sausage rolls

{{headerMessage}}
, żeby zostało niż miało zabraknąć dlatego zawsze robie dużo różnorodnych przekąsek. Tym razem na imprezie nie było zbyt wiele osób więc zdecydowałam się na sękacza, paluszki z ciasta francuskiego, o Zobacz więcej
{{headerMessage}}
the recipe) gives it a nice taste and goes so well with that sausage. Pigs in blankets are a hit with my two little girls, who of course(!) eat it with ketchup, but they eat it with pleasure :) Hope Zobacz więcej
{{headerMessage}}
prosta i szybka przekąska: gotowe ciasto francuskie dzielimy na kwadraty (mozna delikatnie pomoczyć wodą, żeby się nie sklejało), na każdym kładziemy plasterek żółtego sera i pół parówki, wkładamy do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Piątek, piąteczek, piątunio :) Co podać do piwa, kiedy przychodzą znajomi? Sausage rolls, czyli parówki w cieście! Są bardzo łatwe w przygotowaniu i doskonale pasują do chmielowego trunku :) Takie Zobacz więcej
Anula
Anula Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anula's Kitchen
BBQ sticky ribs... the best ever!

BBQ sticky ribs... the best ever! 104

2
{{headerMessage}}
out completely and so that you have some sauce at the end) and bake for another 30 minutes. After those 2 hours the ribs should be very soft and meat coming of the bone easily. Smacznego! You may Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Polish dishes bigos a Polish national dish made of cabbage, sauerkraut, cuts of meat and sausages. My family eats bigos during Christmas time and we season it with forest mushrooms and a glass of red Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Who doesn't like or at least know world famous French baguettes? There are many version of them, many ways of making them, but on this occasion it's Paul Hollywood's recipe that helped create those Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, ułożyć nadzienie i zwinąć rulonik. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, łączeniem do dołu. Wierzch posmarować roztrzepanym żółtkiem, pokroić i posypać makiem. Odstawić na 30 minut w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, ułożyć nadzienie i zwinąć rulonik. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, łączeniem do dołu. Wierzch posmarować roztrzepanym żółtkiem, pokroić i posypać makiem. Odstawić na 30 minut w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, ułożyć nadzienie i zwinąć rulonik. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, łączeniem do dołu. Wierzch posmarować roztrzepanym żółtkiem, pokroić i posypać makiem. Odstawić na 30 minut w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. I oto polskie ruskie pierogi w amerykańskiej wersji wypełnione są farszem z ziemniaków i sera cheedar. Poza tym, nadzienia pierogowe odzwierciedlają umiłowanie Amerykanów do włoskiej kuchni - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
nadzienie i zwinąć rulonik. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, łączeniem do dołu. Wierzch posmarować roztrzepanym żółtkiem, pokroić i posypać makiem. Odstawić na 30 minut w ciepłe Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. I niech wszystko się udaje! Tak jak moja fasolka po bretońsku. Fasolka po bretońsku. | Baked beans (Polish style). Składniki | Ingredients: 500 g suchej fasoli "piękny Jaś" | dry navy beans 300 g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
lub serem. Tak czy inaczej, udało nam się spróbować tego specjału w trzech różnych miejscach. Każde ciastko było nieco inne, zaś najlepsza okazała się wersja z kurczakiem i żółtym serem serwowana w Zobacz więcej
kornik
kornik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kornik w kuchni
Czekośliwka

Czekośliwka 383

0
{{headerMessage}}
Czekośliwka | kornik w kuchni skip to main | skip to sidebar kornik w kuchni Home Posts RSS Comments RSS Edit niedziela, 21 września 2014 Czekośliwka 0 Czekośliwka, czyli czekoladowo-śliwkowe Zobacz więcej
{{headerMessage}}
) grudzień(16) listopad(7) październik(16) wrzesień(5) sierpień(20) lipiec(25) czerwiec(18) maj(23) kwiecień(21) marzec(28) luty(36) styczeń(23) 2009(149) grudzień(28) listopad(29) Zobacz więcej
kornik
kornik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kornik w kuchni
Zapiekanka z grzybów

Zapiekanka z grzybów 365

0
{{headerMessage}}
-Brest, czyli ptysie z masą orzechowo-czekoladową Mowielicious Recent Work: The Bread Factory kuchnia Alicji Wafle z białą masą. kuchnia pełna smaków Pain brié – chleb z od Rahel Khoo i krótki spacer Zobacz więcej
kornik
kornik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kornik w kuchni
Dyniowe pierniczki

Dyniowe pierniczki 183

0
{{headerMessage}}
Dyniowe pierniczki | kornik w kuchni skip to main | skip to sidebar kornik w kuchni Home Posts RSS Comments RSS Edit środa, 10 grudnia 2014 Dyniowe pierniczki 0 Dyniowe pierniczki to mój tegoroczny Zobacz więcej
kornik
kornik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kornik w kuchni
Skandynawskie ciasto imbirowe

Skandynawskie ciasto imbirowe 232

0
{{headerMessage}}
Senapspanerade Sojafiléer & Saltrostad potatis med Senaps- & Honungsås : Fried Soy Fillets with Salt Roasted Baby Potatoes & Mustard Honey Dipp: Joy the Baker Winter Citrus Booster with Zobacz więcej
kornik
kornik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kornik w kuchni
Basler leckerli

Basler leckerli 172

1
{{headerMessage}}
11 & 12, 2015 Mowielicious Recent Work: The Wall Street Journal - Christmas Cover Shoot What's For Lunch Honey? | Experience Your Senses Christmas Cookies: Norwegian Christmas Cookies, Carrot Zobacz więcej