sarnina przepisy

delicious eating
delicious eating Obserwuj blogaObserwujesz bloga
DeliciousEating
Pieczona sarnina

Pieczona sarnina 8430

3
Pieczona sarnina - Dziczyzna - DeliciousEating - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU DeliciousEating Pieczona sarnina (08.01.2014)Tradycyjna zupa ogórkowa (03.01.2014)Zupa rybna z karpia Zobacz więcej
Mięso z dziczyzny do pasztetu może być z sarniny albo z dzika. Pasztet robiłam przy okazji imprezy kulinarnej w Opolu Żarłostacja. Ludziom bardzo smakował, więc bardzo się cieszę. Podawałam go na Zobacz więcej
Dziczyzna jest wymagająca, potrzebuje głębokiego mrożenia od jednego do trzech miesięcy, ale warto poczekać, bo jedząc dziczyznę macie pewność, że to mięso najwyższej jakości. Idealnym dodatkiem do Zobacz więcej
Najlepsze na mrozy jest oczywiście rozgrzewające jedzenie. Zimą sprawdzają się szczególnie gulasze, np. ten - z sarniny, z dodatkiem chili i gorzkiej czekolady. Długo gotowane mięso i aromatyczny, Zobacz więcej
michalek.justyna
michalek.justyna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mama Gotuje
Rolada z sarniny

Rolada z sarniny 439

0
Dziczyzna to rewelacyjne mięso. Jakiś czas temu dostałam piękny kawałek sarniny. Mięso było zamrożone (podobno dziczyznę warto zamrozić bo wtedy kruszeje) więc nie miałam presji żeby od razu coś z Zobacz więcej
martapan
martapan Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kazdemu smacznego...
GULASZ Z SARNINY

GULASZ Z SARNINY 1013

0
Sarnina ma specyficzny smak i zapach, zresztą jak każde mięso. Tajemnica tkwi w przygotowaniu. Dużo ziół, grzyby najlepiej leśne i gotowanie - czas ograniczony do minimum. Sarnina jest bardzo Zobacz więcej
NADIA
NADIA Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Szlakiem daktyli
Pilaw z sarniną

Pilaw z sarniną 255

0
, że kraje Maghrebu preferują kuskus zamiast pilaw, który czasami żartobliwie określany jest jako "kuskus Półwyspu Arabskiego". Dzisiejsza wersja pilaw jest z pewnością bardzo wykwintna za sprawą Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stare Gary
Burgery z sarniny

Burgery z sarniny 123

0
Od jakiegoś czasu można kupić w sklepach niewielkie porcje mięsa z dziczyzny. Tym razem kupiłam sarninę. Ilość mięsa, ok 0,5 kg, była tak nieduża, że nie bardzo wiedziałam jak je przerobić. W tej Zobacz więcej
ann
ann Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozkosze-stolu
gulasz z sarniny

gulasz z sarniny 962

1
niej było wybitnie miękkie i delikatne, a gulasz potrzebował zaledwie dwóch godzin (a nie standardowych trzech-czterech) na dojście. Gulasz z sarniny (na 5-6 osób) 1,2-1,4 kg łopatki lub szynki z Zobacz więcej
. To jak wracanie do czasów pierwotnych- mężczyzna idzie w las, aby dostarczyć rodzinie mięso, a kobieta zajmuje się przygotowaniem posiłku (skrajne feministki chyba mi tego nie wybaczą) W tym Zobacz więcej
, nie ma wątpliwości, że dziczyzna odgrywała w kuchni staropolskiej ogromną rolę. Postanowiłam więc przy okazji festiwalu kuchni polskiej, po raz drugi zmierzyć się z sarniną, której tym razem Zobacz więcej
 w sezonie
w sezonie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
w sezonie...
porażka z sarniny

porażka z sarniny 1437

0
marynowanie sarniny. Po niespełna dobie, pokroiłam i obsmażyłam mięso w żeliwnym garnku na tłuszczu wytopionym z boczku a następnie zalawszy marynatą i doprawiwszy winem czerwonym wstawiłam do Zobacz więcej
ula243
ula243 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinaria Uli
Gulasz z sarniny

Gulasz z sarniny 4489

2
Kulinaria Uli: Gulasz z sarniny Kulinaria Uli Zapraszam do mojej kuchni :) środa, 30 lipca 2014 Gulasz z sarniny Sasiad ,ktory jest mysliwym obdarowal mnie sarnina . Na zyczenie meza zrobilam Zobacz więcej
Składniki: pół kg mięsa z sarniny np. łopatki 2 cebule 2 marchewki 2 plastry selera 2 grzyby suszone 5 ziaren jałowca 4 ziarenka kolendry gałązka rozmarynu kilka ziaren pieprzu prawdziwego 500 ml wody Zobacz więcej
Pieczeń z combra sarniny marynowanej przed pieczeniem w winie .Doskonałe danie na świąteczny obiad . Czas : 1,5 godziny + 48 godzin w marynacie Składniki : 0, 6 kg mięsa z combra sarniego 1 szklanka Zobacz więcej
No i jest! Udziec z sarniny, który dostałam od znajomych doczekał się podania na stół. Długo rozmyślałam co z nim zrobić. Chciałam upiec ale mój obecny piekarnik jest zbyt mały, a poza pieczeniem nic Zobacz więcej
sarninę wołowiną. Planowałam kupić dzika, ale przywieźli tylko sarninę. Ragu wyszło przepyszne, mięso było bardzo delikatne i praktycznie bez tłuszczu, rozpływało się w ustach. Ragu z sarniny z Zobacz więcej
sarninę wołowiną. Planowałam kupić dzika, ale przywieźli tylko sarninę. Ragu wyszło przepyszne, mięso było bardzo delikatne i praktycznie bez tłuszczu, rozpływało się w ustach. Ragu z sarniny z Zobacz więcej
na grubą kostkę i usmażyć razem z solą, pieprzem, oliwą, octem winnym, posypać sosem knorr i wymieszać. Ugotować ryż (al dente). Polędwicę z sarniny pokroić na drobną kostkę i lekko podsmażyć. Zobacz więcej
z dzika. Dzisiaj przedstawię Wam pierwszy przepis. Comber z sarniny z marynowanymi warzywami Kawałek combra należało dokładnie oczyścić z błonek bo twardnieją w obróbce termicznej i następnie Zobacz więcej