sarnina z piekarnika

{{headerMessage}}
na grubą kostkę i usmażyć razem z solą, pieprzem, oliwą, octem winnym, posypać sosem knorr i wymieszać. Ugotować ryż (al dente). Polędwicę z sarniny pokroić na drobną kostkę i lekko podsmażyć. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Najgorsze jest to, jak dostaniesz coś od kogoś, tak z dobrego serca, a Ty nie masz pojęcia co z tym zrobić. Ojciec przywiózł od jakiegoś gospodarza, pęto, ogromne pęto kiełbasy z dziczyzny. Ponoć jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na słodko i dietetycznie czy to możliwe? Oczywiście! Delikatne i kruche mięsko z kurczaka można podawać nie tylko na obiad ale również kolację, mamy pewność że nie będziemy czuć się ciężko. Żurawina z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wersji carpaccio . Dzisiaj proponuję carpaccio z sarniny, ale nie surowej, tylko lekko podpieczonej. Składniki (4 porcje): 600g combra sarniego (im grubszy, tym lepiej) olej do smażenia (np. z pestek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, okazało się po przebadaniu, że jej mięso nadaje się do spożycia. A że ostatnio mam jakiegoś dziwnego smaka na gulasze, zdecydowałem się pogrzebać w internecie w poszukiwaniu przepisu na takowy, w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zapragnęłam zjeść prosty, sycący posiłek. Troszkę nostalgiczny, teraz już się takich nie jada. Wyobrażam sobie, że potrawka z dziczyzny była kiedyś polską normą w okresie jesienno-zimowym. Na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ostrości noży. Następnym razem chyba przyjdę ze swoim przyniesionym z domu ;) Pod noże natomiast tym razem trafił dzik, jeleń i sarna. Tym samym powstał pasztet z dzika ze śliwką zawijaną w boczku, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pieczeń z combra sarniny marynowanej przed pieczeniem w winie .Doskonałe danie na świąteczny obiad . Czas : 1,5 godziny + 48 godzin w marynacie Składniki : 0, 6 kg mięsa z combra sarniego 1 szklanka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
) - wymieszajcie całość, przykryjcie pokrywką i niech się dusi na malutkim ogniu. Na ostatnie 15 minut duszenia, jak mięso będzie już wystarczająco miękkie, dodajcie rozmaryn. Doprawcie do smaku solą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pieczona gęś z jabłkami - Dania główne - Moje kuchenne inspiracje - bloog.pl Bloog FotoBloogi załóż bloga zaloguj MENU Moje kuchenne inspiracje Pieczona gęś z jabłkami (21.10.2014)Ostry sos dyniowo - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dużych łyżek oliwy z oliwek Zacznij od zamarynowania mięsa. Pieprz rozgnieć w moździerzu, niezbyt dokładnie. Włóż polędwiczki do miski, posyp utłuczonym pieprzem i dodaj gin. Odstaw na bok. Pokrój Zobacz więcej
{{headerMessage}}
(22.01.2014)Surówka z pora (14.01.2014)Sos czosnkowy (14.01.2014)Soczysta karkówka w ziołach z dodatkiem ziemniaczanych kuleczek (12.01.2014)Pieczona sarnina (08.01.2014)Tradycyjna zupa ogórkowa Zobacz więcej
{{headerMessage}}
(23.01.2014)Zupa szczawiowa (22.01.2014)Roladki wieprzowe (22.01.2014)Surówka z pora (14.01.2014)Sos czosnkowy (14.01.2014)Soczysta karkówka w ziołach z dodatkiem ziemniaczanych kuleczek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z sarniną:) Czeka mnie prawdziwe wyzwanie, gdyż sarniny nigdy nie przyrządzałam, ani nawet nie jadłam. Więc jeśli macie dla mnie jakieś dobre rady, to chętnie je przyjmę:) A tym czasem przedstawiam Zobacz więcej
Izabela
Izabela Obserwuj blogaObserwujesz bloga
impresja smaku
Pizza wiejska z mozzarellą

Pizza wiejska z mozzarellą 120

0
{{headerMessage}}
ząbek czosnku 0,5 łyżeczki chili sól pieprz odrobina cukru Farsz: laska suszonej kiełbasy (w tym przypadku była to kiełbasa z sarniny ale można wziąć kiełbasę wieprzową lub zastąpić kiełbaskę salami) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
postanowiłam zmodyfikować go nieco zgodnie ze swoimi potrzebami. Wyszło naprawdę smacznie! I jak zawsze zachęcam Was do polubienia Jaskiniowej Kuchni na facebooku. Każde polubienie i komentarz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tradycyjne carpaccio to znane na całym świecie włoskie danie przygotowywane z surowego mięsa: wołowiny, cielęciny czy sarniny. Mięso kroi się w cieniutkie plasterki lub rozbija na cieniuteńkie “ Zobacz więcej
{{headerMessage}}
: jest mięciutkie, aromatyczne, po prostu rozpływa się w ustach. Tak zrobiona dziczyzny smakuje mi najbardziej. Świetnie sprawdzi się na stole bez względu na okazję. I wiecie co? Nawet jeśli nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Lubię dziczyznę – dobrze przygotowaną sarninę, dzika czy też właśnie najszlachetniejszego z nich – jelenia. Nie jadłem dziczyzny od ostatniego wyjazdu do Czech i jak tylko zobaczyłem w sklepie piękne Zobacz więcej
{{headerMessage}}
On prosił o dobry gulasz. Taki zimowy… Winny, z charakterem. Ona wyciągnęła z czeluści zamrażarki sarninę leśną, jesienną. Pomyślała o ragoût, które podać można z Jej ulubionymi kluseczkami. On za Zobacz więcej