sandacz miód

Wulkan-smaku
Wulkan-smaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wulkan smaku
Rolada z sandacza

Rolada z sandacza 619

1
{{headerMessage}}
Pyszna rolada z sandacza, idealna do podania jako przystawka na przyjęciach czy rodzinnych spotkaniach. Przepis inspirowany przepisem Marii z Masterchef. Składniki: 1 sandacz seler por marchewka sól, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Świetne, lekkie obiadowe danie. Nie zabierze Wam zbyt dużo, tak cennego czasu. Składniki: Ryba: 2 filety białej ryby (sandacz, dorsz, okoń czy też mintaj) 2 łyżki orzechów włoskich 2 łyżki płatków Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis powstał przypadkiem. Robiłam wigilijną zupę z sandaczem, której smak nadają namoczone w mleku płatki migdałowe. Nie dodaje się ich do zupy, a wyrzucić nie mogłam. Zmiksowana masa migdałowa Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wczoraj dzień zajęty od bardzo wczesnego ranka 5.07 (było ciemno jak wychodziłam do pracy) aż do samego jego końca. Z najbliższą rodziną, jeden z moich braci świętował swoje 40-ste urodziny:) Na stole Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zapraszam was na kolejną świąteczną inspirację. Dzisiaj ryba morska – możecie użyć ryb z rodziny dorszowatych np. dorsza czy morszczuka; okoniowatych np. okonia lub sandacza; świetnie sprawdzi się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
rzepy z łososiem i kaparami, okazał się strzałem w dziesiątkę. Danie zagościło na naszym stole już dwukrotnie i na pewno wejdzie do stałego repertuaru sałatkowego. Sałatka z rzepy i wędzonego łososia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To dziwne, ale kiedyś nie lubiłam łososia. Jedynymi rybami, które byłam w stanie zjeść były dorsz i sandacz. Coś mi się jednak przestawiło i od jakiegoś czasu nie mam problemu z żadnymi rybami. Łosoś Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jesteśmy wielkimi rybożercami. Najchętniej raczymy się prostopieczonym sandaczem, ale łosoś w maku, czy ten halibut też nam bardzo smakują. Zazwyczaj jednak wrzucam doprawione jedynie sokiem z cytryny Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To dziwne, ale kiedyś nie lubiłam łososia. Jedynymi rybami, które byłam w stanie zjeść były dorsz i sandacz. Coś mi się jednak przestawiło i od jakiegoś czasu nie mam problemu z żadnymi rybami. Łosoś Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sandacz trochę inaczej. Szczególnie jeśli chodzi o marynatę. Do tej pory marynowałam ryby w sokach cytrusów , korzeniach , miodzie . Ale do sandacza którego chciałam podać w kompozycji z ,, posypka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Smażony na maśle sandacz (fin. kuha) na lekko miodowej sałacie - proste smaki i połączenia są najlepsze! Mam ogromną niechęć względem wszelkich panierek, dlatego pewnie nigdy nie znajdziecie na moim Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i miodem i pieczone w folii. Pycha! Największym zaskoczeniem konkursu okazała się jednak kurza wątróbka nadziewana suszoną śliwką, owinięta w cieniutki plaster wędzonego boczku, nabita na szpikulec i Zobacz więcej
A BITE TO EAT
A BITE TO EAT Obserwuj blogaObserwujesz bloga
A BITE TO EAT
Vanilla Sky

Vanilla Sky 103

0
{{headerMessage}}
cudownym balansie smaku, wykwintne i niesztampowe nie mogą się marnować w kuchni na blacie! Ich miejsce jest na stołach, z pięknym widokiem na Wisłę, na romantycznych balkonach ukrytych za kaskadą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Nasza wykorzystana, wrześniowa możliwość to Granica – mała miejscowość pomiędzy Kampinosem a Żelazową Wolą. Można tam obejrzeć skansen budownictwa puszczańskiego i zobaczyć chatę kampinoską, a Zobacz więcej
{{headerMessage}}
smakowe. Wołowina z kuskusem – smakowało ! A desery – mrożony deser chałwowy i lody z sosem piwnym – REWELACJA ! Wieczorem kolejne warsztaty – winne. Jerzy Sobieniak przekazał wiele praktycznych Zobacz więcej
Alex27
Alex27 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fotografia od kuchni
Food Camp 2014

Food Camp 2014 125

0
{{headerMessage}}
. Wszystko to w towarzystwie pysznych serów polskich! Do dyspozycji mieliśmy wspaniałe zimowe warzywa korzeniowe, które wykorzystaliśmy na wiele pysznych sposobów, m.in w puree z topinamburu, cieście Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, grillowanym bakłażanem i chrupiącymi pestkami granatu. Nigdy nie jadłam tak smacznego kurczaka. Wszystkie mięsa i ryby były przygotowane techniką mięsa i ryby przygotowujemy metodą sous-vide (czyli Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Idealne połączenie łososia i jakże delikatnego sandacza. Podanego z sosem beurre blank i puree z kukurydzy. Do tego surówka z lekkim pazurem. Eksplozja smaku w każdym kęsie. Niebanalne, finezyjnie i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przystawka...Po krewetki nie chciało mi się biegać do innego sklepu, ale na miejscu mam stoiska ze świeżymi rybami, pomyślałem połączę SANDACZA z tym warzywem, może coś interesującego wyjdzie... 1/ Zobacz więcej