sarnina z piekarnika

na grubą kostkę i usmażyć razem z solą, pieprzem, oliwą, octem winnym, posypać sosem knorr i wymieszać. Ugotować ryż (al dente). Polędwicę z sarniny pokroić na drobną kostkę i lekko podsmażyć. Zobacz więcej
Najgorsze jest to, jak dostaniesz coś od kogoś, tak z dobrego serca, a Ty nie masz pojęcia co z tym zrobić. Ojciec przywiózł od jakiegoś gospodarza, pęto, ogromne pęto kiełbasy z dziczyzny. Ponoć jest Zobacz więcej
Na słodko i dietetycznie czy to możliwe? Oczywiście! Delikatne i kruche mięsko z kurczaka można podawać nie tylko na obiad ale również kolację, mamy pewność że nie będziemy czuć się ciężko. Żurawina z Zobacz więcej
wersji carpaccio . Dzisiaj proponuję carpaccio z sarniny, ale nie surowej, tylko lekko podpieczonej. Składniki (4 porcje): 600g combra sarniego (im grubszy, tym lepiej) olej do smażenia (np. z pestek Zobacz więcej
Puree ziemniaczano-selerowe: 3-4 duże ziemniaki pół selera ok. 50 g masła sól pieprz Sarninę pokroić w dość grubą kostkę gulaszową, a boczek na drobno. Cebulę pokroić również w kostkę, a czosnek Zobacz więcej
Zapragnęłam zjeść prosty, sycący posiłek. Troszkę nostalgiczny, teraz już się takich nie jada. Wyobrażam sobie, że potrawka z dziczyzny była kiedyś polską normą w okresie jesienno-zimowym. Na Zobacz więcej
Spotkanie drugie: 3 grudnia "Smaki Dziczyzny" - MAKRO HORECA, Al. Jerozolimskie 184 Sobota w zeszłym tygodniu minęła pod znakiem dziczyzny. A to za sprawą kolejnych warsztatów w centrum HORECA w Makro Zobacz więcej
Pieczeń z combra sarniny marynowanej przed pieczeniem w winie .Doskonałe danie na świąteczny obiad . Czas : 1,5 godziny + 48 godzin w marynacie Składniki : 0, 6 kg mięsa z combra sarniego 1 szklanka Zobacz więcej
No i jest! Udziec z sarniny, który dostałam od znajomych doczekał się podania na stół. Długo rozmyślałam co z nim zrobić. Chciałam upiec ale mój obecny piekarnik jest zbyt mały, a poza pieczeniem nic Zobacz więcej
Pieczona gęś z jabłkami - Dania główne - Moje kuchenne inspiracje - bloog.pl Bloog FotoBloogi załóż bloga zaloguj MENU Moje kuchenne inspiracje Pieczona gęś z jabłkami (21.10.2014)Ostry sos dyniowo - Zobacz więcej
dwa razy. Po dolaniu ostatniej porcji bulionu dodaj parmezan i wymieszaj. Risotto powinno mieć kremową konsystencję. Przygotuj polędwiczki. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni w opcji góra-dół. Rozgrzej Zobacz więcej
(22.01.2014)Surówka z pora (14.01.2014)Sos czosnkowy (14.01.2014)Soczysta karkówka w ziołach z dodatkiem ziemniaczanych kuleczek (12.01.2014)Pieczona sarnina (08.01.2014)Tradycyjna zupa ogórkowa Zobacz więcej
(23.01.2014)Zupa szczawiowa (22.01.2014)Roladki wieprzowe (22.01.2014)Surówka z pora (14.01.2014)Sos czosnkowy (14.01.2014)Soczysta karkówka w ziołach z dodatkiem ziemniaczanych kuleczek Zobacz więcej
z sarniną:) Czeka mnie prawdziwe wyzwanie, gdyż sarniny nigdy nie przyrządzałam, ani nawet nie jadłam. Więc jeśli macie dla mnie jakieś dobre rady, to chętnie je przyjmę:) A tym czasem przedstawiam Zobacz więcej
ząbek czosnku 0,5 łyżeczki chili sól pieprz odrobina cukru Farsz: laska suszonej kiełbasy (w tym przypadku była to kiełbasa z sarniny ale można wziąć kiełbasę wieprzową lub zastąpić kiełbaskę salami) Zobacz więcej
Jakiś czas temu Luby Mój przyniósł mi w prezencie kawałek sarny. Szkoda, że Pan Jaskiniowy sam nie poluje! Wielce na tym ubolewam: już widzę nas pędzących sobie radosny żywot w niewielkiej jaskini: on Zobacz więcej
Tradycyjne carpaccio to znane na całym świecie włoskie danie przygotowywane z surowego mięsa: wołowiny, cielęciny czy sarniny. Mięso kroi się w cieniutkie plasterki lub rozbija na cieniuteńkie “ Zobacz więcej
: jest mięciutkie, aromatyczne, po prostu rozpływa się w ustach. Tak zrobiona dziczyzny smakuje mi najbardziej. Świetnie sprawdzi się na stole bez względu na okazję. I wiecie co? Nawet jeśli nie Zobacz więcej
Lubię dziczyznę – dobrze przygotowaną sarninę, dzika czy też właśnie najszlachetniejszego z nich – jelenia. Nie jadłem dziczyzny od ostatniego wyjazdu do Czech i jak tylko zobaczyłem w sklepie piękne Zobacz więcej
On prosił o dobry gulasz. Taki zimowy… Winny, z charakterem. Ona wyciągnęła z czeluści zamrażarki sarninę leśną, jesienną. Pomyślała o ragoût, które podać można z Jej ulubionymi kluseczkami. On za Zobacz więcej