sarna gulasz

Lili w kuchni
Lili w kuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Lili w kuchni
Gulasz z sarny

Gulasz z sarny 3114

0
Jakiś czas temu mama znalazła sklep gdzie może kupić świeżą dziczyznę. Sarna ma pyszne i delikatne mięso, a świeża jest dużo lepsza niż głębokomrożona, a taką kupiła nam kiedyś w Makro. Było w niej Zobacz więcej
U mnie dzisiaj był uroczysty niedzielny obiad w postaci gulaszu z sarny. Zrobiłam go pierwszy raz i bałam się że mi nie wyjdzie. Ale wyszedł rewelacyjny i wszystkim bardzo smakował. Wcześniej gdy Zobacz więcej
zawartości mioglobiny, która jest źródłem dobrze przyswajalnego żelaza. Dla mnie, jedną z najważniejszych cech dziczyzny jest fakt, że mięso to jest wolne od paszy wzbogacanych substancjami Zobacz więcej
Dostaliśmy kiedyś w prezencie kawał udźca sarniego. Długo nie miałam pojęcia, co z niego zrobić, więc tkwił sobie nieszczęśnik w zamrażarce... dopóki przeglądając magazyn „Kuchnia” nie natrafiłam na Zobacz więcej
zawartości mioglobiny, która jest źródłem dobrze przyswajalnego żelaza. Dla mnie, jedną z najważniejszych cech dziczyzny jest fakt, że mięso to jest wolne od paszy wzbogacanych substancjami Zobacz więcej
Ktoś kiedyś zarzucił mi że nie ma na blogu nic z dziczyzny, postaram się to naprawić ale nie obiecuje że będzie tych przepisów dużo. Nie mam za bardzo dostępu do dziczyzny ale tym razem udało mi się Zobacz więcej
myśliwych w Bieszczadach, nie tylko raczy nas daniami z dzika i sarny, ale też odstąpił mi niedawno pokaźny sarni udziec. Udziec leżał w zamrażalniku, czekając, aż zbiorę się na odwagę by zrobić Zobacz więcej
30 ml nalewki z czosnku niedźwiedziego (można zastąpić wódką i suszonym czosnkiem niedźwiedzim) świeży rozmaryn jałowiec liść laurowy słodka wędzona papryka w proszku pieprz sól 50 ml oliwy z oliwek Zobacz więcej
Udało mi się dostać w sklepie sarninę więc tdzisiaj pyszny zakrapiany winem gulasz. Składniki (dla 3 osób): 0,5 kg sarniny pół małej cebuli 3 ząbki czosnku ziele angielskie liść laurowy owoce jałowca Zobacz więcej
kuchcik8
kuchcik8 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Pokoleń
Gulasz z sarny

Gulasz z sarny 476

0
Dostałam mięsko z sarny, bardzo się ucieszyłam bo lubię dziczyznę. Przygotowanie jest proste i nie wymaga dużych umiejętności. Mięso oczyścić z błon, pokroić na małe kawałki. Wrzucić mięso do Zobacz więcej
Gdy w moim ulubionym mięsnym sklepie kupiłam ładny kawałek sarniej karkówki wybór padł na gulasz. Żeby dobrze uwydatnić delikatny smak dziczyzny, dodatków dajemy niewiele - cebula, czosnek, boczek, Zobacz więcej
Cześć =) Dziczyzna, to jedno z moich ulubionych mięs. Jest to związane z moim zamiłowaniem do myślistwa oraz z tym, że dziczyzna jest bardzo smaczna i zdrowa. Dziś Kasztanowa Kuchnia zaprasza na Zobacz więcej
Mirabelka
Mirabelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Knedle bawarskie

Knedle bawarskie 1323

4
Do gulaszu z sarny podałam knedle bawarskie. Do tej pory robiłam tego typu kluski/knedle na bazie ziemniaków, natomiast te składają się głównie z bułki. Z tego powodu jest to świetny sposób na Zobacz więcej
mięsa z dzika (ja miałam akurat schab) 250 gramborowików 1 cebula 2 łyżki smalcu 30 ml nalewki z czosnku niedźwiedziego (można zastąpić wódką) świeży rozmaryn jałowiec pieprz sól Wykonanie: Mięso z Zobacz więcej
Są tacy którzy nie lubią próbować nowych smaków w kuchni i bazują na tym co znane i "bezpieczne". Ja tam lubię ....i dlatego nie wahałam się sięgnąć w sklepie po mięso z karkówki i łopatki dzika. Był Zobacz więcej
. Jesienna aura sprzyja wygrzebywaniu przepisów na rozgrzewające, rustykalne, jesienno przyprawione potrawy. Jednym z moich ulubionych przepisów jest właśnie gulasz z dziczyzny doprawiony pachnącym Zobacz więcej
że hrabina była miłośniczką polowań. Tym razem korzystam z przepisu Gordona Ramsaya, choć składniki wydają mi się charakterystyczne dla polskiej kuchni. (zmodyfikowany przepis Gordona Ramsaya z Zobacz więcej
Pamiętam, że szczenięciem będąc, moim ulubionym zajęciem kulinarnym było robienie "torcików" w wersji wytrawnej, to znaczy uklepywanie mięsa i ziemniaków na jednolitą masę i konsumowanie ich w ten Zobacz więcej
pietruszki i skirlie, czyli podprażonym owsem, oraz kapustą włoską z marchewką i śmietaną jeszcze bardziej nietypowo. Całość jest w zasadzie idealna - to sycąca (nawet bardzo, bo chciałam wykorzystać Zobacz więcej