sarna sos

Udziec sarny – ok. 1 kg, 6 jagód jałowca, 10 ziaren pieprzu czarnego, 5ziaren ziela angielskiego, 2 listki laurowe, 1 łyżeczka soli, 1 łyżka listków świeżego tymianku, 50 g słoniny – najlepiej Zobacz więcej
. Możecie go także upiec w całości w piekarniku albo przygotować soczyste steki. Przygotowując sarninę i inną dziczyznę, pamiętajcie, że leśne zwierzęta najlepiej "dogadują się" z owocami lasu - Zobacz więcej
Grillowana polędwica z sarny zamarynowana w cydrze, podana z sosem winogronowo-czekoladowym. Polędwica z sarny to dobry wybór nawet dla tych, którzy nie przepadają za dziczyzną. Mięso jest delikatne, Zobacz więcej
To jest chyba mój ulubiony rodzaj mięsa, jeśli chodzi o dziczyznę. Mięso ma taką delikatną strukturę, aromat i smak na tyle interesujący, że na długo pozostawia pod wrażeniem i chęcią dokładki i to Zobacz więcej
Jeśli poszukujemy alternatywy dla czerwonego mięsa dziczyzna będzie doskonałym wyborem. Doskonale zastąpi ona nam wołowinę i jagnięcinę – i do tego jest też zdrowsza. Marynata: 2/3 szklanki oliwy z Zobacz więcej
„Filet sarny pieczony w cieście, podawany z cebulową konfiturą i kurkowym sosem” „Filet sarny pieczony w cieście, podawany z cebulową konfiturą i kurkowym sosem” Po szaleńczym okresie świątecznym i Zobacz więcej
Cześć =) Dziczyzna, to jedno z moich ulubionych mięs. Jest to związane z moim zamiłowaniem do myślistwa oraz z tym, że dziczyzna jest bardzo smaczna i zdrowa. Dziś Kasztanowa Kuchnia zaprasza na Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
dziczyzna

dziczyzna 3814

1
udziec z sarny z sosem z grzybów comber z sarny karczek z dzika schab z dzika z grzybami schab z dzika pieczona szynka z dzika dzik w czekoladzie karczek cielęcy z dzikiem i grzybami pasztet z dzika Zobacz więcej
owsianka z brzoskwiniami i sosem rabarbarowym Zapomniałam już jak wygląda mój las. Cichy, stary, szumiący. Z przebiegającą sarną w oddali i zającem trochę bliżej. Z przebijającymi się promieniami Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Comber z sarny

Comber z sarny 4182

0
Wspaniały, delikatny… nie potrzeba nic kombinować… według mnie im prościej tym lepiej. comber sarny, czerwone wytrawne wino, gałązka tymianku, miód lub cukier, sól, Comber oczyścić z błon, umyć, Zobacz więcej
Bar - wątróbka w miodzie i winie Morela - nalewki i kasza Papryczki 5 - Marsylska zupa rybna Pod Sokołem - sernik na zimno z białej czekolady podany z malinami Illuminati -Kaczka w cieście filo ze Zobacz więcej
Program na dzień 2: Trening grupowy: - Consomme z kurczaka - Zupa cebulowa z grzanką - Marynowanie łososia i pstrąga - Kiełbaski - Pasztet z kurzych wątróbek - Żeberka jagnięce po prowansalsku - Steak Zobacz więcej
Cześć =) Dziczyzna, to jedno z moich ulubionych mięs. Jest to związane z moim zamiłowaniem do myślistwa oraz z tym, że dziczyzna jest bardzo smaczna i zdrowa. Dziś zapraszam na kolejną potrawę z Zobacz więcej
Wątróbka z sarny ma słodkawy, delikatny smak. W tym przepisie z dużą ilością cebulki w sosie własnym. składniki: wątróbka z sarny ( ilość dowolna) mąka pszenna cebula ( im więcej wątróbki tym więcej Zobacz więcej
na grubą kostkę i usmażyć razem z solą, pieprzem, oliwą, octem winnym, posypać sosem knorr i wymieszać. Ugotować ryż (al dente). Polędwicę z sarniny pokroić na drobną kostkę i lekko podsmażyć. Zobacz więcej
, robione były telefonem, bezporządnegooświetlenia): Kanapeczki z pasztetem z dziczyzny Kanapeczki ze śledziem z selerem naciowym i lubczykiem Salpikon z krewetek. Znaczy się sałatkę z krewetek, z Zobacz więcej
Tatar z jelenia Składniki: - polędwica z jelenia (wyłącznie świeża) lub sarny, albo młodej wołowiny, - pieprz, - sól, - papryka słodka, - oliwa z oliwek, - żółtko jaj, Dodatki: - sos sojowy, - cebula Zobacz więcej
przykryć pokrywką. Po 20 minutach wyjąć mięso, obwiązać sznurkiem (aby nadać jej ładny kształt), natrzeć solą i rozgniecionym jałowcem. Obłożyć rozmarynem. Do naczynia do zapiekania włożyć tłuszcz, Zobacz więcej
przykryć pokrywką. Po 20 minutach wyjąć mięso, obwiązać sznurkiem (aby nadać jej ładny kształt), natrzeć solą i rozgniecionym jałowcem. Obłożyć rozmarynem. Do naczynia do zapiekania włożyć tłuszcz, Zobacz więcej
przykryć pokrywką. Po 20 minutach wyjąć mięso, obwiązać sznurkiem, natrzeć solą i rozgniecionym jałowcem. Obłożyć rozmarynem. Do naczynia do zapiekania włożyć tłuszcz, mięso i wstawić do piekarnika Zobacz więcej