sandacz w jarzynach

smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Kuchnia kresowa

Kuchnia kresowa 485

0
{{headerMessage}}
, lwowskiej. Przykładowe codzienne menu z 1938 roku: „Niedziela – Zupa cytrynowa z podróbkami. Paszteciki w naleśnikach. Pilarda (młoda, specjalnie tłuczona kura) pieczona z kompotem. Pączki. Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Kuchnia kresowa

Kuchnia kresowa 350

0
{{headerMessage}}
, lwowskiej. Przykładowe codzienne menu z 1938 roku: „Niedziela – Zupa cytrynowa z podróbkami. Paszteciki w naleśnikach. Pilarda (młoda, specjalnie tłuczona kura) pieczona z kompotem. Pączki. Zobacz więcej
jakpaczekwmasle
jakpaczekwmasle Obserwuj blogaObserwujesz bloga
jakpaczekwmasle
Krem królewski z ryb

Krem królewski z ryb 135

0
{{headerMessage}}
Zupy rybne są jedne z tych których nigdy nie mam dość Jadłam już typowo śmiatanową zupe rybną z różnymi gatunkami ryb,naprawdę była wyśmienita oraz zupę z łososiem z dodatkiem przecieru pomidorowego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Według staropolskich zwyczajów, wigilijny stół powinien składać się z dwunastu dań – tylu, ilu było apostołów. na postnej wieczerzy dominowały dania rybne, nie mogło zabraknąć karpia, szczupaka i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
sosu. Robiąc faszerowane ryby trzeba pamiętać, że te dania potrzebują doby w lodówce, żeby wszystkie smaki się połączyły i dojrzały. Moja mama robi naturalną galaretę z wywaru rybno warzywnego, ja Zobacz więcej
Biedronka
Biedronka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Apetyty
Po prostu rosół

Po prostu rosół 335

0
{{headerMessage}}
rosół koloru ciemniejszego, wrzucić do niego cebulę upieczoną pod blachą i dodać grzybek suszony do włoszczyzny." I coś co mnie szczególnie rozbawiło: propozycje dań na obiad "wystawny" i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
: pieczemy, gotujemy, doprawiamy ziołami, nie solimy w nadmiarze, wybieramy chude gatunki, unikamy sosów c. Ryby: zamieniamy karpia na pstrąga, dorsza, sandacza, inne z chude gatunki, unikamy panierki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ZROBIĆ BIAŁY SER :) (16.07.2012)ZEBRA, czyli... po pasach (14.07.2012)KAJACZKI PRAWIE TURECKIE (12.07.2012) NIEZAWODNE SZARE MYDŁO (09.07.2012)OKOŃ W CIEŚCIE NA SZYBKO (04.07.2012)PRZEGLAD LODÓWKI Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Polski. A tradycję, jeszcze dawniejszą niż przedwojenna, mamy przebogatą. Kiedy czytam opisy dawnych obiadów, kolacji, nie tylko świątecznych, aż kręci się w głowie. Niezwykła różnorodność i Zobacz więcej