sandacz smażony

kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Sandacz smażony (3)

Sandacz smażony (3) 131

Cześć =) Sandacz, to ryba wyjątkowa, wysoko ceniona na całym świecie, zarówno za walory dietetyczne (niska zawartość tłuszczu i wysoko przyswajalne białko) oraz kulinarne (uważany jest za przysmak i Zobacz więcej
Mariolka90
Mariolka90 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
UGOTOWAĆ
Sandacz smażony

Sandacz smażony 11233

Gdy za oknem szaro i deszczowo - polecam przygotować smażonego sandacza. Ryba smakuje wyśmienicie, a jej białe i soczyste mięso jest naprawdę pyszne! Po przesmażeniu skropcie ją sokiem z cytryny, Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Smażony sandacz

Smażony sandacz 7336

Cześć =) Sandacz to jedna z najsmaczniejszych ryb polskich jezior. Dziś, z cyklu "gościny w restauracjach", przedstawiamy sandacza w dwóch wydaniach. Pierwszy, pochodzi z restauracjiColorado w Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Smażony sandacz

Smażony sandacz 6541

Cześć =) Sandacz, to ryba wyjątkowa, wysoko ceniona na całym świecie, zarówno za walory dietetyczne (niska zawartość tłuszczu i wysoko przyswajalne białko) oraz kulinarne (uważany jest za przysmak i Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Sandacz smażony

Sandacz smażony 174

Sandacz ryba z rodziny okoniowatych, występuje w w wodach śródlądowych (jeziora, rzeki,...) i przybrzeżne strefy Morza Bałtyckiego, Czarnego, Kaspijskiego i Azowskiego. Mięso ma białe, delikatne i Zobacz więcej
rosiolowa
rosiolowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Rosiołowa
Zapiekany sandacz, bardzo wiosenny

Zapiekany sandacz, bardzo wiosenny 142

Delikatna ryba, rozpływająca się w ustach, a do tego jędrne szparagi i upieczone, ale jeszcze nie rozpływające się pomidorki... Doskonała propozycja na ciepły dzień, lekka a jednocześnie sycąca. Zobacz więcej
Smażony na maśle sandacz (fin. kuha) na lekko miodowej sałacie - proste smaki i połączenia są najlepsze! Mam ogromną niechęć względem wszelkich panierek, dlatego pewnie nigdy nie znajdziecie na moim Zobacz więcej
Sandacz panierka mąka,bułka tarta, ziarna sezamu, przyprawa włoska. Rybę pokroić na dość duże kawałki, nasolić i odstawić na ok.2 godziny. Kawałki ryby obtoczyć w panierce i kłaść na bardzo mocno Zobacz więcej
Cześć =) Bardzo lubię jeździć nad jezioro i wykorzystuję każdą nadarzającą się okazję, aby to robić. Moim ulubionym miejscem, jeśli chodzi o jeziora, są Okoniny, położone w Borach Tucholskich, nad Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Sandacz smażony (2)

Sandacz smażony (2) 326

Cześć =) Sandacz, to ryba wyjątkowa, wysoko ceniona na całym świecie, zarówno za walory dietetyczne (niska zawartość tłuszczu i wysoko przyswajalne białko) oraz kulinarne (uważany jest za przysmak i Zobacz więcej
Krzysiek Sokalla
Krzysiek Sokalla Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Człowiek z łyżką
Sandacz w zatarze

Sandacz w zatarze 161

Sandacz w zatarze czyli bliskowschodnie podejście do jednej z najlepszych ryb pływających sobie po polskich wodach. Do tego ziemniaczki hasselback, pieczone warzywa i historyjka o rybnych Zobacz więcej
Warsztaty to jest to, co tygryski lubią najbardziej! A już na pewno takie, za które płacić nie trzeba, a można dobrze zjeść, napić się wina i przede wszystkim gotować pod okiem najlepszych i z Zobacz więcej
przepisybetty
przepisybetty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Betty gotuje
Pstrąg smażony

Pstrąg smażony 290

Pstrąg smażony – BettyGotuje Dołącz do mnie: Facebook Google+ Strona główna O mnie Polityka prywatności Współpraca Kontakt Zaloguj się Zarejestruj się Dania główne Ryby Przepis dodała Betty - 21 lipca Zobacz więcej
alunek
alunek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Życie zamknięte w smaku
Smażony camembert

Smażony camembert 132

Tego typu przekąski powinny być konsumowane wyjątkowo rzadko. Nie chodzi wyłącznie o wysoką zawartość tłuszczu, ale też niekorzystny wpływ serów pleśniowych na nasz organizm przy zbyt częstym ich Zobacz więcej
W piątek w moim domu pościmy, czyli nie spożywamy tego dnia w ogóle mięsa. Staram się urozmaicać domownikom te obiady, chociażby poprzez zmianę rodzaju ryb, które spożywamy. Dziś proponuje Zobacz więcej
piegusek
piegusek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pieguskowa kuchnia
Sandacz w liściach kapusty

Sandacz w liściach kapusty 21

Sandacz w liściach kapusty - Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia CIASTA All Ciasta bez pieczenia Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto francuskie Ciasto Zobacz więcej
FoodTrek
FoodTrek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
FoodTrek
Pieczony sandacz

Pieczony sandacz 8523

Dawno dawano temu, na terenie Zatoki Gdańskiej zamieszkiwało plemię Pomorzan. Jeszcze na początku X wieku ich głównym ośrodkiem była Kępa Oksywska, a w okolicach dzisiejszego Pucka znajdował się port. Zobacz więcej
Przepis Magdaleny Nowaczewskiej - finalistki 5. sezonu MasterChef. Magda jest moją krajanką, Małopolanką, kibicowałam jej w czasie konkursu. 2 świeże filety z sandacza ze skórą (moje były dość Zobacz więcej
Kakunia
Kakunia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
.: wiedźmowe gotowanie :.
Łosoś smażony

Łosoś smażony 21312

Łosoś smażony Danie bardzo proste i bardzo pyszne, szybkie w przygotowaniu i efektowne. Wymaga niewielu składników i niewielkich umiejętności kulinarnych.Składniki: wypatroszony łosoś lub dzwonka z Zobacz więcej
Od kiedy pierwszy raz spróbowałam sandacza, zakochałam się w nim. Pokuszę się o stwierdzenie, że smakuje mi bardziej niż dorsz. Jest delikatniejszy i mniej „rybny”. Do tego sos z winem podkreślony Zobacz więcej