sałatka z selera mandarynki z polewą żurawina

, jeżyny, nektarynki, gruszki, śliwki, winogrona Warzywa: karczochy, bakłażan, cukinia, koper włoski, kurki, fasola szparagowa, patison, por, rukola Wrzesień Owoce: jabłka, gruszki, jeżyny, poziomki, Zobacz więcej
Ania
Ania Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bajkorada
Karolek i Księżyc

Karolek i Księżyc 389

0
Strony Ciasta Pierogi Ciastka Sernik Wątróbka Sałatki/surówki Ryby Makarony Dla najmłodszych Pieczywo Dania główne Dynia Zupy Strona główna Desery Przekąski sobota, 1 października 2011 Zapraszam do Zobacz więcej
lub suszonej żurawiny Przygotowanie: Margarynę, cukier, kakao i mleko umieszczamy w niedużym garnku, doprowadzamy do wrzenia na średnim ogniu (u mnie 6-7 w kuchence elektrycznej), mieszając od czasu Zobacz więcej
razem wykonam tę babkę ale z dodatkiem Czekośliwki lub Karobśliwki:) Zapraszam i życzę Smacznego Przepis poniżej Przepis: CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 minut CZAS PIECZENIA: 45 minut ILOŚĆ: 1 babka ok. 22 Zobacz więcej
Mama Alergika Gotuje - MAG: Pasta z Białej Fasoli i Dyni (wegańska, bezglutenowa) Strony Przepisy i Porady Prywatnie MAGiczne Produkty od A do Z Z Poradnika Mamy Alergika piątek, 25 października 2013 Zobacz więcej
. Możecie spróbować stworzyć te ciasteczka na zdrowszym słodziku, sugeruję raczej gęsty (orkiszowy, ryżowy:) Zapraszam i życzę Smacznego Przepis poniżej Przepis: CZAS PRZYGOTOWANIA:15 minut + ok. 30 Zobacz więcej
(2) Mięsa(30) Moje Akcje(7) Nie Dla Alergika(52) Obiady(147) Podwieczorek(100) Przetwory(17) Przystawki(9) Relacje/Konferencje(3) Ryby(16) Ryż(8) Sałatki(17) Sosy i Dipy(11) Substytuty(1) Słodkie Zobacz więcej
żurawinieOwiesPasteryzacjaSubstytutyWasabiŚwieżość jaj ARCHIWUM BLOGA 2013(162) październik(11) wrzesień(14) sierpień(6) lipiec(11) czerwiec(25) maj(15) kwiecień(21) marzec(22) luty(18) styczeń(19) Zobacz więcej
ZaletyO Orzechach piniO OtrębachO Płatkach DrożdżowychO RybachO ryżu do sushiO SamopszyO SoczewicyO żurawinieOwiesPasteryzacjaSubstytutyWasabiŚwieżość jaj ARCHIWUM BLOGA 2013(161) październik(10) Zobacz więcej
: ŁATWE ILOŚĆ: 2 porcje Składniki: 1/2 dojrzałego banana ok. 100 g pieczonej dyni (u mnie Hokkaido) świeży sok z 1 pomarańczy 100-150 ml mleka ryżowego lub wody mineralnej Przygotowanie: Wyciskamy sok Zobacz więcej
(4) Płatki migdałów(1) Płatki Orkiszowe(3) Płatki owsiane(20) Płatki z Komosy Ryżowej(1) Płatki żytnie(1) Rabarbar(10) Rodzynki(12) Rozmaryn(3) Rukola(5) Rum(2) Ryż(8) Ryż czerwony(1) Sardynki(2) Zobacz więcej
(2) Drożdże(16) Dynia(25) Fasola(7) Fasola Adzuki(3) Fasola Biała(2) Fasolka szparagowa(2) Galaretka(5) Golden Syrup(2) Groch(1) Groszek zielony(5) Gruszka(10) Grzyby(8) Imbir(9) Indyk(15) Inulina(8) Zobacz więcej
: ŚREDNIOTRUDNE ILOŚĆ: dla 1-2 osoby Składniki: 1/3 miarki (można użyć kubek, szklankę) ziaren jasnej komosy ryżowej 2/3 miarki wody 1 łyżeczka pasty z wanilii lub zawartość 1 laski wanilii 1 Zobacz więcej
: ŁATWE ILOŚĆ: 2 porcje Składniki: 2 liście jarmużu (ok.100 g) bez twardych części 1/2 banana sok z 1 pomarańczy ok. 100-150 ml mleka ryżowego lub wody opcjonalnie dla Biegacza 1 łyżeczka ziaren chia Zobacz więcej
Smacznego Przepis poniżej Przepis: CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 minut TRUDNOŚĆ: ŁATWE ILOŚĆ: 2 porcje Składniki: 2 liście jarmużu (ok.100 g) bez twardych części 1/2 banana sok z 1/2 grapefruita 1 winne i Zobacz więcej
(2) Pomarańcza(12) Pomidorki koktajlowe(4) Pomidory(22) Por(5) Powidła Śliwkowe(2) Pstrąg(2) Płatki drożdżowe(12) Płatki jaglane(9) Płatki Jęczmienne(1) Płatki Kukurydziane(2) Płatki Lniane(4) Płatki Zobacz więcej
Składniki: 750 ml wywaru z warzyw lub wody (u mnie bulion warzywny z kostki bio) 1 średni batat ok. 250-300g ok. 120 g jarmużu (5-6 liści bez twardych części) ok. 5 cm kawałek pora (biała część) 1 Zobacz więcej
-Kokosowy(2) Olej ryżowy(2) Oliwki(1) Orzechy piniowe(4) Otręby orkiszowe(4) Otręby Owsiane(3) Owoce(8) Papryka(6) Parówki(1) Pestki dyni(7) Pieczarki(24) Piersi kaczki(3) Pierś z indyka(4) Pierś z Zobacz więcej
Przepis: CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 minut CZAS PIECZENIA: 20minut ILOŚĆ: 10-12 szt (5 cm) TRUDNOŚĆ: ŁATWE Składniki mokre: 180 ml mleka orkiszowego 70 ml melasy karobowej 125 ml oleju rzepakowego 1 Zobacz więcej
ogień i gotujemy śliwki bez przykrycia ok. 10 minut, odkrywamy garnek i gotujemy kolejne 5 minut aż śliwki będą całkowicie miękkie Miksujemy owoce na gładką masę/puree, opcjonalnie dodajemy miód lub Zobacz więcej