scandilicious

ZOBACZ TAKŻE:

kupiłam sobie Scandilicious Signe Johansen. Jak już pisałam na fejsbuniu, decyzja o kupnie tej książki nie była łatwa, ponieważ kiedyś przeczytałam niezbyt pochlebną jej recenzję i to ochłodziło mój Zobacz więcej
Połączenie jak dla mnie dość egzotyczne i tak też smakuje, co zapisuję temu koktajlowi na duży plus. Orzeźwiająca propozycja na ciepłe dni. Brakuje tylko parasolki i palmy nad głową :) A przepis z Zobacz więcej
Pyszne, bardzo delikatne migdałowe ciasto z jagodami aromatyzowanymi syropem z kwiatów czarnego bzu. To odwracane jagodowe ciasto jest bardzo długo wilgotne i zachowuje świeżość. Odwracane ciasto z Zobacz więcej
dziś kolejna wycieczka w kierunku kuchni skandynawskiej. tym razem inspirowana przepisem Signe Johansen z książkiSecrets of Scandinavian Cooking…Scandilicious . sałatka idealna do jedzenia w upalne Zobacz więcej
Beatrice
Beatrice Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia w zieleni
Placuszki cynamonowe

Placuszki cynamonowe 428

0
- Scandilicious Signe Johasen Składniki: 200 g mąki pszennej (ja użyłam razowej, ale polecam pszenną) 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka brązowego cukru pudru (można dać trochę Zobacz więcej
poście napiszę Wam o dwóch książkach, które niezmiernie przypadły mi go gustu. Pierwsza z nich jest idealna na jesienne wieczory w kuchni, które można przeznaczyć na kojące myśli wyrabianie ciasta, a Zobacz więcej
I SYROPEM Z KWIATÓW CZARNEGO BZU Upside-down blueberry and elderflower cake przepis z książki Scandilicious Baking 400 g jagód 50 ml syropu z kwiatów czarnego bzu 4 jajka 190 g cukru 1 łyżka pasty z Zobacz więcej
patyczkiem. Pozostawiamy w foremce przez 15 minut, po czym wyjmujemy na kratką. Przepis z książki S. Johansen "Scandilicious baking" Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym Zobacz więcej
Kuchnia skandynawska coraz bardziej mnie fascynuje i pochłania. Jest niesamowicie pyszna i niezbyt skomplikowana, za to pełna moich ulubionych przypraw, cynamonu i kardamonu. Te bułeczki najlepiej Zobacz więcej
Ciężkie, czekoladowe ciasto dla miłośników właśnie takich ciast. Z dodatkiem kremu maślanego z pomarańczą. Ciasto powstało przy współpracy z Miody Polskie, których miody na zimowe wieczory gorąco Zobacz więcej
Toscakaka ostatnio stała się bardzo popularna dzięki książce "Scandilicious baking" i dzięki kilku blogom, które już przedstawiły ten przepis. Wreszcie nadszedł czas abym i ja wypróbowała ten przepis. Zobacz więcej
delikatnie jajka (wystarczy zrobić to widelcem), dodaj cukier puder i wymieszaj do całkowitego połączenia się składników. Następnie dodaj wystudzoną miksturę czekoladową, ekstrakt z wanilii, sól, Zobacz więcej
"Scandilicious Baking", która musi mi na razie wystarczyć. Przepis na bułeczki pochodzi właśnie ze wspomnianej księgi. Otrzymasz dzięki niemu bułki, których smaku i miękkości nigdy nie zapomnisz i z Zobacz więcej
temperaturę o 20 stopni. Delektuj się smakiem, gdy już wystygną, świeżo upieczone są dość miękkie, więc odczekaj chwilkę z przenoszeniem ich na kratkę do studzenia. Smacznego! Przepis pochodzi z Zobacz więcej
Przepisy zScandilicious Bakingostatnio można znaleźć na kilku polskich blogach, zarówno Iza z blogaTsumiko w kuchni jak i Dorota z blogaMoje Wypiekipodzieliły się kilkoma przepisami (może i inne blogi Zobacz więcej
Wreszcie dotarły do mnie wyczekiwane książki – „Nordic Bakery Cookbook” – w której zakochałam się od pierwszego wejrzenia i „Secrets of Scandinavian Cooking …: Scandilicious”. Obie z fantastycznymi Zobacz więcej
lepiej dwie, bo kiedy rozniesie się zapach, na pewno zaraz ktoś będzie chciał jej od Was spróbować) lub zapakować do śniadaniowego szkolnego/ przedszkolnego pudełka. Będzie w sam raz na śniadanie, Zobacz więcej
Pierwszy przepis z mojego nowego nabytku Signe Johansen Scandilicious. Baking. Książka jest po prostu cudowna, praktycznie całą okleiłam karteczkami, co mam zrobić. Poza tym idealnie pasuje do Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: