schab jak z gumy co dalej

Wiosna jest coraz piękniejsza i cieplejsza, coraz częściej docierają do mnie sygnały od znajomych, że zaczynają już sezon grillowy. Temat jest mi bliski, bo kilka lat temu wygrałam robota kuchennego w Zobacz więcej
"Kuchnia dwudziestolecia. Co i jak jadano" to książka Agnieszki Jeż, którą można nabyć na stronie Wydawnictwa RM. "Kuchnia polska dwudziestolecia międzywojennego była wielosmakowa i różnobarwna jak Zobacz więcej
Sezon truskawkowy w pełni, więc tytułowe pytanie zadaje sobie na pewno wielu z Was. Truskawki to przepyszne owoce, którymiw świeżej postaci możemy cieszyć się bardzo krótko. Co zatem warto z nich Zobacz więcej
Na dobrą sprawę to sporo produktów można zrobić z fiołków. Tylko najpierw trzeba je zdobyć ;) Nigdzie ich nie kupisz, musisz je znaleźć i pracowicie zebrać. Z końcem marca i początkiem kwietnia często Zobacz więcej
Plantan zwany również platanem lub bananem warzywnym na pierwszy rzut oka przypomina banan owocowy. Plantanysą jednak intensywnie zielone i o wiele większe. Duże sztuki osiągają nawet 40 cm długości. Zobacz więcej
Menopauza dotyka kobiet między czterdziestym piątym, a pięćdziesiątym rokiem życia. To umowna nazwa ostatniej miesiączki po której przez kolejnych dwanaście miesięcy nie ma następnej. Poprzedza ją Zobacz więcej
Soda oczyszczona - składnik domowej maseczki i peelingu o mnie kontakt i współpraca Toggle navigation Blog o zdrowiu i zdrowym żywieniu oraz szybkim gotowaniu Home Zdrowie Uroda Fit Przepisy zielone Zobacz więcej
krowa
krowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wyszukany Smak
Co zrobić z tofu?

Co zrobić z tofu? 55

Za każdym razem, kiedy jem przy niewegańskich znajomych coś zawierającego mikroilości soi, wysłuchuję wykładu o estrogenach, GMO, że rosną cycki (niestety nie ;(), będę bezpłodna i wyrosną mi wąsy. A Zobacz więcej
Anna Kowalczyk – boska matka. Od wielu lat dziennikarka, od niewielu blogerka. Blogując pokazuje, że feminizm to nie fanaberia singielek tylko logiczna potrzeba kobiet w ogóle.Anna poza tym mimowolnie Zobacz więcej
Ostrygi…Ciekawy i niełatwy temat. Ostrygi lubi się lub nie. Tak samo jak tatar z surowego mięsa lub ryby, flaki, czy podroby. Nie dla wszystkich potrawy oczywiste…Ale sposbów podawania ostryg jest Zobacz więcej
Znów od paru tygodni robię kefir z grzybka tybetańskiego – świeże kultury przywiozłam ze zlotu, podobnie jak kryształy kefiru wodnego. Tamte przetwarzają wodę z cukrem, umożliwiając mi przez całe lato Zobacz więcej
Raspberry
Raspberry Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczny Dzień
Co dalej z blogiem?

Co dalej z blogiem? 56

Cześć wam! W domu nareszcie posprzątane, ciasta upieczone i nareszcie można zrelaksować się przed komputerem? Zgadłam? Mam tak samo. Wszystko byłoby pięknie gdyby nie mój zamulający i często nie Zobacz więcej
Opóźniony lub odwołany lot? Nieprzyjemne niespodzianki podczas podróży mogą się zdarzyć każdemu. Nie ulega wątpliwości, że warto w takiej sytuacji znać swoje prawa oraz przepisy, które regulują Zobacz więcej
przez chwilę wahałam się, który przepis dać dziś i wzięły górę względy praktyczne. Chyba najpopularniejszą zupą w niedzielę jest rosół, który jeśli jest uczciwie przygotowywany, to gotowany jest nie Zobacz więcej
Grzyby suszone - nie wyobrażam sobie bez nich wielu dań i zawsze mam ich spory zapas. Nawet jeden suszony kapelusz borowika potrafi podrasować smak i aromat całego dania. Do potraw wigilijnych i Zobacz więcej
Spadające wyniki zmusiły McDonald’s do postawienia wszystkiego na jedną kartę. Specjaliści od wizerunku idą z nowym i postanawiają ukryć globalnie znane łuki pod swojskim fartuszkiem gosposi z Zobacz więcej
WiktoriaB
WiktoriaB Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Poplątanie z pomieszaniem
Co dalej?

Co dalej? 201

Co dalej? | Poplątanie z pomieszaniem STRONA GŁÓWNA DZIENNIK ŚNIADANIE FOTORELACJA DOBRE CHWILE KIESPKIE CHWILE CYKL WEEKENDOWE COMFORT FOOD MÓJ MIESIĄC MÓJ SPOSÓB NA CO W SZAFKACH PISZCZY? Zobacz więcej
Odkrywamy Wólkę Kosowską, a właściwie znajdujący się tam kompleks hal targowych o dominująco azjatyckim profilu, wciąż na nowo. Dlaczego? Bo jesteśmy zasypywani pytaniami o składniki, które piętrzą Zobacz więcej
Oto przepis na sałatkę, która była bohaterką konkursu „Sałatka coś nie w sosie” (link do strony z konkursem). Słodka, pieczona pietruszka połączonaz soczystą gruszką, aromatycznym serem z niebieską Zobacz więcej
Rudzielec
Rudzielec Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakuję życie
co dalej...

co dalej... 115

Tyle uczuć się we mnie kłębi, tyle emocji spadło mi na głowę. Czuliście kiedyś, że ktoś idzie Waszą wydeptaną ścieżką? Wy przedzieracie się przez chaszcze, udeptując wysokie trawy, a on idzie za Wami. Zobacz więcej