sarna w cieście francuskim

kilka sztuczek. Przepis poniżej znajdzie się w wielu relacjach z tego warsztatu, ale chciałam zachować go też u siebie, bo stanowi on podstawę do dalszych pomysłów na kolejne potrawy. Wydaje mi się, Zobacz więcej
Oto mój fawory spośród dań przygotowanych na warsztatach kulinarnych „Smaki dziczyzny”. Grillowany filet sarny, otoczony borowikami z cebulką, zawinięty w naleśnik i ciasto francuskie a potem Zobacz więcej
W minioną sobotę miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach organizowanym przez Makro pod tytułem "Smaki dziczyzny". W warsztatach wzięło udział 25 blogerek. Pracowałyśmy w parach - ja z Izą. W Zobacz więcej
z cukinią Galaretka z kurczaka Paszteciki z ciasta francuskiego z mięsem NA CIEPŁO Gęś faszerowana luzowana – przepis + film Gęś pieczona Kurczak pieczony z cytryną i tymiankiem Zobacz więcej
, sosem żurawinowo – chrzanowym i gruszką gotowaną w czerwonym winie. Spodobał mi się patent na warzywne tagliatelle: pietruszkę, marchewkę i pora kroimy w paski, blanszujemy, a następnie marynujemy w Zobacz więcej
Ostatnie warsztaty prowadzone przez Makro były niezwykle bogate w smaki. Szef kuchni Grzegorz Kazubski podzielił się z nami świetnymi pomysłami na potrawy z dziczyzny doskonale nadające się na Święta, Zobacz więcej
Pierwszy z obiecanych przepisów z warsztatów w Makro. Comber z jelenia czyli danie główne. Fantastyczny pomysł zapakowania mięsa w naleśnika i ciasto francuskie. Myślę, że wykorzystam go z łatwiej Zobacz więcej
10-15 min. 2. Pozostałe ziemniaki ugotować osobno w osolonej wodzie. 2. Odstawić i dokładnie zmiksować zawartość garnka. 3. Przetrzeć przez sito. Podawać z ziemniakami, albo z kwaśną śmietaną i Zobacz więcej
„Filet sarny pieczony w cieście, podawany z cebulową konfiturą i kurkowym sosem” „Filet sarny pieczony w cieście, podawany z cebulową konfiturą i kurkowym sosem” Po szaleńczym okresie świątecznym i Zobacz więcej
Żeberka pieczone z rabarbarem - wieprzowina - my red pot - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU my red pot Żeberka pieczone z rabarbarem (11.08.2016)Barszcz czerwony (05.08.2016)Pizza w Zobacz więcej
branżą. Nie są to kursy z długopisem w ręku a zajęcia praktyczne. Prawdziwe produkty, prawdziwe garnki, noże…po prostu się gotuje. Stanowiska dla kursantów w pełni wyposażone. Dwa telebimy na Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Oswajanie dzikiego stadka

Oswajanie dzikiego stadka 448

0
W ostatnią sobotę miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach kulinarnych pod hasłem "Dary lasu", zorganizowanych przez Makro Cash&Carry. Obawiałam się jak sobie poradzę bo zaproszono mnie tam Zobacz więcej
- papardelle ai funghi porcini - gnocchi al gorgonzola - risotto milanese - pizza (dodatki dowolne w tym słodkie), calzone 3) Warsztaty "Kuchnia polska – 10 najpopularniejszych potraw regionalnych" - Zobacz więcej
Dzień 3 Wg planu dziś co innego, ale świeże ryby i owoce morza są najświeższe właśnie w środę... Trening w zespołach dwuosobowych Menu: Tatar wołowy z parmezanem Małże Św. Jakuba z szafranem Rolada z Zobacz więcej
Rustykalna tarta z jabłkami | szuszugotuje Nawigacja Treść Stopka szuszugotujeNo to tak by moglo być……….:) Kategorie Wybierz kategorię Babeczki czekoladowe Babeczki z nadzieniem Babki Biszkopty Boże Zobacz więcej
Murzynek z orzechami | szuszugotuje Nawigacja Treść Stopka szuszugotujeNo to tak by moglo być……….:) Kategorie Wybierz kategorię Babeczki czekoladowe Babeczki z nadzieniem Babki Bez pieczenia Biszkopty Zobacz więcej
Dodatki do żywności część II|ciastaztradycjami ciastaztradycjami przepisy, które znasz i lubisz Menu główne Przeskocz do tekstu Przeskocz do widgetów Strona główna ciasta ucierane, biszkoptowe z Zobacz więcej
składniki takie jak sos sojowy czy olej sezamowy. Jagnięcina podhalańska ChNP z pesto z jabłek grójeckich i mięty, salsą pomidorową oraz piklami z kolorowej marchewki. Chef: Tomek Woźniak, Kitchen Za Zobacz więcej
fińska francuska grecka polska ukraińska włoska Składniki Kasze i ryże Mięsa Drób Indyk Kaczka Kurczak Koźlina Podroby Wieprzowina Wołowina Owoce Warzywa Nabiał Jajka Mleko Sery Śmietany Ryby Galeria Zobacz więcej
Kwiatkowski, którego mogliście już poznać bo był pierwszym mentorem tego projektu, a który zasilił szeregi Enoteki. Zaczęliśmy od smażonego na klarowanym maśle halibuta z żelem z pomarańczy krwistej, Zobacz więcej