sandacz zapiekany

Delikatny smak sandacza doskonale łączy się z intensywnym ziemnym smakiem leśnych grzybów. A o śmietance ja w ogóle już nic nie mówię ... Wszystko jest zapiekane w piekarniku, w którym smaki dobrze Zobacz więcej
Wczesna jesień..czas spacerów po lesie w poszukiwaniu grzybów. Nasze zbiory nie były zbyt obfite, jadnak zazwyczaj wystarczają na zrobienie pysznej kolacji. Pomysł pojawił się w związku z dostawą Zobacz więcej
cię chandra. 100g ugotowanego brązowego ryżu 500 g filetów z sandacza 2 pomidory mała cukinia świeży tymianek pasta ajvar oliwa sól, pieprz 2 łyżki sosu sojowego papier do pieczenia Sandacza pokroić Zobacz więcej
Dziwnie się czuję, bo ryby w niedzielę nie jadam. Tzn dorsza. Prędzej sandacza albo łososia. Ale w całości mógł reprezentować niedzielny obiad. 500 gram dorsza (u mnie mrożony) sól, pieprz, skórka z Zobacz więcej
Na dzisiejszym zdjęciu możecie zobaczyć łososia, ale ten przepis zagra równie dobrze z innymi rybami. Nadaje się tutaj każda ryba o białym, zwartym mięsa, jak na przykład dorsz czy sandacz - lub inna, Zobacz więcej
Nasze ryby takie jak dorsz, pstrąg, sandacz, łosoś czy okoń doskonale pasują do tak zwanego „polskiego” (czyli pietruszkowego) pesto. Zapiekana pod ziołowym sosem ryba jest bardzo aromatyczna i do Zobacz więcej
Z jakim smakiem kojarzy się czerwony? A jak smakuje pomarańczowy? Czy kolor ma smak? Oczywiście! Smaki dzielę na jasne i ciemne. Jasny to seler,groszek,sandacz. Bakłażan,dziczyzna,grzyby to ciemne. Zobacz więcej
Znakomity sposób na każdą rybę. Słodkowodną lub morską. Małą i dużą. W filetach lub dzwonkach. Przepis łatwy, szybki, robi się sam i zawsze udaje. Wystarczy sprawioną i posoloną rybkę ułożyć w Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Sandacz vera Cruse

Sandacz vera Cruse 960

2
! Składniki: 400g filetów halibuta, sandacza lub innej białej ryby 1 łyzka mąki 2 pomidory 2 marynowane papryczki jalapeno 1 łyżeczka marynaty do ryby Knorr pęczek oregano pęczek liści kolendry 2 Zobacz więcej
Zapiekanka w stylu angielskim chodziła za mną od dawna. Chociaż myślałam o wersji z mięsem. Miałam jednak świeżego sandacza i dla niego też znalazłam inspirację w książce „Mary Berry’s cookery Zobacz więcej
wnosi pyszną anyżową nutę, do tego cytrusowy aromat i ryba naprawdę świetnie smakuje. Składniki: ok 1 kg filetów ryby np. karpia, okonia, sandacza 1 bulwa kopru włoskiego 1 marchewka 1 szklanka soku Zobacz więcej
Aldi
Aldi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Psoty Psotki
Sandacz w ziołach

Sandacz w ziołach 849

0
Brakowało nam smacznych rybek. Nie spożywaliśmy ich blisko dwa tygodnie, a to dla nas bardzo długo. Wybór padł na sandacza, sprytnego mieszkańca słodkowodnych akwenów. Ryba została złowiona na Zobacz więcej
w ustach sandacza zapiekanego pod musem z łososia, z beszamelem… … oraz mus z drobiowych wątróbek Przygotowaliśmy też zupę cebulową na białym winie, z grzankami z serem gruyere Ratatouille z jajkiem Zobacz więcej
tablicy go nie było. I zdecydowałam się na nie dopiero po tym jak okazało się, że nie ma tatara ani carpaccio z kaczki. I bardzo dobrze, że nie było, bo grasica na purée ze skorzonery (22 PLN) była Zobacz więcej
kiad
kiad Obserwuj blogaObserwujesz bloga
latosiowy-dom
Karmazyn z cukinią

Karmazyn z cukinią 57

0
pojawia się w sklepach/ ja kupiłam swojego czasu filety w Biedronce/ i postanowiłam poznać ten smak. Ale nie kupujmy go często! Zróbcie raz, posmakujcie, a potem pokombinujcie z innymi smakami. Zobacz więcej
rozgrzanym do temperatury 220C. Nie trzeba się martwić wysoką temperaturą, ponieważ ryba lubi szybkie i intensywne zapiekanie. Zwracam uwagę na wysuszenie ryby papierowym ręcznikiem przed pieczeniem. Zobacz więcej
Rokiel biały - White bass, ryba słodkowodna z gatunku okoniokształtnych. Ma białe, zwarte mięso. Jest delikatna w smaku, podobna do okonia i sandacza. Wydłużone, smukłe ciało. Kolor srebrno biały, Zobacz więcej
Bardzo lubię potrawy, które można nazwać kompleksowymi. Jednocześnie danie główne i dodatek. Warzywa zapiekane w winie w jednym naczyniu z rybą to idealny dodatek do dorady. Wysiłku mało i maksimum Zobacz więcej
na delikatną, soczystą doradę pieczoną w piekarniku na warzywach. Cukinia, papryka i por pozostają jędrne i chrupiące – takie lubimy najbardziej, za to ziemniaki rozpływały się w ustach. Do Zobacz więcej
Wracając do kuchni węgierskiej i jej podstawowego składnika - papryki w każdej postaci - postanowiłem przyrządzić kolejny z paprykarzy. Po paprykarzu ziemniaczanym teraz czas na paprykarz rybny, zwany Zobacz więcej