sandacz z pieczarkami

{{headerMessage}}
Sandacz jest tak smaczną rybką , że nie ma co za wiele przy nim ,, mieszać" .Starczy jeśli go dobrze usmażymy . Jako akcent smakowy dołączyłam pieczarki i polecam gorąco ta wersję bo sandacz smakował Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Tych wypraw na ryby, szczególnie gdy mieszkało się nieopodal rzeki. Świeże płotki prosto z patelni, albo niepowtarzalne węgorze w sosie koperkowym. Mmm.. Poza walorami odżywczymi ryb,dla mnie równie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo delikatna i zdrowa rybka w połączeniu z chrzanowym sosem stanowi smaczny obiad lub kolację. A sandacz sam w sobie jest jedną z lepszych ryb, które uwielbiam. 1,5 kg sandacza Sól Pieprz Sok z Zobacz więcej
ulazgi
ulazgi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W kuchni Uli
Sandacz z figą po królewsku.

Sandacz z figą po królewsku. 387

0
{{headerMessage}}
składniki na dwie porcje obiadowe: 3 nieduże filety sandacza oliwa dwie spore gałązki świeżego koperku cytryna cukier brązowy biały pieprz sól morska klarowane masło przygotowanie: filety ryby Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wczoraj dzień zajęty od bardzo wczesnego ranka 5.07 (było ciemno jak wychodziłam do pracy) aż do samego jego końca. Z najbliższą rodziną, jeden z moich braci świętował swoje 40-ste urodziny:) Na stole Zobacz więcej
Anka
Anka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Z miłości do gotowania
Ryba w sosie kurkowym

Ryba w sosie kurkowym 634

0
{{headerMessage}}
Choć połączenie ryby z grzybami może wydawać się zaskakujące, warto spróbować takiego dania. Od zawsze piekę karpia z pieczarkami, a ostatnio przygotowałam sandacza z kurkami, a właściwie w sosie Zobacz więcej
ALotta
ALotta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Lotty
Sandacz po staropolsku

Sandacz po staropolsku 2690

1
{{headerMessage}}
Sandacz według przepisu z 1935 roku. Książka kucharska, w której znajduje się ten przepis jest dość nietypowa, bowiem pisana językiem staropolskim, ale dostępna w internecie. Oto skopiowany przepis : Zobacz więcej
baaaraneeek
baaaraneeek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ALBA
Ryba pieczona

Ryba pieczona 1526

0
{{headerMessage}}
Ryba pieczona ALBA - BLOG KULINARNY Ostatnie wpisy Ryba pieczona Paluszki grissini w szynce ... Kanapeczki z łososiem Sałatka z kabanosem Sałatka z łososiem wędzonym Szaszłyki z kurczakiem Sałatka z Zobacz więcej
viqui7
viqui7 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Aromatico
Rybka w ubranku

Rybka w ubranku 76

0
{{headerMessage}}
Jak to dobrze znać kogoś, kto zna kogoś, kto ma sąsiada, który kocha łowić:-) Albo jeszcze lepiej, jeśli ten ktoś, kto zna kogoś, kto lubi łowić ryby, dostanie coś pysznego (w tym wypadku sandacza), Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jak karkówki i piersi. Natomiast prawdziwe cuda objawiły się dopiero w niedocenianej przez organizatorów konkurencji dowolnej. Na naszym jurorskim stole pojawiły się zjawiskowe pstrągi, łososie, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ostatnio dużo piekłam ciast i w ferworze odkrywania nowych cukierniczych kompozycji nie znalazłam czasu by podzielić się z Wami przepisem na pyszną rybkę. Niniejszym więc nadrabiam zaległości W moim Zobacz więcej
Aggie
Aggie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
My Vintage Café
Karp swiateczny

Karp swiateczny 2306

2
{{headerMessage}}
pochwalic:) Moze dlatego tez wybor potraw z karpia jest dosyc ubogi i skromy, skoro jest z nami od niedawna. Jak go przygotowac, zeby byl znosny? W szarym sosie? Usmazyc czy w galarecie? Raczej Zobacz więcej
natalia.r
natalia.r Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Poezja-smaku
Smakowity kurczak faszerowany

Smakowity kurczak faszerowany 865

0
{{headerMessage}}
na kurczaka faszerowanego bierze udział w zabawie kulinarnej “Smakowita Pajda to kulinarna frajda!”,którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent smalczyku roślinnego Smakowita Pajda. Zobacz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jednorazowych miskach. Produkty z których są przygotowywane dania pochodzą od lokalnych dostawców. W menu znajdziemy: koszyk z sandaczem (kasza jaglana, marynowany fenkuł, chipsy z marchewki, kiełki) Zobacz więcej
Liska
Liska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
White Plate
Szczecin kulinarnie

Szczecin kulinarnie 347

0
{{headerMessage}}
, podawana w kociołku. Zupa była świetna, dania główne (próbowałam suma i sandacza) mniej, ale tym, co kazało mi do restauracji wrócić następnego dnia, były śledzie. W restauracji podaje się je na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
główne. Mnóstwo dań głównych, z każdego po troszeczku, żeby popróbować wszystkiego. Po raz pierwszy miałam okazję jeść na przykład policzki wołowe. Coś niesamowitego, delikatne, pełne smaku mięso, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pewnie zastanawiacie się, co podać na wigilijną wieczerzę? Ja w tym roku zaplanowałam: 1. Barszcz czerwony na zakwasie z kiszonych buraków 2. Uszka z grzybami z mieszanych grzybów leśnych 3. Karpia w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
gatunki. Jeśli zdobędziecie raki możecie podjąć się wykonania retro-przepisunapasztet z raków, jaj i ryb z pisma Kobieta w świecie i w domu z 1932 roku. Ryba, której trzeba użyc do pasztetu to Zobacz więcej