sarnina z piekarnika

na grubą kostkę i usmażyć razem z solą, pieprzem, oliwą, octem winnym, posypać sosem knorr i wymieszać. Ugotować ryż (al dente). Polędwicę z sarniny pokroić na drobną kostkę i lekko podsmażyć. Zobacz więcej
Najgorsze jest to, jak dostaniesz coś od kogoś, tak z dobrego serca, a Ty nie masz pojęcia co z tym zrobić. Ojciec przywiózł od jakiegoś gospodarza, pęto, ogromne pęto kiełbasy z dziczyzny. Ponoć jest Zobacz więcej
Na słodko i dietetycznie czy to możliwe? Oczywiście! Delikatne i kruche mięsko z kurczaka można podawać nie tylko na obiad ale również kolację, mamy pewność że nie będziemy czuć się ciężko. Żurawina z Zobacz więcej
wersji carpaccio . Dzisiaj proponuję carpaccio z sarniny, ale nie surowej, tylko lekko podpieczonej. Składniki (4 porcje): 600g combra sarniego (im grubszy, tym lepiej) olej do smażenia (np. z pestek Zobacz więcej
, okazało się po przebadaniu, że jej mięso nadaje się do spożycia. A że ostatnio mam jakiegoś dziwnego smaka na gulasze, zdecydowałem się pogrzebać w internecie w poszukiwaniu przepisu na takowy, w Zobacz więcej
Zapragnęłam zjeść prosty, sycący posiłek. Troszkę nostalgiczny, teraz już się takich nie jada. Wyobrażam sobie, że potrawka z dziczyzny była kiedyś polską normą w okresie jesienno-zimowym. Na Zobacz więcej
ostrości noży. Następnym razem chyba przyjdę ze swoim przyniesionym z domu ;) Pod noże natomiast tym razem trafił dzik, jeleń i sarna. Tym samym powstał pasztet z dzika ze śliwką zawijaną w boczku, Zobacz więcej
Pieczeń z combra sarniny marynowanej przed pieczeniem w winie .Doskonałe danie na świąteczny obiad . Czas : 1,5 godziny + 48 godzin w marynacie Składniki : 0, 6 kg mięsa z combra sarniego 1 szklanka Zobacz więcej
No i jest! Udziec z sarniny, który dostałam od znajomych doczekał się podania na stół. Długo rozmyślałam co z nim zrobić. Chciałam upiec ale mój obecny piekarnik jest zbyt mały, a poza pieczeniem nic Zobacz więcej
, czosnek granulowany. Zawijamy ją w rękawie do pieczenia i wkładamy do lodówki. Przed pieczeniem do rękawa wkładamy kawałki jabłek i wlewamy pół szklanki wody i zawiązujemy rękaw z dwóch stron Zobacz więcej
dwa razy. Po dolaniu ostatniej porcji bulionu dodaj parmezan i wymieszaj. Risotto powinno mieć kremową konsystencję. Przygotuj polędwiczki. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni w opcji góra-dół. Rozgrzej Zobacz więcej
(22.01.2014)Surówka z pora (14.01.2014)Sos czosnkowy (14.01.2014)Soczysta karkówka w ziołach z dodatkiem ziemniaczanych kuleczek (12.01.2014)Pieczona sarnina (08.01.2014)Tradycyjna zupa ogórkowa Zobacz więcej
(23.01.2014)Zupa szczawiowa (22.01.2014)Roladki wieprzowe (22.01.2014)Surówka z pora (14.01.2014)Sos czosnkowy (14.01.2014)Soczysta karkówka w ziołach z dodatkiem ziemniaczanych kuleczek Zobacz więcej
z sarniną:) Czeka mnie prawdziwe wyzwanie, gdyż sarniny nigdy nie przyrządzałam, ani nawet nie jadłam. Więc jeśli macie dla mnie jakieś dobre rady, to chętnie je przyjmę:) A tym czasem przedstawiam Zobacz więcej
ząbek czosnku 0,5 łyżeczki chili sól pieprz odrobina cukru Farsz: laska suszonej kiełbasy (w tym przypadku była to kiełbasa z sarniny ale można wziąć kiełbasę wieprzową lub zastąpić kiełbaskę salami) Zobacz więcej
postanowiłam zmodyfikować go nieco zgodnie ze swoimi potrzebami. Wyszło naprawdę smacznie! I jak zawsze zachęcam Was do polubienia Jaskiniowej Kuchni na facebooku. Każde polubienie i komentarz Zobacz więcej
Tradycyjne carpaccio to znane na całym świecie włoskie danie przygotowywane z surowego mięsa: wołowiny, cielęciny czy sarniny. Mięso kroi się w cieniutkie plasterki lub rozbija na cieniuteńkie “ Zobacz więcej
: jest mięciutkie, aromatyczne, po prostu rozpływa się w ustach. Tak zrobiona dziczyzny smakuje mi najbardziej. Świetnie sprawdzi się na stole bez względu na okazję. I wiecie co? Nawet jeśli nie Zobacz więcej
. To jak wracanie do czasów pierwotnych- mężczyzna idzie w las, aby dostarczyć rodzinie mięso, a kobieta zajmuje się przygotowaniem posiłku (skrajne feministki chyba mi tego nie wybaczą) W tym Zobacz więcej
 w sezonie
w sezonie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
w sezonie...
porażka z sarniny

porażka z sarniny 1434

0
marynowanie sarniny. Po niespełna dobie, pokroiłam i obsmażyłam mięso w żeliwnym garnku na tłuszczu wytopionym z boczku a następnie zalawszy marynatą i doprawiwszy winem czerwonym wstawiłam do Zobacz więcej