sarnina przepis

delicious eating
delicious eating Obserwuj blogaObserwujesz bloga
DeliciousEating
Pieczona sarnina

Pieczona sarnina 9495

3
Pieczona sarnina - Dziczyzna - DeliciousEating - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU DeliciousEating Pieczona sarnina (08.01.2014)Tradycyjna zupa ogórkowa (03.01.2014)Zupa rybna z karpia Zobacz więcej
Mięso z dziczyzny do pasztetu może być z sarniny albo z dzika. Pasztet robiłam przy okazji imprezy kulinarnej w Opolu Żarłostacja. Ludziom bardzo smakował, więc bardzo się cieszę. Podawałam go na Zobacz więcej
Dziczyzna jest wymagająca, potrzebuje głębokiego mrożenia od jednego do trzech miesięcy, ale warto poczekać, bo jedząc dziczyznę macie pewność, że to mięso najwyższej jakości. Idealnym dodatkiem do Zobacz więcej
Najlepsze na mrozy jest oczywiście rozgrzewające jedzenie. Zimą sprawdzają się szczególnie gulasze, np. ten - z sarniny, z dodatkiem chili i gorzkiej czekolady. Długo gotowane mięso i aromatyczny, Zobacz więcej
michalek.justyna
michalek.justyna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mama Gotuje
Rolada z sarniny

Rolada z sarniny 641

1
Dziczyzna to rewelacyjne mięso. Jakiś czas temu dostałam piękny kawałek sarniny. Mięso było zamrożone (podobno dziczyznę warto zamrozić bo wtedy kruszeje) więc nie miałam presji żeby od razu coś z Zobacz więcej
martapan
martapan Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kazdemu smacznego...
GULASZ Z SARNINY

GULASZ Z SARNINY 1607

0
Sarnina ma specyficzny smak i zapach, zresztą jak każde mięso. Tajemnica tkwi w przygotowaniu. Dużo ziół, grzyby najlepiej leśne i gotowanie - czas ograniczony do minimum. Sarnina jest bardzo Zobacz więcej
NADIA
NADIA Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Szlakiem daktyli
Pilaw z sarniną

Pilaw z sarniną 282

1
, że kraje Maghrebu preferują kuskus zamiast pilaw, który czasami żartobliwie określany jest jako "kuskus Półwyspu Arabskiego". Dzisiejsza wersja pilaw jest z pewnością bardzo wykwintna za sprawą Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stare Gary
Burgery z sarniny

Burgery z sarniny 187

0
Od jakiegoś czasu można kupić w sklepach niewielkie porcje mięsa z dziczyzny. Tym razem kupiłam sarninę. Ilość mięsa, ok 0,5 kg, była tak nieduża, że nie bardzo wiedziałam jak je przerobić. W tej Zobacz więcej
ann
ann Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozkosze-stolu
gulasz z sarniny

gulasz z sarniny 1296

2
niej było wybitnie miękkie i delikatne, a gulasz potrzebował zaledwie dwóch godzin (a nie standardowych trzech-czterech) na dojście. Gulasz z sarniny (na 5-6 osób) 1,2-1,4 kg łopatki lub szynki z Zobacz więcej
. To jak wracanie do czasów pierwotnych- mężczyzna idzie w las, aby dostarczyć rodzinie mięso, a kobieta zajmuje się przygotowaniem posiłku (skrajne feministki chyba mi tego nie wybaczą) W tym Zobacz więcej
, nie ma wątpliwości, że dziczyzna odgrywała w kuchni staropolskiej ogromną rolę. Postanowiłam więc przy okazji festiwalu kuchni polskiej, po raz drugi zmierzyć się z sarniną, której tym razem Zobacz więcej
 w sezonie
w sezonie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
w sezonie...
porażka z sarniny

porażka z sarniny 1515

0
marynowanie sarniny. Po niespełna dobie, pokroiłam i obsmażyłam mięso w żeliwnym garnku na tłuszczu wytopionym z boczku a następnie zalawszy marynatą i doprawiwszy winem czerwonym wstawiłam do Zobacz więcej
ula243
ula243 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinaria Uli
Gulasz z sarniny

Gulasz z sarniny 4739

2
kaszami. Ja podalam do gulaszu dodatkowo salatke z buraczkow. Autor:Ula Brzydulao12:10 Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w usłudze TwitterUdostępnij w usłudze FacebookUdostępnij w serwisie Zobacz więcej
Składniki: pół kg mięsa z sarniny np. łopatki 2 cebule 2 marchewki 2 plastry selera 2 grzyby suszone 5 ziaren jałowca 4 ziarenka kolendry gałązka rozmarynu kilka ziaren pieprzu prawdziwego 500 ml wody Zobacz więcej
Pieczeń z combra sarniny marynowanej przed pieczeniem w winie .Doskonałe danie na świąteczny obiad . Czas : 1,5 godziny + 48 godzin w marynacie Składniki : 0, 6 kg mięsa z combra sarniego 1 szklanka Zobacz więcej
No i jest! Udziec z sarniny, który dostałam od znajomych doczekał się podania na stół. Długo rozmyślałam co z nim zrobić. Chciałam upiec ale mój obecny piekarnik jest zbyt mały, a poza pieczeniem nic Zobacz więcej
Dziczyzna. U jednych budzi zachwyt, u innych kontrowersje. Mieszkańcy północnych Włoch często przyrządzają dania z dziczyzny - dzika, sarny czy zajęcy. U nas ciężko dzikie mięso dostać i nie jest ono Zobacz więcej
Dziczyzna. U jednych budzi zachwyt, u innych kontrowersje. Mieszkańcy północnych Włoch często przyrządzają dania z dziczyzny - dzika, sarny czy zajęcy. U nas ciężko dzikie mięso dostać i nie jest ono Zobacz więcej
Potrzebne produkty 200 g bakłażana 200 g cukinii 200 g papryki 300 g pieczarek 1/2 cebulki 200 g pomifora 250 gram polędwicy z sarny 1 oscypek średniej wielkości 1 woreczek brązowego ryżu sól ziołowa Zobacz więcej
z dzika. Dzisiaj przedstawię Wam pierwszy przepis. Comber z sarniny z marynowanymi warzywami Kawałek combra należało dokładnie oczyścić z błonek bo twardnieją w obróbce termicznej i następnie Zobacz więcej