sandacz po grecku

Ryby po grecku robie w różnych wersjach. Z gotowanej ryby z gotowanymi warzywami. Ze smażonej- z duszonymi warzywami. Gatunki ryb też się zmieniają .Kiedyś robiłam w ten sposób dorsza bo najbardziej Zobacz więcej
główna Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) Share It O mnie Prawie Perfekcyjna Wyświetl mój pełny profil Lista przepisów 2014(50) grudzień(5) Mleko migdałowe z sandaczem - zupa idealna Wigilijna Zobacz więcej
Chleby i bułeczki Bułeczki kardamonowe Bułeczki z kaszą gryczaną i ziemniakami Chleb bez wyrabiania z czarnuszką i czosnkiem niedźwiedzim-łatwy Zupy Zupa grzybowa Pierogi Pierogi ruskie Pierogi Zobacz więcej
W ramach restaurant weekend poszliśmy do Garu Jakubiaka. Lokal jest zaskakująco przyjemny. Jedzenie pyszne :) Mus dyniowy wspaniały! Wybór win też znakomity. Sandacz z kaszą - boski. Szczególnie kasza Zobacz więcej
Sandacz to tak dobra ryba, że lubimy ją w najprostszej wersji czyli smażoną w panierce z bułki tartej lub płatków kukurydzianych. Do tak dobrej i prosto usmażonej ryby można jednak podać różne ciekawe Zobacz więcej
świeżych ryb. Dwóch przesympatycznych właścicieli zawsze służy pomocą przy wyborze ryb, bo wybór trzeba przyznać jest trudny. W menu znajdziecie między innymi okonia, pstrąga, dorsza, halibuta, Zobacz więcej
Ryba po grecku Banalny i szybki sposób na przygotowanie ryby w smacznym wydaniu ;) Idealna na stół wigilijny. Składniki: - 8 sporych kawałków wyfiletowanej ryby (szczupak, sandacz) - 5 dużych Zobacz więcej
(na 4 porcje): kilogram sandacza/szczupaka/dorsza pokrojonego w pół-dzwonka puszka mleka kokosowego 4 liście limonki kaffir 3 łyżki soku z limonki lub cytryny sól, pieprz purée z dyni: mała dynia Zobacz więcej
Od kiedy pierwszy raz spróbowałam sandacza, zakochałam się w nim. Pokuszę się o stwierdzenie, że smakuje mi bardziej niż dorsz. Jest delikatniejszy i mniej „rybny”. Do tego sos z winem podkreślony Zobacz więcej
nadciśnienia i powoduje zatrzymywanie wody w organizmie). Przygotowane w ten sposób mięso czy warzywa pozostają wilgotne, jędrne i przepyszne. Składniki (na 2 porcje, 1 porcja około 300 kcal): 2 Zobacz więcej
malcwi92
malcwi92 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Apetyczna Kuchnia
Ryby

Ryby 77

0
- przepis podstawowy Sałatka z szynką Fit - pomidorowa potrawka z kurczakiem Sałatka z kabanosów Bitki ze schabu w sosie pieczarkowym Sałatka z makaronem i kurczakiem Polecam Szablon Simple. Zobacz więcej
Kluczyk
Kluczyk Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dieta Eco
Menu wielkanocne

Menu wielkanocne 263

2
Zapraszamy do składania zamówień na menu wielkanocne Dieta Eco tel. (22) 756 51 19 T biuro@dietaeco.pl Cennik Wielkanocny ZAMÓWIENIA PRZYJMUJEMY DO 23.03.2016 Zimne Przekąski Jajka faszerowane 3 zł / Zobacz więcej
. SKŁADNIKI (na 2 porcje): 2 filety pstrąga tęczowego (może być inna ulubiona ryba, np. filety z łososia czy sandacza) 4 plasterki cytryny garść świeżych, ulubionych ziół ( u mnie mieszanka z szałwii Zobacz więcej
natalia.r
natalia.r Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Poezja-smaku
Ryba po grecku

Ryba po grecku 155

0
Ryba po grecku – wbrew mylącej nazwie, to jedna z narodowych polskich potraw. Duszona z warzywami ryba, znana jest w niemal każdym domu. Choć każdy ma na nią inny sposób – zawsze główną rolę w Zobacz więcej
Dietetyczna, pieczona ryba po grecku. Smakuje lepiej niż przyrządzona tradycyjna metodą. Jest naprawdę pyszna! Do tego delikatna, krucha i aromatyczna. Lekko pikantna, z delikatnym mięsem ryby i Zobacz więcej
na kurczaka faszerowanego bierze udział w zabawie kulinarnej “Smakowita Pajda to kulinarna frajda!”,którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent smalczyku roślinnego Smakowita Pajda. Zobacz Zobacz więcej
FoodTrek
FoodTrek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
FoodTrek
Kaczka w sosie kasztanowym

Kaczka w sosie kasztanowym 279

0
O kuchni Gdańskiej wspominałam już przy okazji przepisu na pieczonego sandacza. Dzisiejszy przepis również pochodzi z Gdańskiej książki kucharskiej, napisanej w 1858 roku przez Marie Rosnack. Zobacz więcej
Ilekroć przypomina mi się potrawa o nazwie musaka, pierwsze skojarzenie to odpowiedź "..mózg ssaka ? co to takiego ?..." Ilekroć przyrządzam rybę po grecku przypomina mi się film "Moje wielkie greckie Zobacz więcej
ryby, może być ze skórą, np sandacz, halibut) sok z cytryny do skropienia ryby sól pieprz młotkowany z kolendrą 1 łyżeczka zielonej pasty curry* 1 szczypta przyprawy indyjskiej curry 1 płaska Zobacz więcej
na orzeźwiający sos. Powinien nadać się do mięs i ryb, które zamierzacie grillować i pochłaniać w najbliższych dniach ;) Składniki (na małą miseczkę): 1 łyżka chrzanu tartego (samodzielnie bądź Zobacz więcej