sandacz z rydzami

Tabaka, znanego z piątej TopChefa) przygotował dla nas 10 niezwykłych dań (i jeszcze 4 zakąski zanim weszliśmy do restauracji). Niesamowitych, złożonych, ciekawych. Degustowaliśmy: czekoladkę z foie Zobacz więcej
dość oryginalna i rzucała się w oczy. Ferrero z foie grass Węgorz lardo z galaretką z ogórka kiszonego Rydze z bryndzą i olejem z dyni Sandacz z owsianką pietruszkową podany z kapustą kiszoną i Zobacz więcej
dość oryginalna i rzucała się w oczy. Ferrero z foie grass Węgorz lardo z galaretką z ogórka kiszonego Rydze z bryndzą i olejem z dyni Sandacz z owsianką pietruszkową podany z kapustą kiszoną i Zobacz więcej
z ogórkiem kiszonym - przyznajcie, że forma podania zachwyca! Rydze z bryndzą i szczawiem zajęczym. Sandacz z owsianką pietruszkową i kiszona kapusta z burakiem. Kompot z szarej renety i chrzanu. Zobacz więcej
jesieni. Próbując ich, zrozumiałam, co oznacza "esencja smaku" - kropelka selerowego musu smakowała bardziej selerowo niż sam seler:) Obie przystawki były wspaniałe - zarówno soczewicowa zupa z kozim Zobacz więcej
Weneczuk Tomasz Haber Adam Lach Chris Duda Michał Wilkonski Łukasz Pecarski Adam Krawczyk Jan Kotulak Menu: Pieczywo, masło kozie z koziej łączkioraz kacze ferrero z foie gras Węgorz – lardo z Zobacz więcej
wspólnie z nimi przez uzdolniony zespół kucharzy wHilton Garden Inn. Zapowiedź kolacji w "Poradniku Restauratora" Menu degustacyjne: 0. Przystawki 1. Ferrero z foie gras 2. Węgorz lardo z ogórkiem Zobacz więcej
To już trzecie podsumowanie z listą ciekawych restauracji otwartych w ostatnim czasie w Krakowie. Coś nowego znajdą dla siebie miłośnicy kuchni śródziemnomorskiej (dwie nowe restauracje) oraz jedzenia Zobacz więcej
na zapowiedzianą Atelier Amaro Cook Book. Nie mogę się już doczekać!!! Oby więcej takich kreatywnych, zaangażowanych, a przy tym skromnych i normalnych osobistości w polskiej kuchni :). Flambirowana Zobacz więcej
wina do serwowanych potraw. Hotelowe śniadanie "na bogato" w formie bufetu, każdy znajdzie coś dla siebie np. miody z pasieki "Barć" z Kamiennej, sery regionalne, grzyby z okolicznych łąk i lasów, Zobacz więcej
Praga Północ Praga Południe Saska Kępa Śródmieście Ursus Ursynów Wawer Wilanów Wola Żoliborz Okolice Warszawy Kuchnia australijska azjatycka bałkańska chińska cukiernia francuska grecka hiszpańska Zobacz więcej
w naszej hotelowej wędzarni Boczkowy barszcz ze smardzami, kluskami chrzanowymi i świeżym majerankiem Policzki wołowe w sosie własnym podane na buraczkach korzennych i puree ziemniaczanym Zobacz więcej