schab pieczony w garnku rzymskim

kass
kass Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaki i aromaty
Garnek rzymski i schab pieczony

Garnek rzymski i schab pieczony 859

0
{{headerMessage}}
Nie wiem, dlaczego dotąd nie napisałam nic na ten temat. Garnek rzymski lub jak kto woli Romertopf. Każdy kto go ma i używa, zapewne docenia jego walory. Cóż to za garnek? Niby nic nadzwyczajnego, bo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mój garnek rzymski kupiłam będąc na urlopiew Budapeszcie. Wówczas myślałam, że będę w nim piekła przepyszne chleby. Niestety po kilku nieudanych próbach powędrował na szafkę, gdzie przez kilka Zobacz więcej
Megi
Megi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kura Udomowiona
Pochwała gara rzymskiego

Pochwała gara rzymskiego 406

0
{{headerMessage}}
Schab myjemy pod bieżącą wodą i dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Nacieramy przyprawami i odstawiamy na minimum 1 godzinę do lodówki. Garnek rzymski moczymy w wodzie ok 15 - 20 minut. Gruszki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dobrze odciśniętą kapustę, a następnie pieczarki. Garnek rzymski namoczyć przez co najmniej 20 minut. Wylać wodę, na dnie ułożyć kapustę, następnie śliwki, mięso i pieczarki. Doprawić solą i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Wstawić do lodówki na 24 h. PO pierwszych 12 godzinach pojemnik otworzyć i odwrócić mięso, zamieszać marynatę. Ponownie zamknąć i wstawić na kolejne 12 h. Po upływie tego czasu schab wraz z marynatą Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stare Gary
Pieczony schab z musztardą

Pieczony schab z musztardą 1235

0
{{headerMessage}}
Smaczny zamiennik sklepowej wędliny. Piekłam w garnku rzymskim, może wyszedł odrobinę za suchy, ale cienko pokrojony jest bardzo dobrym dodatkiem do chleba. Polecam. Przepis ze stronyMniam Mniam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Taki schabik zadowoli gusta najwybredniejszych zjadaczy. Dzięki dodatkowi do marynaty sosu ostrygowego jest słodkawy i soczysty a żurawina nadaje mu ostrości. Ser żółty podczas pieczenia wypływa z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Krótka wielkanocna przypominajka Wytrawnie Jajka w żółtym sosie chrzanowym Jajka faszerowane pastą krabową Jajka faszerowane pastą łososiową Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Od Pożeraczki dowiedziałam się o garnku rzymskim, który ona nazywa garnkiem greckim Zafascynował mnie, zwłaszcza, że wszyscy chwalili mięsiwo w nim pieczone. Jakiś czas później na zakupach ta sama Zobacz więcej
{{headerMessage}}
roladę. Mięso zawinęłam. Koniec spięłam dwiema wykałaczkami. Skórę nacięłam ostrym nożem. Następnie mięso przyprawiłam dużą ilością soli i pieprzu oraz natarłam oliwą. Garnek rzymski moczyłam pół Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z piwem , Eksperyment sobotni ruloniki z szynki z piwem , Eksperyment sobotni gulasz pieczony w garnku rzymskim , Eksperyment sobotni makaron z piwem , Eksperyment sobotni fasola duszona w piwie , Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mięciutki, pachnący schab. Dzięki pieczeniu w garnku rzymskim jest delikatny i wilgotny a nie suchy i wiórowaty. W dodatku naprawdę prosty do zrobienia i nawet początkujący kucharz da sobie z nim Zobacz więcej
Twins Pot
Twins Pot Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Twins Pot
Schab zapiekany z cukinią

Schab zapiekany z cukinią 194

3
{{headerMessage}}
soląi pieprzem. Posypać mąką. Na patelni rozgrzać olej kokosowy. Szybko zrumienić kotlety z obu stron. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Dookoła mięsa ułożyć pokrojone warzywa. Naczynie przykryć Zobacz więcej
edysia79
edysia79 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przy kuchennym stole
Schab Minutka

Schab Minutka 671

3
{{headerMessage}}
schab w piekarniku - w otrębowej panierce, a potem już zrezygnowałam z panierki i piekłam samo mięso w przyprawach (taka wersja była szybsza do przygotowania). Zrobiłam też niedawno pieczeń rzymską, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tarta ze szpinakiem, serem feta i pomidorami Ziemniaczki z tartą bułką i papryką po włosku Tarta z porami, suszonymi morelami i pepperoni Tadżin z kurczaka i kaszą jaglaną w garnku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W ramach współpracy z firmą Neoflam miałam już przyjemność przetestować ich cudowny garnek ceramiczny, który do dziś jest moim ulubionym (ostatnio nawet piekłam w nim schab). Tym razem do Zobacz więcej
paulinna1
paulinna1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Qulinaria
Karkówka w sosie chrzanowym

Karkówka w sosie chrzanowym 1552

1
{{headerMessage}}
jest delikatna i miękka, a sos chrzanowy nadaje całości lekko pikantnego charakteru. Zobacz również przepisy na inne mięsa ---->Karkówka w cebuli i miodzie,Zrazy wołowe w sosie własnym,Gulasz z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do łask makrelę. Nic prostszego! Na naszych stołach gości wyłącznie w wersji wędzonej i to najczęściej jako dodatek do past. Świ... Akcesoria w mojej kuchni Garnki rzymskie, żelazne kute patelnie i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do łask makrelę. Nic prostszego! Na naszych stołach gości wyłącznie w wersji wędzonej i to najczęściej jako dodatek do past. Świ... Akcesoria w mojej kuchni Garnki rzymskie, żelazne kute patelnie i Zobacz więcej
tarzynka
tarzynka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
tarzynkowo
Pieczony schab w ziołach

Pieczony schab w ziołach 471

0
{{headerMessage}}
Upiec schab, żeby nie był za suchy. Umiecie? Nie jestem w tym mistrzynią. Niby znam teoretyczny przelicznik: w 200 stopniach kilogram schabu należy piec 50 minut. Jeśli się ma większy bądź mniejszy Zobacz więcej