sandacz z żurawiną

{{headerMessage}}
selen, fosfor, witaminę D3. Ryby słodkowodne zawierają dużo witaminy A. Smażone małe rybki takie jak szprotki, sardynki są niespożytym źródłem wapnia. Jedzmy ryby dla własnego zdrowia a przyrządzanie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Menu na Boże Narodzenie 2015 Bułeczki-pierogi z kaszą gryczaną i ziemniakami Sandacz w cieście czosnkowo lubczykowym Pasztet z soczewicy z żurawiną Pasztet z kaczki i golonki Śledzie "na smaka" Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chleby i bułeczki Bułeczki kardamonowe Bułeczki z kaszą gryczaną i ziemniakami Chleb bez wyrabiania z czarnuszką i czosnkiem niedźwiedzim-łatwy Zupy Zupa grzybowa Pierogi Pierogi ruskie Pierogi Zobacz więcej
Ostoja Lasu
Ostoja Lasu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ostoja Lasu
Orzeszku...rybka!

Orzeszku...rybka! 81

0
{{headerMessage}}
Składniki: 3 filety z Sandacza ze skórą orzechy włoskie migdały w płatkach 3 daktyle suszone mała garść żurawiny suszonej mieszanka warzyw mexico papryka słodka suszona kukurydza konserwowa 200g kaszy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
chłodnik litewski z szyjkami rakowymi (10 zł), który był bardzo smaczny. Jakiś czas temu serwowali go bodajże z krewetkami. Czas na dania główne. Trochę ich było, ale prócz kotlecików jagnięcych z Zobacz więcej
Alex27
Alex27 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fotografia od kuchni
Food Camp 2014

Food Camp 2014 125

0
{{headerMessage}}
. Wszystko to w towarzystwie pysznych serów polskich! Do dyspozycji mieliśmy wspaniałe zimowe warzywa korzeniowe, które wykorzystaliśmy na wiele pysznych sposobów, m.in w puree z topinamburu, cieście Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ostatnia propozycja w tym roku. Suflet z łososia chciałam zrobić na filecie z sandacza, ale braki w sklepach i mały wybór... Dlatego też to iście idealne danie postanowiłam wydać w moim stylu. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, a dania były serwowane w malutkich porcjach, jako coś w rodzaju menu degustacyjnego. Najbardziej dumna jestem z dań rybnych; niespecjalnie są u nas lubiane, ale wyszukałam przepisy, które naprawdę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
(2)Śniadanie(4)Wegetariańskie(5)Wielkanoc(7)Wypieki(18)Zapiekanki(5)Zupy(7)Żurawina(1) Archiwum bloga 2016(41) maja(7) Zrelaksowany jak .... renifer? Mustikkasoppa - słodka zupa jagodowa Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Foksal Factory - recenzja

Foksal Factory - recenzja 93

0
{{headerMessage}}
chcieliśmy spróbować jak najwięcej różnych dań braliśmy po jednej porcji na dwie osoby. Na wstępie do picia zamówiliśmy domową mrożoną herbatę i domową lemoniadę ( każda 9 zł). Żałowałam, że nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Czy trudno zrobić taką rybę? Nie! To tylko tak wygląda :) Sandacz, za którym cały tydzień biegałam. Marzył mi się sandacz w dzwonkach i przygotowany całkiem inaczej, jednak jak już w końcu trafiłam na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
-który-był-specjalny-ale-nie-pamiętam-jaki z orzechami pinii, jeżyną i jogurtem w pudrze (to poniuchałam, skubnęłam orzeszka i oddałam mamie, acz przyznaję, że zapach był obłędny), drugim - podane Zobacz więcej
annazona
annazona Obserwuj blogaObserwujesz bloga
dania kontra ania
Tutto Bene (Kraków)

Tutto Bene (Kraków) 137

0
{{headerMessage}}
wygórowane ceny (rosół za 10zł, de volaille za 35) i drobne zamieszanie (włoską bruschettę znajdziemy zaraz obok góralskiego oscypka z żurawiną i meksykańskich nachos z dipem). Włoskie menu jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ostatnio miałam przyjemność otrzymać zaproszenie do krakowskiej restauracji Andromeda w celu degustacji serwowanych prze nich potraw. Szybkie zerknięcie na zamieszczone w internecie menu i już Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na małe spotkanie pod hasłem: Kumpiak, kindziuk, kolbasz – wędliny dojrzewające z Podlasia, które przeprowadzili panowie Andrzej Fiedoruk i Lech Zwolan. Opowiadanie o wędlinach i naturalnych, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
cydru z laską cynamonu i jabłkowymi chipsami. Za oknem leje i wieje. Idealna rozgrzewka. Kelner przynosi bagietkę z żurawiną i wylewa każdemu na talerzyk porcję oliwy. Butelkę z oliwą niestety Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Akademia na Różanej

Akademia na Różanej 183

0
{{headerMessage}}
że każdy rocznik charakteryzuje się indywidualny aromatem i smakiem. Trzeba będzie to sprawdzić. My do picia zamówiliśmy lemoniady: truskawkowo- żurawinową oraz pomarańczową z imbirem i kardamonem. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
tę restaurację. Miałam bowiem przyjemność poznać szefa kuchni Grzegorza Pomietło blisko rok tomu i ufam jego potrawom bezgranicznie. Dania przygotowane są ze świeżych składników (restauracja Zobacz więcej
Marek&Beata
Marek&Beata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Z niejednego garnka
Wegetariański bogracz

Wegetariański bogracz 890

0
{{headerMessage}}
bataty bazylia biała czekolada białe szparagi białe wino białka jajek biały ser biszkopty borowiki boćwinka brandy brokuł brokuł gałązkowy brokuły brukiew brukselka bryndza budyń bulion bulion Zobacz więcej
{{headerMessage}}
(3)pieczywo(1)pierogi(1)pizza.(1)Piątnica(1)placki(4)Polsat Food Network(6)polędwiczka wieprzowa(1)pomidor(2)pomidory(4)pomidory Zobacz więcej