sarnina pieczona w piekarniku

przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wierzch posypać pokrojonymi pomidorami i oscypkiem. Piec w piekarniku przez ok 15 min w temp. 200 stopni. Smacznego:)! *Danie na około 4 osoby. Kokieteriasmaku. Zobacz więcej
. Dlatego na łatwiznę idę dziś i po prostu zrobię zapiekankę. Czego użyję: -pęto ok 500 gr kiełbasy wędzonej z dziczyzny -ok 400 g wołowiny -ziemniaki usmażone w skorupce w piekarniku skropione oliwą Zobacz więcej
szalotek, otarta skórka z jednej cytryny, 2 łyżeczki posiekanego rozmarynu Sposób przygotowania: Mięso popieprzyć (nie solić), ułożyć w misce, dodać warzywa, liść laurowy, ziele angielskie i zalać Zobacz więcej
, sosem żurawinowo – chrzanowym i gruszką gotowaną w czerwonym winie. Spodobał mi się patent na warzywne tagliatelle: pietruszkę, marchewkę i pora kroimy w paski, blanszujemy, a następnie marynujemy w Zobacz więcej
Pieczeń z combra sarniny marynowanej przed pieczeniem w winie .Doskonałe danie na świąteczny obiad . Czas : 1,5 godziny + 48 godzin w marynacie Składniki : 0, 6 kg mięsa z combra sarniego 1 szklanka Zobacz więcej
No i jest! Udziec z sarniny, który dostałam od znajomych doczekał się podania na stół. Długo rozmyślałam co z nim zrobić. Chciałam upiec ale mój obecny piekarnik jest zbyt mały, a poza pieczeniem nic Zobacz więcej
Pieczona gęś z jabłkami - Dania główne - Moje kuchenne inspiracje - bloog.pl Bloog FotoBloogi załóż bloga zaloguj MENU Moje kuchenne inspiracje Pieczona gęś z jabłkami (21.10.2014)Ostry sos dyniowo - Zobacz więcej
Polędwiczka sarny w kolorowym pieprzu i gin'e z konfiturą z szalotki i borowikowym risotto Polędwica sarny jest niezwykle delikatnym mięsem, dosłownie rozpływającym się w ustach. Konfitura z szalotki Zobacz więcej
Pstrąg pieczony w folii - Ryby - DeliciousEating - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU DeliciousEating Pstrąg pieczony w folii (17.02.2014)Spaghetti alla bolognese (03.02.2014)Golonka Zobacz więcej
Faszerowana kaczka pieczona w całości z jabłkami - Drób - DeliciousEating - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU DeliciousEating Faszerowana kaczka pieczona w całości z jabłkami Zobacz więcej
z sarniną:) Czeka mnie prawdziwe wyzwanie, gdyż sarniny nigdy nie przyrządzałam, ani nawet nie jadłam. Więc jeśli macie dla mnie jakieś dobre rady, to chętnie je przyjmę:) A tym czasem przedstawiam Zobacz więcej
Moją pizzę piekłam na kamieniu do pizzy, który po nagrzaniu dobrze trzyma ciepło, dzięki temu spód pizzy jest chrupiący. Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej typ 450 lub 550 ok. 250 ml ciepłej Zobacz więcej
dzikiego mięsa. No a tak… Muszę przyznać, że na dziczyźnie się nie znam. Jadam ją co jakiś czas, ale przygotowaną w sposób wręcz prostacki – gotowaną na parze lub pieczoną (na smaku mi nie zależy, a Zobacz więcej
Tradycyjne carpaccio to znane na całym świecie włoskie danie przygotowywane z surowego mięsa: wołowiny, cielęciny czy sarniny. Mięso kroi się w cieniutkie plasterki lub rozbija na cieniuteńkie “ Zobacz więcej
: jest mięciutkie, aromatyczne, po prostu rozpływa się w ustach. Tak zrobiona dziczyzny smakuje mi najbardziej. Świetnie sprawdzi się na stole bez względu na okazję. I wiecie co? Nawet jeśli nie Zobacz więcej
. To jak wracanie do czasów pierwotnych- mężczyzna idzie w las, aby dostarczyć rodzinie mięso, a kobieta zajmuje się przygotowaniem posiłku (skrajne feministki chyba mi tego nie wybaczą) W tym Zobacz więcej
zacznę należeć się do tej pierwszej... :) Sarnina jest nie tylko smacznym, ale bardzo zdrowym mięsem - chudym, pochodzącym od zwierząt, które żywią się "naturalnie" i nie są karmione modyfikowanymi Zobacz więcej
ula243
ula243 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinaria Uli
Soczyste udka

Soczyste udka 4138

2
. Udka myjemy i suszymy. 2. Nastepnie rozgrzewamy troche oleju na patelni. Obsmazamy nasze udka . WAZNE : patelnia i tluszcz musza byc dobrze rozgrzane . 3. Patelnie sciagamy z ognia i doprawiamy udka Zobacz więcej
. Nastepnego dnia ciasto nalezy porcjami rozwalkowywac ,wycinac pierniczki . Pieczemy w 180 st. (grzanie gora ,dol ) ,na srodkowym poziomie piekarnika. Ja pieke na papierze do pieczenia. Czys Zobacz więcej
Kulinaria Uli: Ges w towarzystwie pomaranczy (pieczona w calosci ) Kulinaria Uli Zapraszam do mojej kuchni :) środa, 7 stycznia 2015 Ges w towarzystwie pomaranczy (pieczona w calosci ) Moja kolejna Zobacz więcej