sarka

ZOBACZ TAKŻE:

jaką preferujemy 100 g sarka topionego – najlepiej w „kiełbasce” bo jest półpłynny sól, pieprz natka pietruszki olej Grzyby oczyścić i pokroić w plastry. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na Zobacz więcej
cierpiącym na anemię oraz zaburzenia krążenia -ze względu na zawartość żelaza i magnezu. Duża zawartość wapnia sprawia, że jest zalecana osobom cierpiącym na osteoporozę. Zawiera również sporo jodu, Zobacz więcej
apologeta i kabalista Szemkel Szemkel - sarkają aniołowie dlaczego nie jesteś doskonały malarze bizantyjscy kiedy malują siedmiu odtwarzają Szemkela podobnego do tamtych sądzą bowiem że popadliby w Zobacz więcej
maamusi
maamusi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
majulki
Mleczny ryż

Mleczny ryż 1242

2
- Co się stało, co się stało? - Gwałtu, mleko wyleciało! Przeraziła się kucharka, Wyleciało mleko z garnka I jak białe prześcieradło Na patelni wierzchem siadło. Jęło fruwać pod sufitem, Przyśpiewując Zobacz więcej
Bardzo smaczna, nie ma co powiedzieć. Połączenie słodkawej cebuli z wyrazistym smakiem bryndzy jest za dychę. Nikt nie sarkał, wszyscy się rzucili na tę kolacyjkę. Powinnam była zrobić z podwójnej Zobacz więcej
Czerwony barszcz jest jedną z ulubionych zup w naszym domu (nie bez kozery blog tak się nazywa; mam nadzieję, że pani Tessa Capponi się nie obraziła za tę buraczaną trawestację :-)). Więc kiedy wpadł Zobacz więcej
, że jest bardzo tłusty i się wytopi wystarczająco dużo smalczyku, ale mój był raczej chudy, więc podlałam olejem). Skwarki wybrać do miseczki, a do tłuszczu na gorącej patelni wlać kilka łyżek wody z Zobacz więcej
Buszując w zbożu... eee... wróć!: buszując na blogu u Kubeczka natknęłam się na coś, co Bożenka nazwała "grzankami z ciecierzycy". Z tych rzeczy to ja tylko grzaniec, ale mam w domu takiego smużdża, Zobacz więcej
w wodzie, studzimy. Śmietankę ubijamy na sztywno razem z cukrem pudrem. Dodajemy po łyżce sarka homogenizowanego i wsypujemy kawę 3w1. Ostudzoną żelatynę powoli wlewamy do kremu nie przerywając Zobacz więcej
są. Dietetologiczne. Takich naszemu sołtysowi i pokazać nie można, bo zaraz sarka, pluje i złorzeczy. On jak coś nietłuste jest, to go wzdryga. I tego, zaraz umyśliłem przyrządzić coś z tej Zobacz więcej
. „Na wydaniu” posypać plasterkami chili, zieleniną i koniecznie tymi daktylami (jak dobrze, że wujek Stasiu obdarzył moje potwory daktylami w ubiegłoroczne wakacje i leżały sobie zapomniane i Zobacz więcej
z Ptysią. Akurat zaczął padać śnieg. Ogromne, białe płatki powoli pokrywały dachy i chodniki białą pierzynką. Uwielbiam tą śnieżną ciszę - absolutną, ale nie przytłaczającą. Magiczną. I choć Zobacz więcej
pyra
pyra Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ja w kuchni
Muffinki truskawkowe

Muffinki truskawkowe 290

1
luty 2014 marzec 2014 kwiecień 2014 czerwiec 2014 ...schowaj O mnie 40 -latka marta110171@op.pl O moim bloogu Próbuje gotować i czasem wychodzi... Kategorie wszystkie biszkopt ciasta desery fast Zobacz więcej
Indyki, kaczki, gęsi, kurczęta i perliczki w polskiej kuchni są znane i cenione od stuleci. Dowody na to znajdziemy nie tylko w dawnych książkach kucharskich, ale także w kulinarnych wątkach epopei Zobacz więcej
piegusek
piegusek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pieguskowa kuchnia
KECZUP Z DYNI

KECZUP Z DYNI 87

0
raz zrobiłam z cukinii (to też jakieś dyniowate) to sarkali, że to jest sos warzywny a nie keczup. Pewnie dlatego, że nie było chemii nawalone. Niestety: bez koli, frytek Mister Potejto z Biedro i Zobacz więcej
piegusek
piegusek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pieguskowa kuchnia
KECZUP Z DYNI

KECZUP Z DYNI 41

0
piszesz wygląda tak smakowicie, muszę kiedyś zrobić Reply Marzynia Mamcia 14 października 2014 at 8:13 pm Ja keczupu praktycznie nie jadam, ale Potwory i owszem. Jednak gdy raz zrobiłam z cukinii Zobacz więcej
szlachta sarkała na wino co je włoscy dworzanie z Boną pospołu nazwozili. Że niby oni nie mogą naszej, aromatycznej kuchni, piwek pędzonych w browarach Mikołaja Reja, pfe! Miód dwójniak jednakowoż Zobacz więcej
Chimek
Chimek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuryer Cyniczny
Whisky moja żono…

Whisky moja żono… 168

0
do singli cenach. Mam potworną słabość do Grant’s, irlandzkiego Jamesona, wejdzie też Ballantine’s, choć jest ostrzejszy moim zdaniem. Na pewno nie ma co sarkać na Jacka Daniel’sa. Wiadomo, że to Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: