sandacz po grecku

Ryby po grecku robie w różnych wersjach. Z gotowanej ryby z gotowanymi warzywami. Ze smażonej- z duszonymi warzywami. Gatunki ryb też się zmieniają .Kiedyś robiłam w ten sposób dorsza bo najbardziej Zobacz więcej
główna Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) Share It O mnie Prawie Perfekcyjna Wyświetl mój pełny profil Lista przepisów 2014(50) grudzień(5) Mleko migdałowe z sandaczem - zupa idealna Wigilijna Zobacz więcej
Chleby i bułeczki Bułeczki kardamonowe Bułeczki z kaszą gryczaną i ziemniakami Chleb bez wyrabiania z czarnuszką i czosnkiem niedźwiedzim-łatwy Zupy Zupa grzybowa Pierogi Pierogi ruskie Pierogi Zobacz więcej
W ramach restaurant weekend poszliśmy do Garu Jakubiaka. Lokal jest zaskakująco przyjemny. Jedzenie pyszne :) Mus dyniowy wspaniały! Wybór win też znakomity. Sandacz z kaszą - boski. Szczególnie kasza Zobacz więcej
Sandacz to tak dobra ryba, że lubimy ją w najprostszej wersji czyli smażoną w panierce z bułki tartej lub płatków kukurydzianych. Do tak dobrej i prosto usmażonej ryby można jednak podać różne ciekawe Zobacz więcej
świeżych ryb. Dwóch przesympatycznych właścicieli zawsze służy pomocą przy wyborze ryb, bo wybór trzeba przyznać jest trudny. W menu znajdziecie między innymi okonia, pstrąga, dorsza, halibuta, Zobacz więcej
Ryba po grecku Banalny i szybki sposób na przygotowanie ryby w smacznym wydaniu ;) Idealna na stół wigilijny. Składniki: - 8 sporych kawałków wyfiletowanej ryby (szczupak, sandacz) - 5 dużych Zobacz więcej
Przygotowując to danie wyszłam z założenia, że skoro curry rybne wyszło pyszne to w zasadzie ryba marynowana w mleku kokosowym z dodatkiem liści limonki kaffir też powinna być smaczna. I nie myliłam Zobacz więcej
Od kiedy pierwszy raz spróbowałam sandacza, zakochałam się w nim. Pokuszę się o stwierdzenie, że smakuje mi bardziej niż dorsz. Jest delikatniejszy i mniej „rybny”. Do tego sos z winem podkreślony Zobacz więcej
godziny. Rybę układamy w parowarze lub koszyku do parowania na dolnym poziomie, na podziurawionym widelcem papierze do pieczenia. Gotujemy 10 minut. Po 10 minutach dokładamy kolejną „półkę” parowaru Zobacz więcej
malcwi92
malcwi92 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Apetyczna Kuchnia
Ryby

Ryby 72

0
i sałatki Ciasta i desery Bigos z młodej kapusty czerwca(3) lutego(1) 2015(34) kwietnia(1) marca(10) lutego(9) stycznia(14) 2014(90) grudnia(8) listopada(19) października(17) września(27) Zobacz więcej
Kluczyk
Kluczyk Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dieta Eco
Menu wielkanocne

Menu wielkanocne 244

2
z gęsią wątrobką 1 kg / 49,00 zł Pasztet z kaczki 1 kg/ 45,00 zł Nóżki z golonką w galarecie 1 porcja 150 gr/10,00zł Schab karkowy szpikowany czosnkiem 1 kg / 39,00 zł Boczek pieczony z ziołami 1 kg Zobacz więcej
. SKŁADNIKI (na 2 porcje): 2 filety pstrąga tęczowego (może być inna ulubiona ryba, np. filety z łososia czy sandacza) 4 plasterki cytryny garść świeżych, ulubionych ziół ( u mnie mieszanka z szałwii Zobacz więcej
natalia.r
natalia.r Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Poezja-smaku
Ryba po grecku

Ryba po grecku 151

0
Ryba po grecku – wbrew mylącej nazwie, to jedna z narodowych polskich potraw. Duszona z warzywami ryba, znana jest w niemal każdym domu. Choć każdy ma na nią inny sposób – zawsze główną rolę w Zobacz więcej
Dietetyczna, pieczona ryba po grecku. Smakuje lepiej niż przyrządzona tradycyjna metodą. Jest naprawdę pyszna! Do tego delikatna, krucha i aromatyczna. Lekko pikantna, z delikatnym mięsem ryby i Zobacz więcej
na kurczaka faszerowanego bierze udział w zabawie kulinarnej “Smakowita Pajda to kulinarna frajda!”,którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent smalczyku roślinnego Smakowita Pajda. Zobacz Zobacz więcej
FoodTrek
FoodTrek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
FoodTrek
Kaczka w sosie kasztanowym

Kaczka w sosie kasztanowym 275

0
O kuchni Gdańskiej wspominałam już przy okazji przepisu na pieczonego sandacza. Dzisiejszy przepis również pochodzi z Gdańskiej książki kucharskiej, napisanej w 1858 roku przez Marie Rosnack. Zobacz więcej
Ilekroć przypomina mi się potrawa o nazwie musaka, pierwsze skojarzenie to odpowiedź "..mózg ssaka ? co to takiego ?..." Ilekroć przyrządzam rybę po grecku przypomina mi się film "Moje wielkie greckie Zobacz więcej
ryby, może być ze skórą, np sandacz, halibut) sok z cytryny do skropienia ryby sól pieprz młotkowany z kolendrą 1 łyżeczka zielonej pasty curry* 1 szczypta przyprawy indyjskiej curry 1 płaska Zobacz więcej
na orzeźwiający sos. Powinien nadać się do mięs i ryb, które zamierzacie grillować i pochłaniać w najbliższych dniach ;) Składniki (na małą miseczkę): 1 łyżka chrzanu tartego (samodzielnie bądź Zobacz więcej