Składniki: 15 dag filet z sandacza sok z cytryny, sól pieprz świeżo mielony 1 por 100 ml. śmietana kremówka 36% 1 łyżka ketchupu 30 ml. brandy 1 łyżka sosu pikantnego chilli sól, pieprz masło i olej
Zobacz więcej
Sandacz to jedna z moich ulubionych, polskich ryb. Rzadko sobie na niego pozwalam, ale widząc świeże ryby nie mogłam się oprzeć. Tym razem sandacza podałam z sosem kurkowym. Okazało się, że taki sos
Zobacz więcej
Jeśli będzie mieli takie szczęście jak ja i dostaniecie dużego, pięknego sandacza, to pyszny obiad zrobić się sam. Mięso tej ryby jest delikatne i białe, a ości łatwe do oddzielenia. Podczas pieczenia
Zobacz więcej
Dawno dawano temu, na terenie Zatoki Gdańskiej zamieszkiwało plemię Pomorzan. Jeszcze na początku X wieku ich głównym ośrodkiem była Kępa Oksywska, a w okolicach dzisiejszego Pucka znajdował się port.
Zobacz więcej
Po ciężkim dniu w szkole nic tak nie poprawia samopoczucia jak dobre jedzenie. Na śniadanie zaserwowałam sobie pieczoną polentę, upiekłam też ciasto marchewkowe, na który przepis podam niebawem, ale
Zobacz więcej
Ciekawapropozycja na wigilijny stół inowa odsłona ryby czyli sandacz po staropolsku. Stary zapomniany przepis. Składniki na 2 porcje • 1 filet z sandacza • 2 ogórki kiszone • 2 szalotki • 1 szklanka
Zobacz więcej
Według mnie ryby najlepiej smakują, gdy są przygotowane w jak najprostszy sposób. Nie potrzebują kombinowania, wielu przypraw i smaków. Najbardziej lubię ryby pieczone. Są zdrowe i pyszne. Sandacz
Zobacz więcej
« muffiny czekoladowe z ... Myślisz, że to biszkopt...? » Sandacz pieczony z cytryną Sandacz okazał się bardzo sympatyczną rybą. Całkiem przyjemny w smaku i łatwy do przygotowania. składniki: jeden
Zobacz więcej
Cytrynowy sandacz zporami wbiałym winie 0 Flares Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 Filament.io Made with Flare More Info'> 0 Flares Składniki: 500g filetu zsandacza 1 duży por 4 łyżki mąki 1
Zobacz więcej
Składniki: 1 tusza z sandacza, u mnie ok. 70 dkg mąka, sól i pieprz 2 szalotki 1/2 czerwonej papryki 3 łyżki śmietany, u mnie 18% sól i pieprz Przygotowanie: Sandacza … Czytaj dalej Sandacz w sosie
Zobacz więcej
Cześć =) Sandacz to jedna z najsmaczniejszych ryb polskich jezior. Dziś, z cyklu "gościny w restauracjach", przedstawiamy sandacza w dwóch wydaniach. Pierwszy, pochodzi z restauracjiColorado w
Zobacz więcej
Kiedy po raz pierwszy spróbowałam sandacza po staropolsku to zakochałam się w tym daniu. Nie jestem wielką fanką polskiej kuchni przez wzgląd na to, że jest dość ciężka. Ale od czasu do czasu pozwalam
Zobacz więcej
Gdy za oknem szaro i deszczowo - polecam przygotować smażonego sandacza. Ryba smakuje wyśmienicie, a jej białe i soczyste mięso jest naprawdę pyszne! Po przesmażeniu skropcie ją sokiem z cytryny,
Zobacz więcej
Pory to dla mnie warzywo zimowe. Dostępne są cały rok, a najsmaczniejsze, bo młodziutkie są wiosną. Ale mało mamy warzyw w zimie i dlatego staram się korzystać z porów głównie wtedy. Poszerzam zimowy
Zobacz więcej
Smażony sandacz na maśle ze szpinakiem Sezon na sandacza trwa w najlepsze, więc w końcu i ja spróbowałem szczęścia w pobliskim jeziorze Sarąg. Na dole widoczny jest rezultat połowu. Gotowy smażony
Zobacz więcej
Cześć =) Sandacz, to ryba wyjątkowa, wysoko ceniona na całym świecie, zarówno za walory dietetyczne (niska zawartość tłuszczu i wysoko przyswajalne białko) oraz kulinarne (uważany jest za przysmak i
Zobacz więcej
Jak dobrze mieć w domu wędkarza! Świeża ryba to doskonały surowiec na pyszne danie. A jak się trafi sandacz… Przepraszam, nie „trafi”, bo złapanie sandacza w naturalnym zbiorniku to duża sztuka,
Zobacz więcej
Dziś propozycja połączenia tego, co uwielbiam - ryby i kurek. Pierwszy raz w tym roku robiłam kurki i wyszły genialne. Aż podjadałam w trakcie przygotowania co chwilę, aż do tego stopnia, że mało co
Zobacz więcej
Mój ulubiony obiad jednodaniowy to sandacz z surówką, którą nazwałam surukaso. Przygotowanie wbrew pozorom nie zabiera wiele czasu, do tego obiad jest bardzo zdrowy, smaczny i co najważniejsze
Zobacz więcej
Sandacz w śmietanie z kaparami W Internecie jest przepis Adama Michalskiego na rybę. Przepis świąteczny, bożonarodzeniowy. Nie trzeba czekać aż do grudnia by zjeść pysznego sandacza. Ryba smakuje
Zobacz więcej