sambousek

ZOBACZ TAKŻE:

Pikku Ish
Pikku Ish Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Notatnik Natalii
Sambousek

Sambousek 188

... czyli pierożki libańskie. Przepyszne. Cudowne. Boskie. Musisz spróbować. I na ciepło, prosto z piekarnika, kiedy jeszcze parzą w język. I na zimno, gdy ciasto jest chrupiące, a kombinacja przypraw Zobacz więcej
Mirabelka
Mirabelka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Libańskie pierożki sambousek

Libańskie pierożki sambousek 185

Pozostając dalej w klimatach arabskich, na zakończenie Festiwalu Kuchni Arabskiej razem z tu-tusią, Shinju, Emmą, Anią, Panną Malwinną, Dobromiłą oraz Kermeetem przygotowaliśmy libańskie pierożki Zobacz więcej
Karnawałowe spotkania w toku?Kuchnia arabska, ze swoimi mezze, jest doskonałą kuchnią dla tego typu przyjęć. Nieduże, smaczne przekąski, zwykle nieskomplikowane w przygotowaniu, w podaniu. Na Zobacz więcej
dobromila
dobromila Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dobre smaki
Sambouseki

Sambouseki 114

To wspólne gotowanie jest na temat tego przepisu:http://arabic-food.blogspot.com/2009/11/sambousek-chicken-and-vegetables.html Składniki (ciasto) 420 g mąki 1 łyżka cukru półtorej łyżeczki soli 4 Zobacz więcej
This Page has moved to a new address: Paszczak gotuje: Sambousek'i z kurczakiem z bakłażanem i cukinia Sorry for the inconvenience… Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service Zobacz więcej
ENGLISH VERSION Dimitris Koutlis jest właścicielem mojej ulubionej tawerny w Skala Potamii (na greckiej wyspie Thassos) – Krambousy. Jej nazwa pochodzi od maleńkiej wysepki, którą można dostrzec z Zobacz więcej
Sambousa to jedna z bardziej popularnych i lubianych przystawek w Arabii Saudyjskiej, innych krajach Zatoki Perskiej, ale także w Azji i Afryce. Jest to odpowiednik naszych pierogów, ale smażonych na Zobacz więcej
Dwie kolejne części opowieści o Ance Duszkowskiej przeczytałam niemal jednym tchem. Jeszcze całkiem niedawno stroniłam od historii o II wojnie światowej. Nie oglądałam ani filmów o tej tematyce i nie Zobacz więcej
Cake au jambon et comté râpé - Bistro de Jenna Suivre ce blog Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Bistro de Jenna Food Style Photography Jenna Maksymiuk Accueil Catégories Plat Zobacz więcej
Monika A.
Monika A. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
U Moniki - bez glutenu
Piegusek

Piegusek 116

Gdy zostają białka z jajek, można zrobić bezę. Ale gdy mamy jeszcze mak, można zrobić pieguska :) Szybka, piaskowa, słodka babka, dodatek skórki cytrynowej niezbędny - jej aromat odrobinę przełamuje Zobacz więcej
WiktoriaG
WiktoriaG Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pyza made in Poland
Matcha Tea House

Matcha Tea House 31

Jest takie miejsce, gdzie siedząc na chłodnej macie tatami, pachnącej słomą ryżową, przenoszę się myślami do Japonii. W dłoni ceramiczna czarka, w której wnętrzu miesza się Wschód z Zachodem: zielona Zobacz więcej
Portugalia pozostaje jednym z moich ulubionych krajów, i takich do których bardzo chciałabym wrócić. Mniej więcej rok temu trochę się po niej włóczyliśmy i pokochałam ten kraj od pierwszego wejrzenia. Zobacz więcej
Cake au jambon et comté râpé - Bistro de Jenna Suivre ce blog Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Bistro de Jenna Food Style Photography Jenna Maksymiuk Accueil Catégories Plat Zobacz więcej
KOLORgotowania
KOLORgotowania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kolorgotowania.pl
Murzynek Bambo

Murzynek Bambo 54

Murzynek Bambo w piekarnikumieszka, zawitał też do mnie ten nasz koleżka… Ciasto wiele może mieć odmian i kolorów. Uwielbiam te z kakao.. Murzynek jest wilgotny, puszysty, niesłodki i idealny do kawy. Zobacz więcej
"Madhouse cookbook" Jo Pratt - KSIĄŻKI i MAGAZYNY - lejdi of the house - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU lejdi of the house "Madhouse cookbook" Jo Pratt (18.06.2017)'Z dziećmi i dla Zobacz więcej
Iza Hreczańska
Iza Hreczańska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
izabela gotuje
KAMBODŻA od kuchni... :)

KAMBODŻA od kuchni... :) 14

Kuchnia khmerska jest według mnie bardzo podobna do kuchni wietnamskiej i tajskiej :) Dania obfitują w owoce morza oraz aromatyczne zioła i przyprawy. W Kambodży największe wrażenie zrobiło na mnie Zobacz więcej
Sambol, czyli mizeria z chilli ze Sri Lanki Ostatnio wpadłam w trans przetworowy, ciągle tylko robię ogórki kiszone. W słoju 5 litrowym mieści się ich nieco ponad 2,5 kg. Ja zawsze kupuję Zobacz więcej
Pour la battle food # 16 Annie de byacb4you as choisi le thème : "La soupe" Voici ma participation. _____________________ Velouté de topinambour au curry rouge INGREDIENTS: (pour 4 personnes) 500 g de Zobacz więcej
kjaworek87
kjaworek87 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Tradycyjna kuchnia Kasi
Murzynek Bambo

Murzynek Bambo 125

W czwartkowe popołudnie zapraszam na pyszny murzynek z masą czekoladową. Ciasto jest puszyste i rozpływa się w ustach. To idealny deser do kawy lub herbaty. SKŁADNIKI: Biszkopt ciemny: 6 jajek, 1 Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: