sałatka z surami

Lazurowe Wybrzeże to dla mnie czyste, turkusowe morze, kamienista plaża, długie promenady otoczone palmami, świeżutkie, tanie ryby i owoce morza, a także intensywnysmak i zapachróżnorodnych przypraw. Zobacz więcej
cocolibre
cocolibre Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Widelce
Roquefort

Roquefort 200

0
Francuski ser z niepasteryzowanego mleka owczego. Oryginalnie dojrzewa w jaskiniach w wiosce Roquefort-sur-Soulzon i cały ten proces trwa trzy miesiące. Efektem tego jest średnio miękki, kruchy, biały Zobacz więcej
simple, d'abord préparer tous les ingrédients et ensuite les déposer dans un saladier et les mélanger ensemble. On peut remplacer la moitié de la mayonnaise par du yaourt nature pour avoir une salade Zobacz więcej
J'ai déjà publié cette recette il y'a fort longtemps. C'est la salade polonaise typique qui se retrouve sur les tables polonaises pour les grandes occasions.Elle a figuré sur mon menu du réveillon Zobacz więcej
Smacznie - Dawid Dudziak: Smacznie Dudziak został nagrodzony... DAWID DUDZIAK Informacje sprawdzaj Smacznie Dudziak Regulamin Bloga Współpraca Dawid Dudziak Zapraszam Praca i szkolenia Zupy Sosy Dania Zobacz więcej
Grzanki z kozim serem na łożu zieleni (Pains grillés chevauchés de tranches de fromage de chèvre sur un lit de verdure) Składniki: 1 roladka koziego sera Président kilka liści sałaty strzępiastej 1 Zobacz więcej
Gorące niedzielne popołudnie. Ja z kotem leżymy plackiem na tarasie. Mauryc ogląda Tour de France. Zainspirowana upałem i komentarzami dochodzącymi z telewizora, postanowiłam przenieść nas na Lazurowe Zobacz więcej
mnie w smaku i teksturze podobny do Camembert'a, choć trochę bardziej słony. Dużą jego część zjadłam prosto z opakowania, ale udało mi się też upiec tartę z jego dodatkiem (foto i przepis mam Zobacz więcej
, że zupy są lekkim posiłkiem i w połączeniu np. z miską sałatki doskonale nadają się na letnie obiady. Dziś u nas 25 stopni i piękne słońce, a ja ugotowałam sobie zupę marchewkowo-soczewicową. Miała Zobacz więcej
minut i podałam z frytkami. Na przystawkę mieliśmy sałatkę z awokado i z pomidorów a na deser lody cytrynowe i kilka pianek Marshmallow, które robiłam wczoraj na urodziny Antkowe z kolegami… o Zobacz więcej
Kolejny, wybrany w 100% subiektywnie przegląd tego, co jadalne. Nie musicie się zgadzać ani czytać etykiet. Za własne zakupy odpowiadacie (i płacicie) wyłącznie Wy, drodzy czytelnicy. Poprzedni wpis w Zobacz więcej
jesteśmy na diecie, albo po prostu nie chcemy przez święta przytyć, ale kto powiedział, że nie można sałatki zjeść bez sosu? Dobrze dobrane składniki i przyprawy mogą obronić lekką sałatkę, bez Zobacz więcej
jesteśmy na diecie, albo po prostu nie chcemy przez święta przytyć, ale kto powiedział, że nie można sałatki zjeść bez sosu? Dobrze dobrane składniki i przyprawy mogą obronić lekką sałatkę, bez Zobacz więcej
skończymy. A to cała gama win Cono Sur: Dziś wybierałam ( bo to przeważnie ja wybieram ) między czerwony i białym. Do "ciężkiej" sałatki z tuńczyka, którą planowałam na kolację zdecydowanie bardziej Zobacz więcej
Polskiej drużynie. Na razie wygrywamy i oby jak najdłużej tak zostało – będzie okazja spróbować większej ilości butelek. My nie czekając na mecz próbujemy Domaine Gandais Muscadet Sèvre et Maine Sur Zobacz więcej
sery niemieckie i austriackie, które powstają w Alpach. Oczywiście nie mam szans dorównać tamtejszym wytwórcom, ale i tak sery wychodzą przepyszne i mam nadzieję zbliżone do oryginałów. Po przepisy Zobacz więcej
. Okolice stołecznego Santiago charakteryzują się klimatem śródziemnomorskim, wprost stworzonym do uprawy winorośli. Znaczący wpływ na klimat Chile mają z jednej strony Andy ze szczytami dochodzącymi Zobacz więcej
francuskojęzyczny. Przesiedzieliśmy przy stole (nakrytym pogniecionym obrusem ) siedem godzin (!!), jedząc, śmiejąc się irozmawiając. Boże Narodzenie spędziliśmy poza domem, podróżując napołudnie w Zobacz więcej