salidou

ZOBACZ TAKŻE:

Anna
Anna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
addiopomidory.blogspot.com
Salidou.

Salidou. 161

0
Karmelowy poranek. Zapach wanilii lepszy niż budzik. Nagle wszyscy nabierają ochoty na naleśniki. Salidou czyli crème caramel au beurre salé podaje się w Bretanii do naleśników właśnie. Ja wykorzystam Zobacz więcej
i dodać je do masy serowej - delikatnie wymieszać. Masę wylać na podpieczony spód i piec około 65 minut w temperaturze 160 st. C. Ciasto wystudzić w formie. Na potrzeby zdjęć ciasto posmarowałam Zobacz więcej
idę. Kawa i szarlotka w nowo oswajanym miejscu smakują wyśmienicie. To będzie wyjątkowa wiosna… Najpierw zrobiłam słodki karmelowy sos - salidou - od Anny (od razu z dwóch porcji), a dopiero później Zobacz więcej
, na które wpływu nie mamy. A jednak czekam, aż w końcu nadejdą. Dziś mazurek. Powiecie – znowu z jabłkami. Ano tak. Wiem, że ten poprzedni bardzo Wam smakował. Dlatego, kiedy przygotowywałam ostatnio Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: