Zobacz więcej
https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Prosta i smaczna sałatka, która idealnie łączy śledzia i różnego rodzaju grzyby. Zapewniam, że znika Zobacz więcej
smardze ), a mianowicie grzyby o nazwie #LEJKOWIEC #Dęty #należące do rodziny pieprznikowatych. Strukturą przypominają namoczone chińskie grzyby Moon. Ciekawa jestem jak będą smakowały.... Zobacz więcej
Tym razem sałatka ze śledzikiem - taka mała odmiana. Składnikiem podstawowym są oczywiście śledzie solone, które musimy wymoczyć przez 2-3 godziny w zimnej wodzie. Po wymoczeniu odsączamy na Zobacz więcej
Nie jestem grzybiarzem, ale za grzybami przepadam. Lubię świeże, suszone, marynowane. Smażone kanie, rydze i prawdziwki. Opieńki w pierogach, sałatki z maślaków. Wszystkie. Szczęściem zbierają Zobacz więcej
Kolejna propozycja sałatki, lecz tym razem bardziej kaloryczna. Może również posłużyć jak danie na zimno i robić za przystawkę. Mam jeszcze kilka słoiczków grzybów marynowanych (rydze, maślaki, Zobacz więcej
Gdy w lasach pojawiają się opieńki to można je po prostu kosić. Na Podlasiu zbiera się je całymi koszami, wiadrami i workami, co kto ma, a samochód z pracownikami skupu runa leśnego kursuje kilka razy Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Grzyby marynowane

Grzyby marynowane 661

0
Grzybiarze ruszają do lasów po tegoroczne zbiory: podgrzybki, borowiki, maślaki, kurki albo opieńki. Z pewnością część zebranych przez Was grzybów zasuszycie, zamrozicie lub od razu zrobicie z nich Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Opieńki

Opieńki 5561

0
Opieńki to grzyby kojarzące się z późną jesienią. Do niedawna wszystkie były zaliczane do jednego gatunku. Później przyjrzano im się dokładnie i wydzielono kilka odrębnych. Najbardziej znane są 2 - Zobacz więcej
topika
topika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
topika.pl
Grzyby marynowane

Grzyby marynowane 607

0
nazbierał podgrzybków, więc zamarynowałam je według przepisu, który towarzyszy mi od dzieciństwa. Zalewa jest bardzo łagodna i nie przypadnie do gustu zwolennikom ostrych, kwaśnych marynat. To Zobacz więcej
Aga w kuchni
Aga w kuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Aga w kuchni
Przetwory

Przetwory 1598

2
Strony Strona główna Akcesoria kuchenne Kontakt Publikacje sobota, 19 stycznia 2013 Przetwory Dżem z czarnej porzeczki Koncentrat pomidorowy Konfitura malinowa Konfitura wiśniowa Lecho z cukinii Zobacz więcej
kurki? Są prawdziwki, podgrzybki, opieńki. Nawet z rydzami byłby problem. Ale rydze marynowane mam w domu. Jeszcze mam. Postanowiłam dodać do tej kiszonej kapusty rydze. Pewnie, że ich smak jest Zobacz więcej
Anioły w kuchni
Anioły w kuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anioły w kuchni
(bez tytułu)

(bez tytułu) 378

0
Anioły w kuchni Strony Nasza Kuchnia Nasze miasto Nasze wyprawy Co nas kręci Decoupage FOTO relacje Inspiracje Współpraca niedziela, 13 października 2013 Dzień dobry...A teraz z cyklu Wasze przepisy u Zobacz więcej
Jednogarnkowe Królik Pierogi Pizza Placki, omlety i naleśniki Ryby Konkurs rybny Szaszłyki Wegetariańskie Wieprzowina Wołowina Zapiekanki Dietetyczne Dla dzieci Dla alergików Dodatki do dań Grill Zobacz więcej
. To wszystko. W/g mnie, bardzo ważne jest gotowanie grzybów do marynaty: Oczyszczone, młode, zdrowe, umyte pod bieżącą wodą grzyby: borowiki, podgrzybki, kozaki szare i czerwone, maślaki, kurki, Zobacz więcej
Dorodne pomidory
Dorodne pomidory Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorodne pomidory
Na grzyby

Na grzyby 174

0
z grzybobrania i okazało się, że te najlepsze grzyby wyrosły na naszej działce: wielkie prawdziwki. Ten większy ważył 720 g, mniejszy 380 g i do tego całe zdrowe. Tydzień temu nie było już Zobacz więcej
i opieniek oraz wielkim słojem pachnących, suszonych polskich podgrzybków! Prawdziwe skarby! :) Ogromnie Ci, Iza za to dziękujemy! :* Kolejnego dnia spotkałam się z Olą, czyli blogową MamąBartka, z Zobacz więcej
ładnym kolorze. Szczególnie podgrzybki, zachowują swój czekoladowy kolor kapeluszy. Poza tym, w trakcie gotowania przechodzą octem i nawet w dość słabej zalewie dobrze się przetrzymują, nawet, gdy Zobacz więcej
Sałatka z opieniek | Każdy ma jakiegoś bzika CIASTA All Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe CIASTA KOKOSOWE CIASTO Z JABŁKAMI 12 listopada 2015 CIASTA JESIENNA PAVLOVA Z Zobacz więcej