sandacz faszerowany

Roladki rybne z wędzonym boczkiem i suszonymi pomidorami podane na sosie szczawiowym z jajkiem na miękko Ryby raczej kojarzą nam się bożonarodzeniowo. Przygotowujecie dania z ryb na Wielkanoc? Zobacz więcej
W moim rodzinnym domu jadało się bardzo dużo ryb. Mój tata wędkował, więc mieliśmy dostęp do świeżych ryb. Moją ulubioną rybą od zawsze był sandacz, jednak nie gardzę świeżymi okonkami, czy sumem. Zobacz więcej
Kluczyk
Kluczyk Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dieta Eco
Menu wielkanocne

Menu wielkanocne 259

2
Zapraszamy do składania zamówień na menu wielkanocne Dieta Eco tel. (22) 756 51 19 T biuro@dietaeco.pl Cennik Wielkanocny ZAMÓWIENIA PRZYJMUJEMY DO 23.03.2016 Zimne Przekąski Jajka faszerowane 3 zł / Zobacz więcej
przeróżne inkarnacje mięsne: wieprzowe i drobiowe szaszłyki i zawijańce, plastry chrupiącego boczku, wołowe steki, kaszanka a nawet grillowana golonka. Zaprezentowano nam też grillowane warzywa: Zobacz więcej
nią mięso zostało odpowiednio nawilżone, więc w środku pozostało soczyste. Dzięki farszowi z kaszy i ruszcie z marchewki uzyskamy obiad jednogarnkowy. Warto pamiętać, że dobrze przygotowany drób Zobacz więcej
Tegoroczne święta były dla mnie wyjątkowe, ponieważ po raz pierwszy byłam na Wigilii w tak licznym gronie (13 osobowym). Uroczysta kolacja odbyła się w domu brata mojego męża. Na pięknie nakrytym Zobacz więcej
Mój tata nie wyobrażał sobie Świąt bez rolady zfaszerowanej ryby i sosu tatarskiego. Moja mama, która w ogóle nie jada ryb, zawsze robiła to danie najlepiej w całej rodzinie. Okazuje się, że można nie Zobacz więcej
, obtoczona w liść kapusty pak choi, podana z sezamem i sosem sojowym. Dania główne to: sieja podana na własnej roboty miso z pęczaku z piklami/ przegrzebki, otręby, maślanka, marchew/ krab, Zobacz więcej
)jajka faszerowane (06.04.2015)Wielkanocny Barszcz chrzanowo-żółtkowy (02.04.2015)roladki z szynki wieprzowej z... (01.04.2015)deser z CHIA (31.03.2015)ciasto marchewkowe a'la tort (30.03.2015)sałatka Zobacz więcej
ciasteczka cantuccini (14.04.2015)jajka faszerowane (06.04.2015)Wielkanocny Barszcz chrzanowo-żółtkowy (02.04.2015)roladki z szynki wieprzowej z... (01.04.2015)deser z CHIA (31.03.2015)ciasto Zobacz więcej
, łącznie dodając 54 przepisy z wykorzystaniem kurek: Tagliatelle z kurkami i kurczakiem carry Niskokaloryczne risotto kurkowe (wegańskie) Zupa kurkowa. Spieszmy się jeść kurki. Makaron z kurkami i Zobacz więcej
baaaraneeek
baaaraneeek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ALBA
Sola na buraczanym puree

Sola na buraczanym puree 104

3
Sola na buraczanym puree Blox.pl Zaloguj Załóż bloga ALBA - BLOG KULINARNY Ostatnie wpisy Sola na buraczanym puree Sernik z gruszkami Naleśniki meksykańskie Tort Dacquoise Szarlotka czekoladowa Tort - Zobacz więcej
Babci Heleny, zwanej Halinką już z nami nie ma, ale zostały przepisy na jej przysmaki. Zupę dziadowską na przykład, albo karpia faszerowanego. Albo pączki dziadka Kazika, znaczy się małżonka babci Zobacz więcej
, o ponowne pokazanie…. Podczas każdego szkolenia przygotowywanych jest około 10 potraw. A oto tematy szkoleń i przykładowe potrawy: · Kuchnia międzynarodowa – Pięć potraw z cielęciny i wołowiny o Zobacz więcej
nadaje się do faszerowania, na grilla, do makaronów oraz jako składnik zapiekanek. Dziś na tapecie właśnie w postaci zapiekanej – parmigiana alla Ania. Składniki: 2 bakłażany 1 szt. pomidorów w Zobacz więcej
smażona ryba w naszym kraju, główny bohater piątkowych jadłospisów w wielu polskich domach, szkolnych stołówkach i wczasowych jadłodajniach, czołowa postać polskiej ryby po grecku, pulpetów rybnych i Zobacz więcej
stole. W moim domu tradycyjnie pojawi się karp - smażony, w galarecie, faszerowany i zapiekany w białym winie, jak zawsze będą też i śledzie i pstrąg lub sandacz. W tym roku postanowiłam też pobawić Zobacz więcej
Pewnie zastanawiacie się, co podać na wigilijną wieczerzę? Ja w tym roku zaplanowałam: 1. Barszcz czerwony na zakwasie z kiszonych buraków 2. Uszka z grzybami z mieszanych grzybów leśnych 3. Karpia w Zobacz więcej
do udziału Dorotę, której dziękuję, że zechciała poświęcić mi chwilkę :) Patronat nad warsztatami sprawował KAMIS oraz Polska Gotuje. O godz. 17.30 , kiedy wszyscy już dotarli na miejsce, p. Maciej Zobacz więcej
... ja jestem przekonana, że tak (jak pewnie każdy ;) Wesołych świąt! W tym roku zaplanowałam: 1. Barszcz czerwony na zakwasie z kiszonych buraków 2. Uszka z grzybami z mieszanych grzybów leśnych 3. Zobacz więcej