sandacz z rydzami

Tabaka, znanego z piątej TopChefa) przygotował dla nas 10 niezwykłych dań (i jeszcze 4 zakąski zanim weszliśmy do restauracji). Niesamowitych, złożonych, ciekawych. Degustowaliśmy: czekoladkę z foie Zobacz więcej
dość oryginalna i rzucała się w oczy. Ferrero z foie grass Węgorz lardo z galaretką z ogórka kiszonego Rydze z bryndzą i olejem z dyni Sandacz z owsianką pietruszkową podany z kapustą kiszoną i Zobacz więcej
dość oryginalna i rzucała się w oczy. Ferrero z foie grass Węgorz lardo z galaretką z ogórka kiszonego Rydze z bryndzą i olejem z dyni Sandacz z owsianką pietruszkową podany z kapustą kiszoną i Zobacz więcej
z ogórkiem kiszonym - przyznajcie, że forma podania zachwyca! Rydze z bryndzą i szczawiem zajęczym. Sandacz z owsianką pietruszkową i kiszona kapusta z burakiem. Kompot z szarej renety i chrzanu. Zobacz więcej
jesieni. Próbując ich, zrozumiałam, co oznacza "esencja smaku" - kropelka selerowego musu smakowała bardziej selerowo niż sam seler:) Obie przystawki były wspaniałe - zarówno soczewicowa zupa z kozim Zobacz więcej
Weneczuk Tomasz Haber Adam Lach Chris Duda Michał Wilkonski Łukasz Pecarski Adam Krawczyk Jan Kotulak Menu: Pieczywo, masło kozie z koziej łączkioraz kacze ferrero z foie gras Węgorz – lardo z Zobacz więcej
wspólnie z nimi przez uzdolniony zespół kucharzy wHilton Garden Inn. Zapowiedź kolacji w "Poradniku Restauratora" Menu degustacyjne: 0. Przystawki 1. Ferrero z foie gras 2. Węgorz lardo z ogórkiem Zobacz więcej
, lokalnych produktach. Przykładowe dania: zupa dyniowa z szałwią i parmezanem (13 zł), mule w piwie pszenicznym, rydze, chorizo, listek laurowy (18 zł), sandacz, kurki, groszek, sos szafranowy z Zobacz więcej
na zapowiedzianą Atelier Amaro Cook Book. Nie mogę się już doczekać!!! Oby więcej takich kreatywnych, zaangażowanych, a przy tym skromnych i normalnych osobistości w polskiej kuchni :). Flambirowana Zobacz więcej
wina do serwowanych potraw. Hotelowe śniadanie "na bogato" w formie bufetu, każdy znajdzie coś dla siebie np. miody z pasieki "Barć" z Kamiennej, sery regionalne, grzyby z okolicznych łąk i lasów, Zobacz więcej
udekorowanych białymi obrusami, szkłem kieliszków i bukietami kwiatów zjecie biznesowy lunch lub wystawną kolację. Miejsceprzyciąga klientelę chcącą spróbować pierogów z langustynką, pomarańczą i Zobacz więcej
wszystkie propozycje Szefa Kuchni były dla mnie dużą przyjemnością i miłym łechtaniem zmysłów ;) Przykłady z karty wzięte: Carpaccio z sarny z marynowanymi rydzami, pyłem orzechowym, pomidorami Zobacz więcej