pieczony sandacz na grillowanym bakłażanie Gotowy pieczony sandacz Składniki Przepis dla czterech osób 4 filety z sandacza bez skóry 1 duży bakłażan lub dwa małe 4 łyżki oliwy z oliwek Natka
Zobacz więcej
Sandacz według przepisu z 1935 roku. Książka kucharska, w której znajduje się ten przepis jest dość nietypowa, bowiem pisana językiem staropolskim, ale dostępna w internecie. Oto skopiowany przepis :
Zobacz więcej
Jeśli będzie mieli takie szczęście jak ja i dostaniecie dużego, pięknego sandacza, to pyszny obiad zrobić się sam. Mięso tej ryby jest delikatne i białe, a ości łatwe do oddzielenia. Podczas pieczenia
Zobacz więcej
Szlachetna ryba . Co prawda czasy kiedy w domu pojawiały się ryby złowione kilka godzin wcześniej przez męskich członków rodziny dawno minęły , ale za to w ,, moim " ( zaprzyjaźnionym ) sklepie rybnym
Zobacz więcej
Dawno dawano temu, na terenie Zatoki Gdańskiej zamieszkiwało plemię Pomorzan. Jeszcze na początku X wieku ich głównym ośrodkiem była Kępa Oksywska, a w okolicach dzisiejszego Pucka znajdował się port.
Zobacz więcej
Prosty i niezwykle smaczny przepis pochodzący z kuchni kresowej. Po raz pierwszy przyrządzałam sandacza i bardzo przypadł mi do gustu, w kolejce do wypróbowania czeka jeszcze przepis na sandacza po
Zobacz więcej
Dziś przepis na rybę smażoną w panierce. Do panierki dodałam świeżego koperku, który nadają rybie ciekawy smak. Akurat smażyłam naszego polskiego sandacza, którego złowił mój tata, ale można użyć
Zobacz więcej
Według mnie ryby najlepiej smakują, gdy są przygotowane w jak najprostszy sposób. Nie potrzebują kombinowania, wielu przypraw i smaków. Najbardziej lubię ryby pieczone. Są zdrowe i pyszne. Sandacz
Zobacz więcej
« muffiny czekoladowe z ... Myślisz, że to biszkopt...? » Sandacz pieczony z cytryną Sandacz okazał się bardzo sympatyczną rybą. Całkiem przyjemny w smaku i łatwy do przygotowania. składniki: jeden
Zobacz więcej
Cześć =) Sandacz to jedna z najsmaczniejszych ryb polskich jezior. Dziś, z cyklu "gościny w restauracjach", przedstawiamy sandacza w dwóch wydaniach. Pierwszy, pochodzi z restauracjiColorado w
Zobacz więcej
Sandacz w śmietanie z kaparami W Internecie jest przepis Adama Michalskiego na rybę. Przepis świąteczny, bożonarodzeniowy. Nie trzeba czekać aż do grudnia by zjeść pysznego sandacza. Ryba smakuje
Zobacz więcej
Pory to dla mnie warzywo zimowe. Dostępne są cały rok, a najsmaczniejsze, bo młodziutkie są wiosną. Ale mało mamy warzyw w zimie i dlatego staram się korzystać z porów głównie wtedy. Poszerzam zimowy
Zobacz więcej
Dziś, w wieczór Trzech Króli, przedstawiam Wam przepis na rybę prawdziwie królewską: sandacza. Mama kupiła jeden dorodny okaz na święta. W całości, ale bez głowy, żeby nie łypał na nią okiem martwym,
Zobacz więcej
Cześć =) Sandacz, to ryba wyjątkowa, wysoko ceniona na całym świecie, zarówno za walory dietetyczne (niska zawartość tłuszczu i wysoko przyswajalne białko) oraz kulinarne (uważany jest za przysmak i
Zobacz więcej
Jak uda się kupić ( złowić- dostać) świeżego sandacza warto się przy nim trochę natrudzić . Co prawda pyszny jest nawet taki najprostszy to znaczy posolony i posypany pieprzem a potem usmażony na
Zobacz więcej
Jak dobrze mieć w domu wędkarza! Świeża ryba to doskonały surowiec na pyszne danie. A jak się trafi sandacz… Przepraszam, nie „trafi”, bo złapanie sandacza w naturalnym zbiorniku to duża sztuka,
Zobacz więcej
Kotlet paryski to chyba po schabowym i mielonym mój faworyt na kulinarne "pudło zwycięzców". Szybki, łatwy do zrobienia i wybornie smakuje.....Polecam, zwłaszcza zamarynowanego w soku ananasowym.
Zobacz więcej
Wbrew tradycji w moim domu karpia się nie jada. Jest tyle smaczniejszych ryb. Dlatego od lat w moim domu na wigilię przyrządzamy z mamą sandacza. Ma o wiele mniej ości i nie jest smakuje błotem.
Zobacz więcej
Gdy za oknem szaro i deszczowo - polecam przygotować smażonego sandacza. Ryba smakuje wyśmienicie, a jej białe i soczyste mięso jest naprawdę pyszne! Po przesmażeniu skropcie ją sokiem z cytryny,
Zobacz więcej