Przepis na salsefia

Powiązane przepisy:

asiapolak
asiapolak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smakowity blog
Salsefia

Salsefia 563

Salsefia, kozibród porolistny (Tragopogon porrifolius) - jednoroczna lub dwuletnia roślina, z rodziny astrowatych, zwana również owsianym korzonkiem. Spokrewniona ze skorzonerą, ale uprawiana znacznie Zobacz więcej
królestwo garów :): Skorzonera – salsefia - po polsku skip to main | skip to sidebar Paste the navigation code here Główna Wielkanoc O mnie Kontakt Grillowanie Partnerzy Wizytówka Facebooka królestwo Zobacz więcej
Maria Ochorowicz-Disslowa, "Uniwersalna książka kucharska", 1937 r.;Jesienią pojawia się w sklepach niepozorny korzeń - skorzonera. Ubrudzony ziemią, czarny, nie zachęca do kupna, ale skusiłam się na Zobacz więcej
Anna
Anna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
addiopomidory.pl
Zupa-krem z salsefii z curry.

Zupa-krem z salsefii z curry. 34

Robi się na Addio trochę monotonnie. Wiem... Szarlotka na zmianę z zupą… Obiecuję poprawę. Od rana radość, bo to właśnie dziś jest ten dzień, gdy przyjeżdżają dziadkowie. Odliczanie dni do ich Zobacz więcej
truffeltje
truffeltje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kipiący kociołek
Pieczona skorzonera.

Pieczona skorzonera. 1340

Skorzonera jest często nazywana zimowym szparagiem,gdyż po ugotowaniu smakuje bardzo podobnie. Czyszczenie salsefii,która po zmoczeniu wodą ma ciemną,wręcz czarną skórkę, jest również odrobinę Zobacz więcej
Zima to sezon na warzywa korzeniowe, więc zgodnie z zasadą, że najzdrowiej jest jeść sezonowo, sięgnijmy więc po bulwy i korzenie. Mnie się udało upolować warzywo, którego od dawna bardzo chciałam Zobacz więcej
Skorzonera, salsefia, wężymord, zimowe szparagi … te warzywo niejedno ma imię. Nie wygląda zachęcająco – z wierzchu czarne, powyginane korzenie. W środku białe. Podobno trafiło na nasze stoły przez Zobacz więcej
Skorzonera – skarbnica witamin B To warzywo wygląda trochę jak długa brązowo-brunatna pietruszka. Przed spożyciem trzeba je obrać, gdyż skórka jest zdrewniała i niejadalna. Korzeń w środku jest biały, Zobacz więcej
Skorzonera, zwana takze "wezymordem", "czarna salsefia" i "czarnymi korzonkami", to zapomniane, ale bardzo smaczne warzywo korzeniowe. Prawdopodonie pochodzi z Hiszpanii, skad rozprzestrzenila sie do Zobacz więcej
Zapomniane warzywa są ostatnio bardzo modne. Co tam zupa ziemniaczna czy ciasto marchewkowe, zupa z topinaburem i ciasto z pasternakiem to dopiero coś. Czy mnie ta moda również dopadła? Sama nie wiem Zobacz więcej
Pasternak dostałam od mamy. Nigdy nie widziałam go w żadnym warzywniaku, bo z pewnością już bym go wypróbowała. Żeby zaczerpnąć wiedzy na temat pasternaku sięgnęłam do dwóch książek o daniach z warzyw Zobacz więcej
Ciekawią mnie zapomniane warzywa: salsefia, pasternak, skorzonera, topinambur. Jarmuż, który często uprawiany jest w ogródkach działkowych jako roślina ozdobna – w postaci warzywa rzadko jest Zobacz więcej
Moda na zapomniane warzywa i owoce trwa. I dobrze bo czasami się zastanawiam co sprawiło, że odeszły w zapomnienie skoro są naprawdę pyszne. Było już o owocach pigwy i pigwowca. Dziś pasternak i Zobacz więcej
Do dotychczas spożywanych w fazie ataku produktów proteinowych dochodzą warzywa. Polecane w tej fazie są warzywa zielone, łatwiej jest określić katalog tych warzyw które są zabronione. Warzywa Zobacz więcej
adalinek89
adalinek89 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
cookpl
Zupa z skorzonery

Zupa z skorzonery 298

Skorzonera nazywana także"czarna salsefia", "czarnymi korzonkami" i "szparagami dla ubogich", bo smak ma trochę podobny do białych szparagów. W Polsce jest ona trudno dostępna. Skorzonera jest bogata Zobacz więcej
JEDZ KULTURALNIE! Polecamy muzykę, filmy i książki o tematyce jedzenia. W ostatnich kilku latach, wraz z modą na kuchnie świata, liczba gatunków warzyw dostępnych w naszych sklepach wydaje się być Zobacz więcej
Jakiś czas temu dziewczyny z Agencji Rozwoju Gdyni zaprosiły mnie do współpracy w ramach projektu Szlak Kulinarny Centrum Gdyni (zwany dalej SKCG). Jako że projekt nie jest mi obcy, znałam go i Zobacz więcej
Już od 17 września możemy delektować się daniami z nowej, jesiennej karty dań w Le Victoria Brasserie Moderne, restauracji w Sofitel Warsaw Victoria. Menu, oparte na najlepszej jakości sezonowych Zobacz więcej
Niderlandzka nazwa "schorseneer" pochodzi od włoskiego słowa "skorzone",co oznacza dosłownie : "czarna żmija". Nazwa ta została nadana z powodu nieatrakcyjności i wyglądu czarnego korzenia. Skorzonera Zobacz więcej
VN:F [1.9.22_1171] Lasagne z zimowymi warzywami nie wygląda może za wspaniale na talerzu i może nie jest idealnym wyborem jeśli chodzi o menu na Walentynki, jednak smakuje naprawdę świetnie. Doskonale Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: