sandacz w galarecie

{{headerMessage}}
Wbrew tradycji w moim domu karpia się nie jada. Jest tyle smaczniejszych ryb. Dlatego od lat w moim domu na wigilię przyrządzamy z mamą sandacza. Ma o wiele mniej ości i nie jest smakuje błotem. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
świeżych ryb. Dwóch przesympatycznych właścicieli zawsze służy pomocą przy wyborze ryb, bo wybór trzeba przyznać jest trudny. W menu znajdziecie między innymi okonia, pstrąga, dorsza, halibuta, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ryby w galarecie nie są zbyt popularne w mojej rodzinie, jakoś zawsze jest więcej smakołyków na które wszyscy mają ochotę, chociażby domowe paluszki rybne czy śledzie z cebulką w oleju. W tym roku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Na piecu perkoce wywar z boczkiem i szynką co w wędzarence na olszynie odymiony, z grzybami z nowotomyskich lasów, potem doprawiony zostanie sokiem z kiszonych buraków z dodatkiem jabłka. Barszcz Zobacz więcej
PinkHungry
PinkHungry Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pink Hungry
Klasyczna ryba w galarecie

Klasyczna ryba w galarecie 712

0
{{headerMessage}}
. składniki: 1,5 kg ryby słodkowodnej z głową, najlepiej sandacza lub karpia 1,5 l wywaru 2 kopiaste łyżeczki żelatyny wywar 1,7 l wody 2 marchewki 1/2 sporego selera 2 pietruszki 2 ziarenka ziela Zobacz więcej
Kluczyk
Kluczyk Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dieta Eco
Menu wielkanocne

Menu wielkanocne 302

2
{{headerMessage}}
z gęsią wątrobką 1 kg / 49,00 zł Pasztet z kaczki 1 kg/ 45,00 zł Nóżki z golonką w galarecie 1 porcja 150 gr/10,00zł Schab karkowy szpikowany czosnkiem 1 kg / 39,00 zł Boczek pieczony z ziołami 1 kg Zobacz więcej
Kluczyk
Kluczyk Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dieta Eco
Menu wielkanocne

Menu wielkanocne 76

0
{{headerMessage}}
do barszczu 1 kg /30,00 zł Kołduny z mięsa wołowego i baraniny 1 kg / 39,00 zł Bigos staropolski z grzybami 1 kg / 38,00 zł Pieczeń z szynki jelenia z sosem jałowcowym 1 kg / 69,00 zł Kaczka pieczona Zobacz więcej
Aggie
Aggie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
My Vintage Café
Karp swiateczny

Karp swiateczny 2306

2
{{headerMessage}}
pochwalic:) Moze dlatego tez wybor potraw z karpia jest dosyc ubogi i skromy, skoro jest z nami od niedawna. Jak go przygotowac, zeby byl znosny? W szarym sosie? Usmazyc czy w galarecie? Raczej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Galarety, galaty, auszpiki. Różne nazwy, ale ta sama zasada przyrządzania. Lubię je w każdej postaci – wieprzową z golonki z czosnkiem, drobiową z groszkiem i jajkiem oraz rybną. Ta ostatnia jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Starszy postStrona główna Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) Need to translate? Szukaj inspiracji Ładowanie... Moja książka kulinarna Newsletter Google+ Popularne posty Sandacz w galarecie Sos z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mieli do wyboru wiele postnych potraw, a wśród nich oczywiście kapusta z grzybami, klusku z makiem, ryż na słodko, a także trzy rodzaje smażonych pierożków, z kapustą, z makiem i z jabłkami. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
sosu. Robiąc faszerowane ryby trzeba pamiętać, że te dania potrzebują doby w lodówce, żeby wszystkie smaki się połączyły i dojrzały. Moja mama robi naturalną galaretę z wywaru rybno warzywnego, ja Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, a dania były serwowane w malutkich porcjach, jako coś w rodzaju menu degustacyjnego. Najbardziej dumna jestem z dań rybnych; niespecjalnie są u nas lubiane, ale wyszukałam przepisy, które naprawdę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
smażona ryba w naszym kraju, główny bohater piątkowych jadłospisów w wielu polskich domach, szkolnych stołówkach i wczasowych jadłodajniach, czołowa postać polskiej ryby po grecku, pulpetów rybnych i Zobacz więcej
Biedronka
Biedronka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Apetyty
Po prostu rosół

Po prostu rosół 330

0
{{headerMessage}}
którym garść ciekawostek na samym dole) powinno być zdecydowanie dużo więcej mięsa (najlepiej wołowina plus kurczak). W mojej wersji są za to mięsne pulpety:) Smak i zapach niedzielnych obiadów. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
: pieczemy, gotujemy, doprawiamy ziołami, nie solimy w nadmiarze, wybieramy chude gatunki, unikamy sosów c. Ryby: zamieniamy karpia na pstrąga, dorsza, sandacza, inne z chude gatunki, unikamy panierki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
stole. W moim domu tradycyjnie pojawi się karp - smażony, w galarecie, faszerowany i zapiekany w białym winie, jak zawsze będą też i śledzie i pstrąg lub sandacz. W tym roku postanowiłam też pobawić Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pewnie zastanawiacie się, co podać na wigilijną wieczerzę? Ja w tym roku zaplanowałam: 1. Barszcz czerwony na zakwasie z kiszonych buraków 2. Uszka z grzybami z mieszanych grzybów leśnych 3. Karpia w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
inspiracji Ładowanie... Moja książka kulinarna Newsletter Google+ Popularne posty Sandacz w galarecie Sos z suszonych leśnych grzybów Sajgonki z ciasta filo Wołowina duszona w piwie Polędwica wołowa Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jak pozostawisz swoje imię :) Wszystkie wpisy są moderowane. Proszę nie umieszczać w komentarzach linków do swoich blogów, takie wpisy nie będą przeze mnie publikowane. Starszy postStrona główna Zobacz więcej